Danish Beachvolley Tour

Folkeskolelæren kan blive den første til at sikre sig Danmarksmesterskabet fem gange i streg

Han spiller for det danske herrelandshold i beachvolleyball, og er blandt Danmarks bedste spillere indenfor sin sport. I år kan han sikre sig Danmarksmesterskabet for femte gang i streg, som den første nogensinde.  Nicolai Houmann har i særdeleshed slået sig fast i toppen af dansk beachvolleyball. For nylig repræsenterede han Danmark ved OL-kvalifikationen, Nations Cup,…

| Foto: Niklas Persson

:


Han spiller for det danske herrelandshold i beachvolleyball, og er blandt Danmarks bedste spillere indenfor sin sport. I år kan han sikre sig Danmarksmesterskabet for femte gang i streg, som den første nogensinde. 

Nicolai Houmann har i særdeleshed slået sig fast i toppen af dansk beachvolleyball. For nylig repræsenterede han Danmark ved OL-kvalifikationen, Nations Cup, i Grækenland, og når den 205 centimeter høje spiller går på banen til DM-ugen i Aalborg denne weekend, er det med fire Danmarksmesterskaber i bagagen. 

Planlægning og koordinering er blevet en stor del af den forsvarende Danmarksmesters liv de seneste år. For selvom der går mange træningstimer i sandet, bliver dagtimerne i hverdagen primært brugt på Herstedvester Skole, hvor Nicolai underviser i matematik, idræt, engelsk og geografi. Men selvom dagsskemaet ofte er tætpakket, og starter tidligt med en morgentræning, oplever Nicolai et frirum i kombinationen af de to verdner: 

– ”Selvfølgelig er det langt fra altid, at jeg er motiveret for at tage til træning. Beachvolleyball er en sommersport, og de fedeste træninger og stævner foregår med sol og sommer. Derfor er de mørke og kolde vintermorgener med morgentræning og en række skolehjem-samtaler, der venter senere på dagen, knap så fornøjelige at skulle stå op til,” fortæller Nicolai og tilføjer:

– ”Men det er netop her jeg tror, at jeg trives bedre i både beachvolleyballlivet og lærerlivet, ved at have begge dele og gå meget op i. På den måde er min identitet ikke kun baseret på livet som enten beachvolleyballspiller eller lærer. Og hvis der er downperioder i det ene aspekt af mit liv, er det et frirum at være det andet sted. Og omvendt vil gode perioder det ene sted, give mere overskud og ro det andet,” afslutter han.

Med flere rejsedage om året udenfor skolernes ferie kunne det udefra set være en næsten umulig opgave at kombinere lærerfaget med internationale turneringer. For den tårnhøje spiller har der dog været stor opbakning fra både skolen og eleverne, som følger trofast med, når Nicolai smasher bolde i sandet i hele verden: 

– ”Det er svært at få alle de rejser til at gå op med arbejdslivet. Nogle gange kan jeg tage arbejdet med på rejserne i forhold til at planlægge og evaluere undervisning, og så kan nogle af undervisningslektionerne med de store elever, lægges som onlineundervisning. Jeg har heldigvis en meget forstående skoleledelse, og nogle meget søde elever og forældre, der forstår hvor vigtigt beachvolleyball er for mig,” fastslår Nicolai og fortsætter: 

– ”Helt fra start har jeg valgt at være meget inkluderende omkring beachvolleyball med mine elever. Vi snakker om hvor jeg skal hen, og prøver at inkludere det som en del af undervisningen. Og hver gang jeg skal afsted, modtager jeg beskeder fra elever eller forældre med “Held og lykke”, ligesom de flere gange har fulgt med på skærmen derhjemme. Engang sad de faktisk og så min kamp med vikaren i timen, ligesom flere af eleverne og forældrene har været inde på Nyhavn til DM de to seneste år. Det betyder helt vildt meget for mig at mærke deres opbakning!” 

Selvom sporten betyder alt for Nicolai, og det ville være nærliggende at udbrede interessen for den i idrætsundervisningen, har beachvolleyball alligevel fyldt ganske lidt på skoleskemaet:

– ”Jeg har faktisk undervist utrolig lidt i beachvolleyball i idrætsundervisningen. Jeg husker engang vi havde haft det i et par idrætstimer, hvor jeg synes det var gået virkelig skidt. Da jeg så havde min egen klasse i klasselokalet senere på dagen, ændrede vi undervisningen til en kidsvolleylektion, hvor vi spillede kidsvolley inde i klassen med stolene som bane og net. Det gav noget forståelse og en masse grin,” fortæller Nicolai afsluttende. 

For den forsvarende Danmarksmester er det dog ikke kidsvolley, der er på skemaet i disse dage. Fredag tager han nemlig hun på DM-ugen i Aalborg sammen med sin beachvolleyballmakker, Mads Møllgaard, hvor han altså skal ud og forsvare sin mesterskabstitel, og måske blive den første nogensinde til at sikre sig Danmarksmesterskabet for femte gang i streg.

Få hele overblikket over turneringen og kampen om Danmarksmesterskabet her. 

Del nyhed

LÆS OGSÅ