Kvindelandshold volleyball

Velkommen til ny landstræner på Kvindelandsholdet

Volleyball Danmark har netop annonceret Marty Collins som den nye landstræner for kvindelandsholdet. Den erfarne træner bringer en imponerende baggrund med sig, og hans ansættelse repræsenterer en strategisk satsning på at løfte niveauet for dansk kvindevolleyball.

:


Igennem efteråret har der været dialog med flere spændende kandidater igennem et grundigt rekrutteringsforløb omkring stillingen som landstræner på kvindelandsholdet, og med Volleyball Danmarks strategiske fokus på at endnu flere skal arbejde fuldtid med volleyball, så er valget faldet på den kandidat, som det vurderes bedst kan løfte kvaliteten i dansk kvindevolleyball. 

Marty Collins, kendt for sin ekspertise og succes inden for international volleyball, har tidligere coachet hold på højeste niveau rundt omkring i verden. Hans imponerende trænerkarriere inkluderer en bemærkelsesværdig periode som landstræner for Australiens kvindelandshold, hvor han samtidig varetog jobbet som landstræner for både senior- og ungdomslandsholdene. Denne alsidige erfaring vil være en værdifuld ressource, når Marty nu træder ind i rollen som landstræner for Volleyball Danmark. Under Martys ledelse bragte han Australiens kvindelandshold op blandt de 30 bedste rangerede lande i verden, og håbet er, at han ligeledes kan bringe det danske kvindelandshold frem på verdensranglisten.

De seneste 2,5 år har Marty været klubtræner i Odense Volleyball, hvor han har trænet både ungdom, kvinder og VolleyLigaens herrehold, hvor han i sidste sæson både vandt titlen i Landspokalen og Danmarksturneringen. Marty fortsætter som klubtræner denne sæson ud, i klubben hvor han i sin tid kom til via en uopfordret ansøgning.

Udover sine ansvarsområder som landstræner og ungdomslandstræner vil Marty Collins også fungere som konsulent for klubber og klubtrænere, da Marty som en del af Volleyball Danmarks strategi bliver ansat på fuld tid. Det åbner op for muligheden for, at volleyball- og beachvolleyballklubber og trænere i Danmark kan få gavn af hans ekspertise og erfaring ved at rådføre sig med ham i forhold til træningsmetoder, udviklingsstrategier og andre aspekter af spillet.

“Jeg er meget beæret over at blive betroet med rollen som landstræner for kvindelandsholdet. Det er nogle store sko at udfylde, og fremtiden for holdet ser interessant ud med både antallet af spillere, som spiller professionelt i gode ligaer i udlandet, og med kvaliteten af kvindernes Volleyliga – især med kampen om at komme i top 4. Jeg ser frem til at bidrage til udviklingen af volleyball i Danmark ikke kun på landsholds- og ungdomsniveau, men også ved at være til rådighed for klubber og klubtrænere. Det er vigtigt at bygge bro mellem det nationale program og klubberne for at styrke sporten som helhed,” udtaler Marty Collins.

Sportschef for Volleyball Danmark, Sebastian Mikelsons, udtaler,

“Vi er meget glade og stolte over, at det er lykkedes os at få en aftale på plads med Marty, hvor vi igennem det grundige rekrutteringsforløb har oplevet mange gode kandidatsamtaler, så har Marty været den mest overbevisende kandidat. Marty har tidligere i Australien på samme tid arbejdet som landstræner for både A- og U-landshold, og vi er derfor meget trygge ved, at Marty fremover vil få det bedste ud af vores hold og spillere. Skulle der være sammenfald mellem aktiviteter for A- og U-landshold, vil Marty holde fokus på vores A-landshold samtidig med, at en af assistenterne på U-landsholdet så vil få mere ansvar for den pågældende aktivitet med vores U-landshold. Vi sender en stor tak til Odense Volleyball for samarbejdet omkring denne mulighed for Marty.”

Marty Collins vil træde ind i alle sine roller fra 1. juli 2024, men vil starte arbejdet som landstræner fra 1. januar 2024. Volleyball Danmark ser frem til en spændende fremtid under Martys ledelse, og Volleyball Danmark glæder sig til at drage fordel af Marty Collins’ ekspertise.                        

Husk at du kan bakke op om landsholdene i Volleyball, gennem et fansponsorat, hvor du med 19, 29, 49 eller 99 kr. om måneden kan støtte den danske landsholdsudvikling, og være med til at skabe endnu bedre muligheder. Besøg fansponsor.dk her.

Del nyhed

LÆS OGSÅ