Kidsvolley: En vigtig investering

Med et bekymrende fald i medlemstal og en stadig mindre tilstedeværelse af børn i vores klubber er det på tide at rette op på kursen og genoplive interessen for Kidsvolley. Her er hvorfor.

:


I en tid, hvor Kidsvolley står over for store udfordringer, er det vigtigt, at klubber prioriterer at tilbyde denne børnevenlige version af volleyball. Med et bekymrende fald i medlemstal og en stadig mindre tilstedeværelse af børn i vores klubber er det på tide at rette op på kursen og genoplive interessen for Kidsvolley.

Redning af Kidsvolley

Kun omkring 90 ud af de cirka 280 danske volleyballklubber har børnemedlemmer. Og tallet er blevet mindre de sidste 10 år. Derfor er det tydeligt, at der er behov for handling. Omkring halvdelen af disse 90 klubber har endda færre end 10 børnemedlemmer. Det er et alarmerende tegn på, at Kidsvolley står over for en udfordrende tid. Men dette er også en mulighed for klubberne at træde i karakter og redde denne vigtige del af sporten. Her er hvorfor:

 • Motivation gennem fællesskab
  At have Kidsvolley i klubben giver anledning til at skabe eller styrke fællesskabet omkring klubben. Ved at tilbyde Kidsvolley kan klubber skabe en inkluderende og engagerende atmosfære, der tiltrækker både børn og deres familier. Det er i dette fællesskab, at Kidsvolley kan blomstre og inspirere en ny generation af volleyballspillere.
 • Fremtidig succes
  At prioritere Kidsvolley er at investere i fremtiden for sporten. Børnene, der deltager i Kidsvolley i dag, er fremtidens volleyballspillere, trænere og ledere. Ved at give dem en positiv oplevelse med sporten fra en tidlig alder, kan klubber sikre en stabil og bæredygtig fremtid for volleyball i Danmark.
 • Øget engagement
  Når klubber oplever, hvordan Kidsvolley kan bidrage til øget medlemsengagement og en stærkere klubkultur, vil de blive motiveret til at prioritere denne aktivitet. Forældre, der ser deres børn trives og udvikle sig på banen, vil være mere tilbøjelige til at engagere sig aktivt i klublivet, hvilket kan skabe en positiv spiral af vækst og udvikling.
 • Grundstenen i foreningslivet
  Arbejdet med børn og unge er DNA’et i det danske foreningsliv. At prioritere Kidsvolley er at tage ansvar for at værdier som fællesskab, ansvar og glæde ved bevægelse kan blomstre og gro.

I en tid, hvor Kidsvolley kæmper for overlevelse, er det op til os alle – klubber, trænere, forældre og samfundet som helhed – at træde til og sikre, at denne vigtige del af vores volleyballarv ikke går tabt. Lad os sammen arbejde for at bringe glæden ved Kidsvolley tilbage til vores klubber og give vores børn muligheden for at vokse, trives og skabe minder for livet på banen.

Har din klub brug for hjælp til at udvikle eller etablere jeres Kidsvolleyafdeling? Så tag fat i udviklingschef Christina Attrup Juhl (chr@volleyball.dk).
Du kan også finde inspiration til bl.a. klubudvikling, forældreinddragelse og rekruttering af frivillige i Værktøjskassen.

Del nyhed

LÆS OGSÅ