European Golden League og EM: Vildt år i vente for Herrelandsholdet i volleyball

Ovenpå to fantastiske sæsoner med historiske resultater for vores danske volleyballherrer, kan vi nu se frem til endnu flere store øjeblikke i 2023 – også på dansk jord! Da herrelandsholdet i volleyball den 20. august 2022 slog sidste bold i gulvet i Lillebæltshallen og vandt 3-0 over gæsterne fra Aserbajdsjan, sikrede de sig samtidigt en…

| Foto: Flemming Patulski Nielsen

:


Ovenpå to fantastiske sæsoner med historiske resultater for vores danske volleyballherrer, kan vi nu se frem til endnu flere store øjeblikke i 2023 – også på dansk jord!

Da herrelandsholdet i volleyball den 20. august 2022 slog sidste bold i gulvet i Lillebæltshallen og vandt 3-0 over gæsterne fra Aserbajdsjan, sikrede de sig samtidigt en gylden billet til EM-slutrunden i 2023 – et historisk resultat for dansk volleyball.

Heldigvis bliver der også mulighed for at se de danske volleyherrer på hjemmebane i det kommende år. Volleyball Danmarks bestyrelse har ved sidste bestyrelsesmøde (4/10) drøftet prioriteringerne for volleyball landsholdsaktiviteter i 2023 og besluttet at Danmarks herrelandshold igen i 2023 kommer til at deltage i European Golden League, som forberedelse frem mod sensommerens EM.

– ”2021 og 2022 var historisk gode sæsoner for vores herrelandshold, der først vandt European Silver League og året efter fulgte op med en fantastisk EM-kvalifikation. Dét momentum ønsker vi i bestyrelsen at bygge videre på, hvorfor vi i 2023 har kigget på at skabe de bedste forberedelsesmuligheder for holdet frem mod EM-slutrunden i august/september. Derfor har vi i bestyrelsen valgt at prioritere en længerevarende træningslejr samt deltagelse i European Golden League for herrelandsholdet i 2023, hvor vi glæder os til at kunne støtte vores hold på hjemmebane”, fortæller bestyrelsesformand i Volleyball Danmark, Mads Olsen, og fortsætter:

– ”Midlerne til vores landshold er ikke ubegrænsede, og de store internationale turneringer kræver mange ressourcer og økonomi. Valget om deltagelse i både European Golden League og EM med herrelandsholdet betyder derfor også, at budgettet og dermed aktivitetsmulighederne for vores kvindelandshold i volleyball i 2023 er begrænset. Vi arbejder naturligvis tæt sammen med trænerteamet for at finde de bedste muligheder inden for de vilkår, der er”, afslutter han.

Herrernes EM-slutrunde spilles i perioden 28. august til 16. september 2023, hvor puljerne fordeles i de fire værtslande Italien, Nordmakedonien, Bulgarien og Israel. Hvem Danmark ender i pulje med, og hvor de skal spille, afgøres den 16. november 2022, når CEV afvikler lodtrækningen til EuroVolley 2023 (online link endnu ikke offentliggjort).

Volleyball Danmarks bestyrelse vil efter EuroVolley 2023 beslutte landsholdenes program for 2024.

Plads til alle footer

Del nyhed

LÆS OGSÅ