Beachvolleyball landshold

Mads Rosager stopper som landstræner

Efter 2 sæsoner som herre beachvolleyball-landstræner har Mads Rosager valgt at stoppe. Martin Olesen overtager som landstræner.

:


Mads Rosager har valgt at stoppe som landstræner for landets bedste beachvolleyball herrespillere. På kun 2 sæsoner nåede Mads Rosager som herrelandstræner at deltage ved EM, da han stod i spidsen for Brinck/Abell til EM i 2022 ligesom Mads Rosager har en stor andel i dette års U18 EM-guldmedalje, sidste års U18 EM-sølvmedalje og sidste års 5. plads ved U19 VM.

”De sidste 2 sæsoner har været en lærerig og motiverende periode for mig. Jeg føler at jeg er kommet langt med min agenda om at træne spillernes taktiske evner. Den største forskel jeg har kunne gøre, har været at hjælpe spillerne med at blive klar over hvordan de skal vinde bolde og hvordan de skal gøre det svært for modstanderne at vinde bolde, alt efter de styrker de har individuelt og som hold. Det er særligt noget jeg på ungdomsfronten er stolt af at have været med til at rette fokus på sammen med talentcentertrænerne. Jeg synes det er tydeligt, hvor meget det har rykket niveauet, at spillerne har fået nogle værktøjer til at tage kontrol over kampene taktisk og mentalt.” siger Mads Rosager, og fortsætter

”Jeg har valgt at stoppe, fordi jeg til Nations Cup i Grækenland blev helt overbevist om at spillerne har brug for at træne mere på højere niveau end de kan herhjemme. Spillerne spillede absurd god beachvolley til tider, men kunne ikke blive ved med at tage de gode beslutninger og komme i de gode situationer under det pres Italienerne satte dem i. Det næste niveau, der venter for vores bedste spillere, kan de ikke nå ved, at jeg har weekendtræninger med dem. De skal ud og træne på det niveau Italien præsenterede dem for. Når de i forvejen bruger 20-30-40.000 kr., og i nogle tilfælde mere, fra egen lomme på at tage til turneringer i løbet af en sæson, og derudover køber sig fri fra arbejde, bruger alt deres ferie osv. på det, er det ikke altid træningslejre der vinder, hvis valget står mellem turnering og træningslejr. Vores træning til landsholdsspillerne har fået et markant løft pga. FIVB støtten, der har gjort det muligt at ansætte Martin Olesen på fuld tid som træner i landsholdsbasen. Med den smule økonomi, der kan frigives ved at jeg ikke er ansat mere, så kan der gå ekstra penge til spillerne, så de kan komme på nogle ugers træningslejr med verdenseliten over vinteren. Det er dét jeg mener der kan gøre en ekstra forskel i den fantastiske situation vi har minimum frem til sommeren 2024, mens FIVB projektet står på. Til sidst vil jeg sige tak til spillerne for at vise mig tillid og lukke mig ind i deres udvikling teknisk, taktisk og mentalt og til trænere, klubber og forældre for at tage godt imod min måde at bidrage til udviklingen af vores spillere.”, siger Mads Rosager.

Læs nærmere om FIVB støtten her.

”Vi er naturligvis ærgerlige over, at Mads Rosager har valgt at stoppe, fordi Mads både har en ekstremt professionel tilgang til arbejdet og har arbejdet rigtig godt sammen med spillere, klubber, trænere, frivillige osv. De resultater Mads har været involveret i, taler sit tydelige sprog i forhold til, at Mads’ trænerkapacitet har været yderst gavnlige for vores landshold. At Mads selv har valgt at stoppe i en stilling, som han har været meget glad for, på grund af, at han ønsker at frigive økonomi til, at vi kan rykke sporten yderligere, fortæller, hvor meget han brænder for det bedste for sporten”, siger sportschef Sebastian Mikelsons.

Martin Olesen ny herrelandstræner

Martin Olesen overtager som herrelandstræner. Martin har siden juni 2023 været ansvarlig træner for herrespillerne i landsholdsbasen. Som et naturligt led i Mads Rosagers stop tager Martin Olesen nu over som ny herrelandstræner. Martin Olesen vil fremover både være landstræner for herre- og kvindelandsholdet i beachvolleyball.

”Jeg har valgt at takke ja til muligheden for også at blive landstræner for herrerne, fordi det er en fantastisk mulighed. Der sker enormt mange spændende ting på herresiden i dansk beachvolleyball. Da jeg samtidig allerede har haft det daglige ansvar for herrernes træning i landsholdsbasen som en del af FIVB projektet, var det et tilbud, som jeg ikke kunne sige nej til,” siger Martin Olesen.

”Vi er meget glade for, at Martin Olesen har sagt ja til at være herrelandstræner. Martin var et oplagt valg, fordi han allerede var ansvarlig træner i landsholdsbasen og fordi han har vist, at han formår at få det bedste ud af vores spillere og vores landshold. Resultaterne med Martin som head coach taler sit tydelige sprog om, at Martin formår at levere. De seneste to år har Martin sammen med den øvrige stab været med til at hente en 9. plads ved EM for seniorer, U18 EM-guldmedaljer, U22 EM-sølvmedaljer og en 5. plads ved U19 VM”, siger Sebastian Mikelsons.

Del nyhed

LÆS OGSÅ