Dommer

Den unge dommergeneration

Volleyball Danmark ønsker at motivere og inspirere unge til at engagere sig i volleyball, blandt andet gennem dommeruddannelse.

Freja divisionsdommer |

:


I stedet for blot at følge spillets gang fra sidelinjen opfordrer Volleyball Danmark nu de unge til aktivt at deltage som dommere og derigennem blive en værdifuld del af sportens udvikling.

En ny generation af engagerede og passionerede unge træder ind på dommerbanen og oplever ikke kun spændingen ved at være en central del af kampene, men også de mange personlige og faglige fordele, det medfører.

“Personligt elsker jeg at lære nye ting. Jeg har fået en masse ny viden, som jeg både kan bruge som dommer, som spiller og i hverdagen. Som dommer har jeg blandt andet udviklet mig og er blevet mere selvsikker og tør stå fast ved mine vurderinger – det har også smittet af udenfor banen, hvor jeg også er blevet bedre til at stå fast ved mine holdninger. Jeg har også fået en masse viden, som jeg selv kan bruge, når jeg spiller, og jeg vil vurdere, at jeg er blevet en bedre spiller nu, hvor jeg kender reglerne bedre.

Jeg har ikke dømt en masse kampe endnu, men generelt er det bare fedt, at man møder en masse mennesker og bliver en del af et fællesskab. Hvis man er interesseret i at blive dommer, synes jeg bare, at man skal kaste sig ud i det. Og man skal vide, at der står en masse mennesker, som er klar til at tage godt imod. Det er vildt fedt med mentorordningen, der er lavet for nye dommere, så man skal slet ikke bekymre sig om at dømme selv efter man er uddannet divisionsdommer.” (Freja, divisionsdommer, 20 år).

Volleyball Danmark ser frem til at inspirere flere unge til at tage skridtet ind i dommerverdenen, hvor de ikke kun bliver en del af sportens fundament, men også har mulighed for at udvikle sig personligt og professionelt.

Del nyhed

LÆS OGSÅ