CEV Challenge Cup: Landsholdskollegaer krydser klinger i Holtehallen

Når det danske tophold, Holte IF, tirsdag den 13.12 kl. 19:00 tager hul på deres 1/16-finale i CEV Challenge Cup, bliver det med et velkendt ansigt på modstanderholdets side. Hos den finske modstander Hämeenlinnan Lentopallokerho huserer nemlig danske Helena Elbæk, som ser frem til at dyste mod sine danske landsholdskollegaer i Holtehallen.  Holte IFs Volleyligakvinder havde ryggen…

| Foto: Flemming Patulski Nielsen

:


Når det danske tophold, Holte IF, tirsdag den 13.12 kl. 19:00 tager hul på deres 1/16-finale i CEV Challenge Cup, bliver det med et velkendt ansigt på modstanderholdets side. Hos den finske modstander Hämeenlinnan Lentopallokerho huserer nemlig danske Helena Elbæk, som ser frem til at dyste mod sine danske landsholdskollegaer i Holtehallen. 

Holte IFs Volleyligakvinder havde ryggen mod muren og et ben ude af den europæiske klubturnering CEV Challenge Cup, da de den 29. november spillede returopgøret i 1/32-finalen mod østrigske Sokol Volleyball. Men et tidligt julemirakel indtraf i Holtehallen den aften. 

For ikke alene lykkedes det Holte IFs kvinder at vinde den ordinære kamp 3-1, de formåede også at vinde det altafgørende og utroligt tætte ’Golden Set’ med mindst mulige margin ved 18-16, som altså sikrede dem et klubhistorisk avancement i internationalt volleyball. 

– ”Det var en fuldstændig vanvittig oplevelse. Vi gav den alt hvad vi havde, og vi fandt en god balance mellem at spille frit, stabilt og klogt. Det var en mindeværdig holdindsats og gav nogle rigtig gode erfaringer til banken”, fortæller anfører for Holte IF, Nora Møllgaard, om kampen. 

Nu venter finske Hämeenlinnan Lentopallokerho i 1/16-finalen, som skydes i gang tirsdag aften på Holtes hjemmebane. En kamp, som den danske anfører ser frem til: 

– ”Jeg tror, det bliver en rigtig svær opgave at spille mod dem. Den finske liga har et højt niveau og de er vant til at spille på internationalt plan. Vi skal være på dupperne konstant og vi skal fortjene hvert et point. De kommer ikke til give os noget gratis”, uddyber hun. 

Hvad, der venter på den anden side af nettet, er dog ikke 100% ukendt for Nora og resten af Holteholdet. For en af profilerne på finske Hämeenlinnan Lentopallokerho er nemlig den danske landsholdsspiller Helena Elbæk, som er i gang med sin anden sæson i den bedste finske række. Også hun ser frem til opgøret på dansk jord. 

– ”Jeg glæder mig til at skulle spille mod Holte, hvor en masse af mine landsholdkammerater spiller. Jeg tror det bliver en sjov oplevelse pludselig at skulle stå på den modsatte side af nettet i forhold til dem. Og så glæder jeg mig også til at få lov til at vise lidt af det, jeg går og laver i Finland hjemme i Danmark”, fortæller Helena, som også tænker at hun sammen med sit finske hold har stor fordel i at kende de danske tropper. 

– ”Jeg håber da det kan give en lille fordel at jeg kender en del af spillerne og træneren, og hvordan de plejer at spille og forberede sig til kampe. Jeg forventer, at det bliver en tæt kamp, Holte er et godt sammenspillet hold, men vi går klart efter at tage sejren”, afslutter Helena. 

Helena er dog ikke den eneste, der har en fordel af kendskabet, mener Holtes Nora Møllgaard.

– ”Vi kender jo Helenas måde at spille på, både styrker og svagheder, så vi håber på at kunne tage nogle af hendes favoritvinkler væk i angrebet. Og så ved vi, at hun er gammel centerspiller og kan lave lidt tricks på midten, så det kommer vi nok også til at være opmærksomme på”, afslutter hun. 

Hvem, der har den første fordel, når landsholdkollegaerne krydser klinger, bliver i hvert fald spændende at følge. Støt op om dansk klubvolleyball på den internationale scene, og tag et smut i Holtehallen tirsdag aften.  

CEV Challenge Cup: 1/16-finale
13.12 – 19:00: Holte IF – Hämeenlinnan Lentopallokerho (Holtehallen – Find mere info om kampen her)
21.12 – 18:30: Hämeenlinnan Lentopallokerho – Holte IF (Find mere info om kampen her

Følg CEV Challenge Cup her.

Del nyhed

LÆS OGSÅ