dommeruddannelse

I Volleyball Danmark tilbyder vi en række forskellige kurser inden for dommerområdet. Nogle kurser kan tages online, mens andre foregår fysisk i hallen eller et mødelokale.

Få en kort introduktion til de enkelte kurser herunder. Klikker du på kurset, kommer du ind på den enkelte kursusside, hvor du kan læse mere om indholdet, de praktiske detaljer, og meget mere.

Er du i tvivl om hvilket kursus, du skal tage, eller skal du som klub afvikle et kursus, så tøv ikke med at tage fat i os.

Ungdomskurser

Som Kids-, Teen-, eller ungdomsspiller er det vigtigt at blive klædt godt på, når man første gang skal stå med fløjten og dømme en kamp til et stævne. Med vores ungdomskurser får spillerne helt styr på reglerne og nyttig info til hvor, man skal undersøge tingene, hvis man bliver i tvivl.

Kids- og teendommer

Vores Kids- og Teendommer kursus er små digitale kurser med 20 hurtige spørgsmål. Gennemfører man kurset, kommer der et fint diplom til ‘kursisten’. Kurset er ganske gratis og kommer rundt om de vigtigste regler for den respektive række, så man bliver klar til at kunne dømme til næste stævne.

Ungdomsdommer

Vore digitale ungdomsdommerkursus er skabt for at give en bedre forståelse for opgaverne, når de unge spillere er dommer ude i hallerne til ungdomsstævner. Med et gennemført kursus bliver man klar til at tackle de forskellige situationer man møder som dommer, og kurset kan være med til at give selvtilliden til at melde sig til dommer-tjansen. Kurset er gratis og afsluttes med en lille prøve samt uddannelsesbevis.

volleyballkurser

Volleyball Danmark udbyder to primære typer af kurser indenfor volleyball for alle, der er fyldt 15 år – nemlig basisdommerkurset samt DT-dommerkurset.

Basisdommer

Basisdommerkurset er for alle, som vil være dommere og dømme kredskampe. Kurset består af lige dele teori med gennemgang af regler og cases, samt et praktisk forløb i hallen, hvor man til sidst modtager sit dommerkort. Et basisdommerkursus afvikles lokalt i klubben og varer 10 timer, der er fordelt på 5 timers teori og 5 timers praktik. Kurset afvikles normalt over 2 dage.

DT-dommer

DT-dommerkurset (DT står for Danmarksturnering) er for allerede uddannede dommere (f.eks. basisdommer), der gerne vil dømme volleyballkampe på højt niveau i Danmarksturneringen. Kurset afvikles af Volleyball Danmark og varer ofte 2 dage til en samlet pris med overnatning og forplejning. Det er muligt at søge om kursusrefusion.

E-score

Volleyball Danmark har udviklet et online e-Scoresheet kursus og vejledning. Her finder du et komplet kursus til, hvordan du kommer igennem kampen som sekretær på e-Scoresheet.

beachvolleyballkurser

Volleyball Danmark udbyder to primære typer af kurser indenfor beachvolleyball for alle, der er fyldt 15 år – nemlig Beach Tour Dommer samt Elite Beachvolleyball Dommer

Beach Tour Dommer

Beach Tour Dommerkurset er for spillere, der spiller på Danish Beachvolley Tour, eller bare er interesserede i at vide mere om regler og dømning i beachvolleyball. Kurset afvikles lokalt i de enkelte klubber og varer 4 timer.

Elite Beachvolleyball dommer

Elite Beachvolleyball dommerkurset er for dig, der gerne vil dømme i Eliterækken på Danish Beachvolley Tour. Uddannelsen foregår ved et stævne på Touren, hvor du først vil gennemgå reglerne med en erfaren dommer fra Touren, se nogle kampe samt dømme kampe sammen med instruktøren en hel weekend.

kontakt mig, hvis du har spørgsmål til denne side:

Mie Herred Andersen

Sportskonsulent