Aarhus Beachvolley Club slår dørene op til Beachdomen

En stor skumfidus, hoppeborgen, Beachdomen. Kært barn har mange navne, og det har den nye air dome i Aarhus også allerede fået. Tidligere på efteråret stod den endelig klar, og i weekenden slår Aarhus Beachvolley Club dørene op til det allerførste Vinterstævne i Danish Beachvolley Tour på de nye baner. Det har krævet adskillelige frivillige arbejdstimer, lidt…

:


En stor skumfidus, hoppeborgen, Beachdomen. Kært barn har mange navne, og det har den nye air dome i Aarhus også allerede fået. Tidligere på efteråret stod den endelig klar, og i weekenden slår Aarhus Beachvolley Club dørene op til det allerførste Vinterstævne i Danish Beachvolley Tour på de nye baner.

Det har krævet adskillelige frivillige arbejdstimer, lidt udfordringer på vejen og stigende priser, men nu står den nye air dome i Aarhus endelig klar. Aarhus Beachvolley Club er klubben bag det store projekt, og Næstformand i klubben, Jeff Jørgensen, ser frem til endelig at kunne benytte sig af og tilbyde medlemmer klubbens nye beachvolleyballbaner året rundt: 

– ”Noget af det vigtigste for os med de her nye faciliteter det er, at vi nu bliver en helårsklub, og bliver attraktive for folk, der gerne vil dyrke beachvolleyball på fast basis, og ikke kun som en hyggelig sommersportsaktivitet,” fortæller Jeff. 

At Danmarks største volleyballklub gerne har villet udvide og udvikle sig til en helårsklub, er noget, der har været på tegnebrættet i en årelang periode. Men da drømmen om en rigtig hal ikke var en realitet, måtte klubben nytænke, hvilket blandt andet medførte en inspirationstur til Prag:

-”Man kan godt sammenligne hele det her forløb med et isbjerg. Nu står den her skumfidus, som toppen af isbjerget. Men ligesom isbjerge, så er der rigtigt meget under havet, som man ikke ser, og det har det her projekt også vist sig at have,” begynder Jeff og fortsætter ”Det er ikke en kendt konstruktion, så vi har ikke rigtigt haft nogle at kunne spejle os i og spare med. Men vi tog en tur til Prag for at finde ud af, hvordan sådan en air dome fungerer i praksis, og om den kunne være noget værd for os – og det viste den sig heldigvis at kunne.” 

Blandt klubbens mange medlemmerne er air domen allerede blevet omdøbt Beachdomen, og Jeff lægger da heller ikke skjul på, at Beachdomen aldrig var blevet en realitet uden de mange frivillige timer og kræfter, der er lagt i den: 

– ”Vores frivillige har været alletiders og hjulpet med både stort og småt i det her projekt. På selve den dag, hvor air domen skulle rejses, havde vi brug for 50 frivillige, der kunne hjælpe med at trække dugen ud og hæfte dem sammen, og det har jo betydet, at mange af dem nu kan sige, at det har de været med til – så på den må er det jo også lidt et gør-det-selv projekt,” fortæller næstformanden og tilføjer afsluttende ”Og så var det jo bare kæmpe stort, da air domen stod færdig, vi kunne gå ind i den, sætte nettene op og spille de første par bolde!”. 

Nu skal alt det hårde arbejde endelig vises frem, for i weekenden slår Aarhus Beachvolley Club dørene op til det allerførste stævne i Beachdomen, når klubben er værter for den anden vinterturnering på Danish Beachvolley Tour. Det er dog ikke den eneste gang, at de danske beachvolleyballspillere får lov at indtage banerne i Aarhus i løbet af vinteren. Allerede mellem jul og nytår byder klubben nemlig igen velkommen til endnu en vinterturnering, inden det helt store slag skal slås i februar, når Aarhus Beachvolley Club er værter for Beachvolleyball Pokalfinalen.

Find meget mere information om weekendens Vinterturnering i Danish Beachvolley Tour her

Del nyhed

LÆS OGSÅ