Beachvolleyball landshold

FIVB støtter dansk beachvolleyball

2022 blev et fantastisk år for dansk beachvolleyball. Sølvmedaljer og flotte resultater på de internationale scener er ikke gået ubemærket hen, og nu er FIVB klar med støtte til dansk beachvolleyball.  En stærk indsats af dansk beachvolleyball betyder, at forbundet er blevet tilkendt økonomiske midler fra FIVB’s ”Coach Support” – midler som nu skal bruges…

:


2022 blev et fantastisk år for dansk beachvolleyball. Sølvmedaljer og flotte resultater på de internationale scener er ikke gået ubemærket hen, og nu er FIVB klar med støtte til dansk beachvolleyball. 

En stærk indsats af dansk beachvolleyball betyder, at forbundet er blevet tilkendt økonomiske midler fra FIVB’s ”Coach Support” – midler som nu skal bruges til at give vores danske topatleter i beachvolleyball endnu bedre forudsætninger. 

Som navnet måske antyder, er der nemlig tale om en trænerstøtte fra det Internationale Volleyballforbund. Støtten muliggør, at Volleyball Danmark kan oprette en fuldtidsstilling som beachvolleyballtræner for de bedste herrer-, kvinde- og unge talentspillere, der skal sikre, at Danmark fortsat kan være konkurrencedygtige i beachvolleyball på de internationale scener. 

Det er med stor glæde, at Volleyball Danmark i dag kan afsløre, at kvindelandsholdstræner, Martin Olesen bliver fuldtidsansat. Martin fortsætter som hidtil som kvindelandstræner, og skal som noget nyt nu stå i spidsen for de herrer- og talentspillere, som ønsker at blive en del af et set-up med en fuldtidstræner. Som en del af jobbet ligger, udover daglige træninger, også det mentale spil på og udenfor banen. Martin får i sit samarbejde med spillerne derfor ikke kun opgaver i sandet, men skal også stå for spillersamtaler og lignende. Martin har af flere omgange vist, at han sammen med spillerne danner en fantastisk trio på banen. Senest er det blevet til en sølvmedalje ved U22 EM i Holland, en 9. plads ved EM og en 5. plads ved U19 VM i Tyrkiet. Derfor er det også en tilfreds Sportschef, der er glæder sig til at byde den erfarne træner velkommen i en fuldtidsstilling:  

– ”Vi er meget stolte af, at FIVB har godkendt vores ansøgning om coach support, og at de har godkendt Martin Olesen til dette projekt. Det viser, at der er andre end os selv, som tror på, at vi kan lave store internationale resultater. Martin har vist, at han formår at rykke vores spillere helt op på det ypperste internationale niveau. Vi er derfor meget overbeviste om, at Martin kan rykke endnu flere af vores spillere op på et højere niveau. Vi håber på, at mange af vores spillere ser det som en god mulighed for at træne fast sammen med en træner, der er fuldt ud til rådighed. I så fald tror vi på, at vi kan rykke niveauet yderligere blandt spillerne,” fortæller Sportschef i Volleyball Danmark, Sebastian Mikelsons.

Mads Rosager fortsætter som herrelandstræner, mens Martin Olesen på herresiden bliver hovedansvarlig for de spillere, som måtte ønske at blive en del af et set-up, hvor de bedste herrespillere træner fast sammen. Fuldtidsansættelsen træder i kraft 1. juni 2023, og er gældende et år frem med mulighed for forlængelse, såfremt FIVB godkender forlængelse af projektet. 

Del nyhed

LÆS OGSÅ