Partnere

Et stærkt bidrag fra en volleyballven

Igennem foråret har spillerrådet på kvindelandsholdet og Volleyball Danmark fortalt om udfordringen i forhold til at Danmark kan sende begge A-landshold afsted til EM-kvalifikationen i 2024. Med initiativer som EM-aktien og trøjeauktion har vi forsøgt at finde økonomisk opbakning, og den samlede indsats har genereret 92.501 kr. til kvindelandsholdskassen, penge som udelukkende vil blive brugt…

:


Igennem foråret har spillerrådet på kvindelandsholdet og Volleyball Danmark fortalt om udfordringen i forhold til at Danmark kan sende begge A-landshold afsted til EM-kvalifikationen i 2024.

Med initiativer som EM-aktien og trøjeauktion har vi forsøgt at finde økonomisk opbakning, og den samlede indsats har genereret 92.501 kr. til kvindelandsholdskassen, penge som udelukkende vil blive brugt på Kvindelandsholdet enten i forbindelse med EM-kvalifikationen i 2024, eller til kommende samlinger derefter.

Sådan fordeler beløbet sig:

  • 141 købere af EM-aktien til en samlet værdi á 55.250 kr.
  • Trøjeauktion for en samlet værdi á 12.251 kr.
  • 2 virksomhedsdonationer med en samlet værdi på 25.000 kr.

Vi vil gerne sende et varmt og tydeligt tak til Jer som har bidraget til vores fælles forsøg på at finde de midler, som skal til for at kunne sende begge landshold afsted til EM-kvalifikationen 2024. 

Et stærkt bidrag fra en volleyballven

I denne artikel skal i møde den største bidragsyder, nemlig Rikke Jørgensen, tidligere elitespiller og nu indretningsarkitekt i USA. Selv, siger hun om interessen for volleyball:

”Volleyball fangede mig fra min allerførste træning i Ikast.  Jeg spillede i Ikast, et år i Schweiz, så forbi TV55 og slutteligt i Gentofte Volley i midt 90’erne inden jeg flyttede til USA”

Vores sport kan så meget mere

Som Rikke siger ”Volleyball er den eneste sport der findes, hvor man uanset niveau, ikke kan vinde en kamp uden at samarbejde. I fodbold kan lille Peter afdrible alle modspillerne og score alle målene. Det findes ikke i volleyball. Det er noget vi ikke taler nok om. Volleyball er teknisk og taktisk en svær sport at mestre. Den kræver at man både arbejder med sig selv og samtidig udvikler ens evne til at samarbejde. Det er både unikt og universelt, og giver kompetencer som spillere og deres fremtidige arbejdsgivere kan høste fordelene ved – noget der går langt udover sportens grænser.”

Det som Rikke med et smil kalder tvungen samarbejde, er grundlaget for en fantastisk social kultur omkring sporten både i Danmark og USA. Og kærligheden til sporten, fællesskabet og ildsjælene er ikke forsvundet selvom der er ca. 8.000 km fra adressen i Denver til Danmark.

Gennem sociale medier hørte Rikke om vores udfordring, og valgte at støtte Volleyball Danmark og kvindelandsholdet økonomisk, fordi volleyball har givet hende så meget. Hun bor ca. en time fra USA’s volleyballforbund, så selvom hun er langt væk fra den danske volleyballscene, så er der stadig masser af volleyball omkring hende. Hun mindes de gode tider i de danske haller og nævner flere medspillere og trænere, heriblandt Mats Björkman, som netop har modtaget Volleyball Danmarks ærestegn.

Man kan ikke vinde i volleyball uden at samarbejde

Rikke har en bachelor i indretning og driver Styleworks som er beliggende i Denver, Colorado. Styleworks arbejder med store projekter. Lige netop det udsagn, at man ikke kan vinde uden at samarbejde, bruger hun dagligt i sin erhvervskarriere, hvor succes kræver at kreativ udvikling og komplekse processer går op i en højere enhed. Fællesskab og samarbejde er højt på dagsordenen.

Når vi spørger Rikke: ”Hvorfor valgte du at støtte EM-aktien?”, siger hun:

”Jeg ville gerne støtte kvindelandsholdet qua min baggrund, og fordi jeg har fået rigtig mange gode oplevelser og mødt nogle helt fantastiske mennesker, som har lagt utrolig meget hjerteblod i at fremme sporten, og her kunne jeg så hjælpe, og give lidt igen, så det skal egentlig ses både som en takkegave og et tilskud til den sport og det miljø der har haft en stor og positiv påvirkning på mit liv såvel som på tusindvis af andres.”

Rikke’s syn på landsholdsudvikling

“Landsholdudvikling er lidt ligesom som hønen eller ægget. Hvem kom først?  Og hvordan opretholder man og udbygger man økonomien for landsholdene. Det ultimative for mange atleter er at repræsentere sit land. Når der nu er usikkerhed omkring landsholdene, så håber jeg at den her udfordring giver anledning til at man får sat en målsætning samt lagt en strategi for de kommende år, og gerne kommende generationer, for det tager tid at bygge et stærkt landshold” slutter Rikke inden livet i Denver igen banker på.

Hvad skal der så ske nu?

Vi er desværre fortsat langt fra den million, som der skal til for at kunne sende begge A-landshold afsted til EM-kvalifikationen 2024, hvorfor bestyrelsen fortsat har en svær beslutning (omkring hvilket af de 2 landshold man sender afsted til EM-kvalifikationen i 2024), som træffes efter herrernes EM i Nordmakedonien.

Hvad kan du gøre for at støtte landsholdene i Volleyball?

Fansponsor.dk er den absolut bedste måde at bakke op om landsholdene på, da man med sin månedlige betaling på 19, 29 eller 49 kr. kan være med til at sikre endnu mere fantastisk volleyball og beachvolleyball.

Her kan du i øvrigt se noget af Styleworks’ arbejde, ligesom du også kan besøge virksomheden her.

 Billede6Billede1Billede2Billede4

Del nyhed

LÆS OGSÅ