Her er de nominerede til Årets Beachvolleyball Spiller 2022

Vi skal til det igen! Årets danske Beachvolleyballspiller 2022 skal kåres, og efter flere års fravær på grund af corona-krisen skal priserne endelig uddeles igen til et brag af en fest til Dansk Volleyball Award 2023. I alt slags vejr kæmper de i sandet for at levere de bedste resultater, og præstere på allerhøjeste niveau. De tre…

:


Vi skal til det igen! Årets danske Beachvolleyballspiller 2022 skal kåres, og efter flere års fravær på grund af corona-krisen skal priserne endelig uddeles igen til et brag af en fest til Dansk Volleyball Award 2023.

I alt slags vejr kæmper de i sandet for at levere de bedste resultater, og præstere på allerhøjeste niveau. De tre kandidater (for hvert køn), der er nomineret til prisen som Årets Beachvolleyballspiller 2022 er blevet indstillet af landstrænerne for henholdsvis kvinde- og herrelandsholdet, Sportschef i Volleyball Danmark samt medlemmer af udvalget Beachvolleyball Tourgruppen.
Her er de nominerede til Årets Beachvolleyball Spiller 2022:

Årets Beachvolleyball Spiller 2022 – Kvinder

Clara Bernberg Windeleff (Copenhagen Beachvolley)
Det danske beachvolleyballtalent Clara Bernberg Windeleff fik sammen med makkeren, Sofia Nørager Bisgaard en fantastisk start på 2022. I begyndelsen af marts blev det nemlig offentliggjort, at DIF og Team Danmark bevilligede dansk beachvolleyball, og i særdeleshed stjerneduoen, Clara og Sofia, 750.000 kr., til støtte til en OL-deltagelse – en støtte, som hurtig gav pote. For blot tre måneder senere stod Clara med en sølvmedalje om halsen ved U22 EM i Holland. Dette skulle dog vise sig ikke at blive Claras eneste flotte EM-resultat for 2022. I august stod makkerparret nemlig på banen igen i München, da Europamesterskaberne skulle afgøres. Her nåede Clara helt til 1/8-finalerne, og endte altså på en flot 9. plads.

Pia Hove (Copenhagen Beachvolley)
Årets Danmarksmester i beachvolleyball er selvfølgelig nomineret til prisen som Årets Beachvolleyball Spiller 2022. Sammen med makkeren Charlotte Krøyer slog Pia Hove alt og alle, da der i sommers blev afviklet DM-finaler i fantastiske kulisser på solrige Nyhavn. Duoen spillede en fantastisk Beach Tour over sommeren, og kunne til sidst velfortjent løfte det store DM-trofæ med guldmedaljen om halsen. 
I løbet af efteråret blev Pia introduceret som ambassadør for Volleyball Danmark, og er på mange måder en rollemodel for den nye generation af beachvolleyball- og volleyballspillere.

Sofia Nørager Bisgaard (Copenhagen Beachvolley)
Ingen dansk beachvolleyball uden Sofia Nørager Bisgaard. Sammen med makkeren Clara Bernberg Windeleff har Sofia haft et fantastisk 2022, som begyndte med en offentliggørelse af en OL-støtte fra DIF og Team Danmark – både til dansk volleyball, men i særdeleshed til det unge beachvolleyballpar. I juni 2022 viste Sofia allerede, at støtten var berettiget, da hun sammen med makkeren kunne stille sig på medaljeskamlen ved U22 EM i Holland og tage sølvmedaljen om halsen. Sofia var dog ikke færdig i EM-regi, og kun to måneder senere var hun igen på banen for at repræsentere Danmark, da hun med makkeren, Clara Bernberg Windeleff, nåede helt til 1/8-finalerne ved Europamesterskaberne i München og hev en flot 9. plads hjem. 

Årets Beachvolleyball Spiller 2022 – Herrer

Martin Trans Hansen (Odense Beachvolley Klub)
Martin Trans Hansen har i den grad gjort sig bemærket på den internationale scene i 2022. Ad flere omgange deltog han i Beach Pro Tour, hvor det blandt andet blev til ture til Doha og Kusadasi. Martin gjorde sig også særligt bemærket på de danske strande herhjemme, og kunne under DM-finalerne i Nyhavn lade sig hylde som Årets Tour Spiller i Danish Beachvolley Tour. I årets DM-finale var den rutinerede beachvolleyballspiller ligeledes at finde på banen, da han sammen med makkeren, Daniel Thomsen, fik spillet sig til en DM-sølvmedalje. Martin sluttede året af i stor stil, da han deltog i NEVZA-turneringen i Sverige og sikrede sig guldmedaljen, titlen og trofæet med makkeren Jacob Stein Brinck. 

Nicolai Houmann (Copenhagen Beachvolley)
Fire DM-titler i streg – det siger næsten det hele. 2022 blev ingen undtagelse for den rutinerede beachvolleyballspiller, Nicolai Houmann, som i år indtog banerne i Danish Beach Tour med makkeren Peter Jensen. Sammen nåede den farlige duo helt til DM-finalerne i Nyhavn, og kunne efter to tætte sæt trække sig sejrrigt ud af årets finale og lade sig hylde som Danmarksmestre med guldmedaljen om halsen og trofæet i hånden. Houmann har haft et travlt år med masser af internationale turneringer. Blandt andet deltog han i Beach Pro Tour i Oman, hvor han sammen med makkeren, Mads Møllgaard, spillede sig ind i Main Draw og efterfølgende sikrede sig en 9. plads. 

Jacob Stein Brinck (Aarhus Beachvolley Klub)
De seneste år har han fået metal af forskellig karat, og 2022 blev ingen undtagelse. Jacob Stein Brinck var igen at finde på podiet under DM-finalerne på solrige Nyhavn, da han og makkeren, Kristoffer Abel, vandt opgøret om 3. – 4. pladsen og kunne tage bronzemedaljerne om halsen. Europamesterskaberne i München blev i særdeleshed med danske farver. Sammen med makkeren, Kristoffer Abell, kvalificerede Jacob Stein Brinck sig til mesterskabet, og indledte EM med et opgør mod et tysk mandskab, som de danske drenge i den grad gav kamp til stregen på en svær hjemmebane. Jacob sluttede efteråret 2022 af på allerfineste vis, da han sammen med Martin Trans Hansen kunne lade sig hylde som vindere af årets NEVZA-turnering i Sverige. 

Vinderne af Årets Danske Beachvolleyballspiller bliver kåret ved årets Volleyball Award i Aarhus, som bliver afviklet lørdag den 4. februar 2023. Skal du med, når vi kårer årets danske profiler, så køb DIN BILLET til Volleyball Award 2022 allerede nu.

Del nyhed

LÆS OGSÅ