Beachvolleyball landshold

Nu starter vejen til OL

2022 blev et fantastisk år for dansk beachvolleyball, og nu venter endnu et kalenderår, som er fyldt med masser af danske spillere i aktion på de internationale beachvolleyballbaner.  Foråret nærmer sig, og med det kommer forhåbentlig lys, varme og masser af solstråler. Selvom de har brugt de mørke vintermåneder på landets indendørs beachvolleyballhaller, er de…

| Foto: CEV

:


2022 blev et fantastisk år for dansk beachvolleyball, og nu venter endnu et kalenderår, som er fyldt med masser af danske spillere i aktion på de internationale beachvolleyballbaner. 

Foråret nærmer sig, og med det kommer forhåbentlig lys, varme og masser af solstråler. Selvom de har brugt de mørke vintermåneder på landets indendørs beachvolleyballhaller, er de danske beachvolleyballspillere snart klar til at rykke udendørs, og gøre sig klar til endnu et fantastisk år, som byder på flere internationale turneringer. Få overblikket over årets internationale turneringer her: 

Europamesterskaber: 
U22 EM: 26. juli – 29. juli (Timisoara, Rumænien)
U20 EM: 17. august – 20. august (Riga, Letland)
U18 EM: 24. august – 27. august (Madrid, Spanien)

Året 2022 blev historisk for dansk beachvolleyball, hvor der blandt andet blev hevet sølvmedaljer hjem ved U22 EM og U18 EM af de danske landsholdsspillere. Nu har landstrænere, Mads Rosager og Martin Olesen udtaget bruttotrupperne til de kommenende turneringer, og flere af sidste års store stjerner er tilbage i landsholdsuniformen, når de rød/hvide farver skal repræsenteres i sandet. Her er årets bruttotrupper:

Bruttotrup, Drenge

U18:

 • Andreas Brinck
 • Villads Napier
 • Jonathan Ærø 
 • Andreas Wiese Dobel
 • Anton Spile Hansen
 • Villads Andersen
 • Viktor Oldenborg

U20:

 • Hjalmer Madsen
 • Christian Andersen
 • Marius Hansen
 • Kristoffer Bisgaard
 • Emil Bernberg
 • Jonathan Krogh
 • Peter Stein Brinck
 • Lauritz Schultz Thynebjerg

U22:

 • Jacob Hejlsvig Petersen
 • Gustav Hylsberg Jacobsen
 • Magnus Brandi Jensen
 • Malthe Lytje Christensen

Bruttotrup, Piger

U18:

 • Åben try-out*

* I løbet af maj måned vil U18, U20 og U22 pigerne mødes til landsholdssamling med landstræner Martin Olesen. Hos U18 pigerne er der åben try-out, så hvis du kunne tænke dig at repræsentere Danmark ved et Europamesterskab, har du chancen nu. Tilmeld dig åben try-out her: https://volleyball.nemtilmeld.dk/380/

U20:

 • Frida Lyø
 • Caroline Krogh
 • Cirkeline Roed
 • Mille Berthou

U22:

 • Clara Windeleff
 • Sofia Bisgaard
 • Anna Hauge
 • Lea Føns
 • Ioana Poenaru
 • Rebecca Kramer

Bruttotrup Nations Cup, Herrer

Senior:

 • Jacob Stein Brinck
 • Kristoffer Abell
 • Mads Møllgaard
 • Nicolai Houmann
 • Daniel Thomsen

Bruttotrup Nations Cup, Kvinder

Senior:

 • Clara Windeleff
 • Sofia Bisgaard
 • Pia Hove
 • Charlotte Krøyer
 • Cecilie Køllner Olsen
 • Astrid Mellmølle
 • Frederikke Schade Jensen
 • Kathrine Stein Brinck

Den endelige udtagelse frem mod U18, U20 og U22 EM vil ske efter de to bruttosamlinger, hvor landstrænerne udtager de hold, som skal spille det respektive EM-slutrunder. Det er dog ikke kun ungdomslandsholdsspillerne, der kan komme i aktion i løbet af 2023. I løbet af foråret og sommeren starter vejen nemlig til de Olympiske Lege, når der skal spilles Nations Cup. Landstrænerne har her udtaget deres respektive bruttotrup konkret målrettet Nations Cup, hvorfra der udvælges de fire spillere, som skal i aktion for Danmark. Der er endnu ikke offentliggjort specifikke datoer for kampene, men mandag den 13. februar blev der trukket lod til Nations Cup, der fungerer som kvalifikation til OL, og Danmark endte i følgende puljer: 

Herrelandsholdet, Pulje C:

 • Italien
 • Ukraine
 • Danmark
 • Grækenland
 • Gibraltar 

Kvindelandsholdet, Pulje A:

 • Tyskland
 • Norge
 • Danmark
 • Tyrkiet

Umiddelbart efter lodtrækningen satte Sportschef i Volleyball Danmark, Sebastian Mikelsons, ord på de danske puljer: 

– ”Når vi både for mænd og kvinder lå i tredje seedningslag, er det klart, at puljerne altid vil være stærke. Herrernes pulje faldt nogenlunde ud for os, mens vi synes, at kvindernes pulje faldt mindre heldigt ud for os. Under alle omstændigheder vil vi kæmpe for at komme videre fra puljerne, og herrerne har jo før vist, at det godt kan lade sig gøre,” fortæller Sebastian.

Få seneste nyt om de danske landshold på vores Facebookside og Instagramprofil, og følg Danmarks vej til de Olympiske Lege her. 

Del nyhed

LÆS OGSÅ