Herrelandshold volleyball

Danmarks EM-deltagelse er historisk, og nu er nedtællingen for alvor i gang

Lige nu har Danmark gang i de allersidste forberedelser frem mod Europamesterskaberne, som serves i gang mandag den 28. august. Det er historisk, at et dansk volleyballlandshold har kvalificeret sig til en EM-slutrunde, og de danske spillere ser frem mod at tage den store opgave på sig og repræsentere de rød/hvide farver. Om præcis en…

| Foto: Patrick Dufrêche

:


Lige nu har Danmark gang i de allersidste forberedelser frem mod Europamesterskaberne, som serves i gang mandag den 28. august. Det er historisk, at et dansk volleyballlandshold har kvalificeret sig til en EM-slutrunde, og de danske spillere ser frem mod at tage den store opgave på sig og repræsentere de rød/hvide farver.

Om præcis en uge løber det danske herrelandshold på banen til den allerførste EM-slutrundekamp. Og det er ikke hvem som helst, der venter Danmark i åbningskampen. De rød/hvide indleder nemlig EM med en direkte duel mod værtsnationen fra Nordmakedonien – et opgør som den danske pointsluger, Mads Kyed, både glæder sig til, men også kender vigtigheden af: 

– ”Kampen mod Nordmakedonien, i Nordmakedonien, er helt sikkert den kamp, som jeg glæder mig allermest til at spille. Jeg ved, hvor motiverede de er, og jeg ved, at de spiller på hjemmebane, men jeg ved også, at det er en rigtig vigtig kamp for os i forhold til at gå videre fra puljen. Så det tror jeg helt sikkert bliver den sjoveste kamp at spille,” fortæller Mads. 

Danmark er endt i pulje C med Nordmakedonien, Tjekkiet, Montenegro, Holland og Polen. Sidstnævnte har i den grad gjort sig bemærket hos de danske drenge, der har puljens allersidste opgør mod Polen som favorit frem mod EM-slutrunden: 

– ”Jeg glæder mig helt sikkert mest til at spille mod Polen,” slår landsholdskant, Tobias Kjær, fast og bakkes op af sin medspiller Simon Uhrenholt ”Jeg glæder mig rigtig meget til at spille mod Polen, og specielt den store profil, Leon. Ham har jeg altid set op til, og det bliver kæmpestort at skulle spille mod ham,” fortæller Simon. 

Selvom det ikke er den nemmeste pulje, Danmark er endt i, er der ifølge landstræner, Kristian Knudsen, gode chancer for, at holdet kan komme videre fra puljen: 

– ”Det er ikke den nemmeste pulje vi er havnet i, og jeg ser Polen, som puljens klare favoritter. Men jeg synes vi kan tage det med, at der er hold som Nordmakedonien og Montenegro, som vi har slået før, og det håber jeg vi kan igen så vi kan komme videre fra puljen – det er helt sikkert mit personlige mål, og det synes jeg ville være et sindssyg flot resultat,” afslutter Kristian.

Det danske herrelandshold har brug for al den rød/hvide opbakning de kan få, og skulle du være forhindret i at rejse med holdet til Nordmakedonien har Volleyball Danmarks fantastiske partner, Sportway, netop offentliggjort, at alle kampe fra EuroVolley 2023 kan ses på danskvolley.tv. Du behøver dog ikke vente helt til åbningskampen mandag den 28. august. Udover herrernes EM-slutrunde, sender Sportway nemlig også semifinalerne og finalerne fra kvindernes EM. 

Se EuroVolley på danskvolley.tv og følg Danmarks EM-deltagelse her. 

Danmarks program: EuroVolley, pulje C
30.08 – 20:00 (DK-tid): Nordmakedonien – Danmark
01.09 – 17:00 (DK-tid): Danmark – Tjekkiet
03.09 – 17:00 (DK-tid): Danmark – Montenegro
04.09 – 17:00 (DK-tid): Danmark – Holland
05.09 – 20:00 (DK-tid): Polen – Danmark

Se EuroVolley på danskvolley.tv og følg Danmarks EM-deltagelse her. 

Del nyhed

LÆS OGSÅ