Pokalturnering

Vilde comebacks og 5-sættere blev nøgleord for fredagens semifinaler

Fredag morgen stod banerne kridtet op, og det var endelig tid til at få servet årets Final4-turnering i gang. Otte hold skulle i ilden, men da dagen var omme stod kun fire hold tilbage med chancen for at blive dette års Pokalmestre.  Nordenskov UIF – Marienlyst Fortuna2-3 (20-25, 25-18, 25-22, 23-25, 24-26)Det var Jylland mod…

| Foto: Flemming Patulski Nielsen

:


Fredag morgen stod banerne kridtet op, og det var endelig tid til at få servet årets Final4-turnering i gang. Otte hold skulle i ilden, men da dagen var omme stod kun fire hold tilbage med chancen for at blive dette års Pokalmestre. 

Nordenskov UIF – Marienlyst Fortuna
2-3 (20-25, 25-18, 25-22, 23-25, 24-26)
Det var Jylland mod Fyn i fredagens første semifinale. Nordenskov UIF og Marienlyst Fortuna tørnede sammen i det, der skulle ende med at blive en maratonkamp. Fynboerne tog det første sæt 25-20, men måtte se sig slået i både anden og tredje sæt efter en fantastisk spilperiode af Nordenskov UIF – en periode som fortsatte langt ind i fjerde sæt, hvor det længe lignede en finaleplads til det jyske mandskab. Et vanvittigt comeback blev dog leveret af Marienlyst Fortuna, der med sætcifrene 25-23 hev kampen ud i et femte sæt. Her blev det en direkte duel om at holde styr på nerverne, og trods ni matchbolde til Nordenskov UIF endte det med en sejr til Marienlyst Fortuna, efter en et maratonsæt 26-24. 

VK Vestsjælland – Gentofte Volley
3-2 (25-21, 25-18, 17-25, 18-25, 15-13)
Sidste års bronzevindere fra VK Vestsjælland stod overfor de forsvarende Pokalmestre i fredagens semifinale. Udover at være sidste års guldvindere har Gentofte Volley været i de sidste seks finaler i Pokalturneringen. Titler og guldmedaljer så dog ikke ud til at skræmme VK Vestsjælland, der sikkert hev de første to sæt hjem 25-21 og 25-18. Gentofte viste dog i de efterfølgende to sæt, hvad erfaringen betyder, og hev både tredje og fjerde sæt hjem, hvilket trak endnu en semifinale ud i et afgørende 5. sæt. Her kom VK Vestsjælland igen bedst fra start, og trods endnu et comeback af Gentofte, blev det til sidst en sejr til VK Vestsjælland, der sikrer klubben den første finaleplads nogensinde i en Pokalturnering på herresiden. 

DHV Odense – Brøndby VK
(20-25, 25-22, 25-23, 21-25, 9-15)
I fredagens tredje semifinale var det endnu engang gensyn med sidste års Final4-deltagere. På den ene side stod DHV Odense, der sidste år måtte nøjes med en 4. plads, og på den anden, sidste års Pokalmestre fra Brøndby VK. De gule og blå fortsatte, hvor de slap i 2022, og hev sikkert første sæt hjem 20-25. DHV fik dog rystet de værste semifinalenerver af sig, og med fantastisk spil sikrede holdet sig både anden og tredje sæt. Fynboerne kom også bedst fra start i fjerde sæt, men et flot comeback af Brøndby VK betød, at endnu en pokalsemifinale skulle afgøres i 5. sæt. Her viste Brøndby dog, hvad erfaringen betyder, og kunne til sidst juble over endnu en plads i finalen. 

ASV Elite – Holte IF
(15-25, 25-17, 16-25, 22-25) 
I fredagens allersidste semifinaler tog hjemmebaneholdet fra ASV Elite mod sidste års sølvvindere. Trods et solidt publikum i ryggen til Aarhus-holdet, var det gæsterne fra Holte, der fik den bedste start på kampen, da holdet med cifrene 15-25. ASV kom dog meget bedre med i andet sæt, og med en føring hele vejen igennem, tog holdet andet sæt. Anderledes gik det i tredje sæt, hvor Holte IF igen fik overtaget fra start, og dermed bragt sig foran 1-2 i sæt. Overtaget tog de med sig i fjerde sæt, og trods et flot comeback fra ASV Elite, var det ikke nok til at hive sættet hjem. Holte IF sikrede sig en 1-3 sejr, og endnu en finalebillet i Pokalturneringen. 

Hvor ser jeg medaljekampene?

KØB DIN BILLET TIL FINAL4 HER. 

Medaljekampene er selvfølgelig allerfedest at se i hallen, og du kan stadig nå at købe din billet
MEN, har du ikke mulighed for at komme i hallen, kan du se finalerne lørdag den 4. februar på SPORT LIVE*.  Bronzekampene kan ses på volleytv.dk.  
SPORT LIVE kan ses af over en halv million danske husstande og distribueres via YouSee, YouTv, Waoo, Stofa, Norlys, Allente og lokale antenneforeninger. Derudover er kanalen inkluderet i digitale abonnementer på udgivelser under Jysk Fynske Medier – måske du allerede har det, uden at vide det? 
Find hele oversigten over SPORT LIVE’s udbydere lige her.

* Herrefinalen sendes direkte fra kl. 12:30, mens kvindefinalen sendes forskudt.  

Del nyhed

LÆS OGSÅ