Herrelandshold volleyball

Optakt: Nu tager herrelandsholdet hul på Nations Cup

Ventetiden er ovre, og nu tager det danske herrelandshold i beachvolleyball endelig hul på Nations Cup på Kreta, hvor det altså gælder en kvalifikation til de Olympiske Lege i Paris i 2024.  Det er godt en måned siden, at den danske landstræner, Mads Rossager, udtog de fire spillere, som skal repræsentere Danmark ved Nations Cup…

:


Ventetiden er ovre, og nu tager det danske herrelandshold i beachvolleyball endelig hul på Nations Cup på Kreta, hvor det altså gælder en kvalifikation til de Olympiske Lege i Paris i 2024. 

Det er godt en måned siden, at den danske landstræner, Mads Rossager, udtog de fire spillere, som skal repræsentere Danmark ved Nations Cup i weekenden. Og der er tale om fire rutinerede herrer, der over weekenden trækker i de rød/hvide farver, når Danmarks herrelandshold spiller for en OL-billet. Sidste års danske mester, Nikolai Houmann, danner sammen med sin tidligere holdkammerat fra Gentofte Volley, Mads Møllgaard, den ene af de to duoer, der skal i sandet under Nations Cup. Selvom de to er en forholdsvis ny konstellation på de danske og internationale beachvolleyballbaner, har landstræneren stor tiltro til duoen: 

– ”Mads og Nicolai er en ny konstellation, der allerede har vist gode takter. De spiller med rigtig meget fysik I deres sideout, og så har de et super våben i en verdensklasse blok, der kan tage de afgørende point, når det er vigtigt.”

Det andet makkerpar, der skal i aktion under Nations Cup, er Jacob Stein Brinck og Kristoffer Abell. Sammen har duoen flere års erfaring i nationale og internationale turneringer, og spillede sig i sommeren 2022 til Europamesterskaberne i München. 

– ”Jacob og Kristoffer har været på World Touren i en del år efterhånden, og vi ved, at de kan være med og drille de helt store verdensstjerner. På trods af en skadesplaget sæson sidste år blev de det første herrehold til at kvalificere sig til EM i nyere tid, og har flere 9. pladser ved Challengers på CV’et samt en verdensrangering i Top-100,” fortæller landstræner Mads Rossager og afslutter:

– ”Alt i alt er det en trup med et højt niveau, og vores opgave som hold er nu, at få forberedt os så godt som muligt på, hvordan vi rammer vores topniveau og, hvordan vi gør det svært for modstanderne at ramme deres.”
Det danske herrelandshold er endt i pulje C, og møder i løbet af turneringen Italien, Ukraine, Grækenland og Gibraltar. Danmark indleder turneringen med dobbeltopgør mod Ukraine. Houmann/Møllgaard er det første par i aktion, når jagten på OL-billetten sættes ind. 

Danmarks kamprogram:

Torsdag d. 25. maj. 

10:30 (DK-tid): Houmann/Møllgaard (DEN) vs Savvin/Moiseiev (UKR) 
11:20 (DK-tid): Brinck/Abell (DEN) vs Popov/Reznik (UKR) 

Se med, når Danmark indleder jagten på OL-billetten her, og få overblikket over hele turneringen her

Del nyhed

LÆS OGSÅ