Volleyball Danmark

Dansk beachvolleyballspiller sanktioneret for doping

DIF’s Appelinstans har den 7. juni 2023 afsagt kendelse i Anti Doping Danmarks appelsag mod en dansk beachvolleyballspiller vedrørende overtrædelse af dopingreglerne. Det betyder, at spilleren udelukkes fra al aktivitet fra dags dato og frem til 24. december 2026 samtidigt med at alle spillerens resultater siden 14. januar 2021 diskvalificeres. Spilleren sanktioneres, da han har…

:


DIF’s Appelinstans har den 7. juni 2023 afsagt kendelse i Anti Doping Danmarks appelsag mod en dansk beachvolleyballspiller vedrørende overtrædelse af dopingreglerne. Det betyder, at spilleren udelukkes fra al aktivitet fra dags dato og frem til 24. december 2026 samtidigt med at alle spillerens resultater siden 14. januar 2021 diskvalificeres.

Spilleren sanktioneres, da han har bestilt og betalt for Ligandrol-kapsler på en britisk hjemmeside. Kapslerne blev stoppet i Danmark af toldmyndighederne, og selv om de ikke er nået frem til ham, har det alligevel medført en sanktion på i alt 4 års udelukkelse, inklusiv perioden hvor han har været midlertidigt udelukket.

Kendelsen kan læses her.

Volleyball Danmark tager afstand fra doping og bakker op om kampen mod doping, og Volleyball Danmarks direktør Jesper Jørgensen udtaler:

– ”Sagen er selvfølgelig ærgerlig for både spilleren og for Volleyball Danmark, men den kan forhåbentlig også danne grundlag for øget opmærksomhed på eventuelt køb og brug af kosttilskud, for der er igen tvivl om, at der er en risiko ved at bestille og købe kosttilskud, og måske i særlig grad i udlandet. Det viser denne sag jo desværre, og det har en hård og markant konsekvens for spilleren.”

Du kan som spiller eller klub finde information om Volleyball Danmarks og Anti Doping Danmarks materiale under ”Politikker & Vejledninger” på Volleyball Danmarks hjemmeside.

Følgende links omhandler særligt regler i forhold til kosttilskud:

Del nyhed

LÆS OGSÅ