Herrelandshold volleyball

Optakt: Danmark afslutter Golden League, hvor de begyndte

Lørdag eftermiddag dansk tid spiller det danske herrelandshold årets allersidste opgør i European Golden League. Og det bliver et møde med en modstander, som Danmark har stået ansigt til ansigt med flere gange det seneste år.  Det danske herrelandshold har været på noget af en Europatur den sidste uges tid. De startede i Portugal, så…

| Foto: Patrick Dufrêche

:


Lørdag eftermiddag dansk tid spiller det danske herrelandshold årets allersidste opgør i European Golden League. Og det bliver et møde med en modstander, som Danmark har stået ansigt til ansigt med flere gange det seneste år. 

Det danske herrelandshold har været på noget af en Europatur den sidste uges tid. De startede i Portugal, så gik turen til Rumænien, og nu er holdet landet i Tyrkiet, for i morgen kulminerer flere uges hårdt arbejde og træningstimer på banen, når de rød/hvide spiller allersidste opgør i European Golden League 2023.

Fem ugers landsholdssamling, fem landskampe i rødt og hvidt og fire lande på under en uge. Der har været fart på for det danske landshold, som i morgen løber på banen for sidste gang i årets European Golden League turnering. Danmark lagde ud med tre kampe på hjemmebane i Lillebæltshallen i Middelfart, og har den sidste uge tilbagelagt adskillige kilometer i luften for at spille returopgør i Portugal, Rumænien og Tyrkiet. Ugens udebaneopgør har også budt på et jubilæum for landsholdsspiller, Rasmus Breuning Nielsen, der efter kampen mod Portugal lørdag aften rundede 100 A-landskampe. På grund af det travle kampprogram måtte jubilaren dog vente til onsdag aften med at fejre de 100 kampe i rødt og hvidt. Med det var stadig en glad og stolt landsholdsspiller, der lod sig hylde af holdkammeraterne og staben:

– ”Det er en kæmpe fornøjelse at have spillet 100 A-landskampe i de røde og hvide farver, det er altid en helt speciel følelse og stor ære, at få lov til at repræsentere sit land. Derudover nyder jeg rigtig meget af at være en del af det professionelle setup, der er omkring landsholdet. Og så selvfølgelig også mine holdkammerater, som har været en stor del af alle de oplevelser, som jeg har fået med landsholdet,” fortæller landsholdsdiagonalen. 

Rasmus Breuning og resten af herrelandsholdet har været på noget af en rutsjebanetur i årets European Golden League. Danmark fik en svær start på turneringen med et 0-3 nederlag på hjemmebane mod Tyrkiet. I en fantastisk kulisse i Lillebæltshallen i Middelfart viste de danske drenge dog, at de i den grad er et hold, der rejser sig sammen, og sikrede sig overlegent en sejr i turneringens sidste to hjemmekampe. Returopgørene skulle vise sig at blive en svær opgave for Danmark, men nu venter allersidste kamp mod Tyrkiet, som det danske herrelandshold slog i et fantastisk opgør under EM-kvalifikationen i 2022. 

Se med, når Danmark spiller sidste opgør i årets European Golden League her og følg Danmarks pulje her.

Danmarks program: European Golden League, pulje A

27.05 – 19:00 (DK-tid): Danmark – Tyrkiet: 0-3 (18-25, 21-25, 15-25)
31.05 – 19:00 (DK-tid): Danmark – Rumænien: 3-0 (25-19, 25-23, 25-16)
03.06 – 19:00 (DK-tid): Danmark – Portugal: 3-1 (25-16, 23-25, 25-14, 25-16)
10.06 – 20:00 (DK-tid): Portugal – Danmark: 3-0 (26-24, 25-22, 25-14)
14.06 – 16:00 (DK-tid): Rumænien – Danmark: 3-1 (29-27, 22-25, 25-21, 25-19)
17.06 – 16:00 (DK-tid): Tyrkiet – Danmark

Del nyhed

LÆS OGSÅ