Optakt: U19 NEVZA i Finland danner rammerne for årets allersidste landskampe

Et helt fantastisk landsholdsår skriver over weekenden sit allersidste kapitel, når de danske U19-landshold tager hul på den Nordeuropæiske NEVZA-turnering i Finland.  Flere fantastiske resultater har skrevet sig ind i historiebøgerne for landsholdene i dansk volley- og beachvolleyball i 2022. Senest blev det til en medalje for det danske U17-landshold, der forsvarede sidste års guldmedalje ved NEVZA-turneringen…

:


Et helt fantastisk landsholdsår skriver over weekenden sit allersidste kapitel, når de danske U19-landshold tager hul på den Nordeuropæiske NEVZA-turnering i Finland. 

Flere fantastiske resultater har skrevet sig ind i historiebøgerne for landsholdene i dansk volley- og beachvolleyball i 2022. Senest blev det til en medalje for det danske U17-landshold, der forsvarede sidste års guldmedalje ved NEVZA-turneringen i Ikast. I weekenden gælder det årgangen over, når Danmarks U19-landshold skal forsøge at afslutte et fantastisk landsholdsår ved NEVZA-turneringen i Finland. Sidste år var der masser af metal til Danmark, og Sportschef i Volleyball Danmark, Sebastian Mikelsons, har da også høje forventninger til U19-landsholdene, når årets allersidste landskampe skal afvikles. 

– ”Vi håber at slutte et helt vanvittigt og historisk godt landsholdsår, hvor både vores A- og U-landshold generelt har præsteret godt, af med nogle gode præstationer og gode kampe til NEVZA U19 i Finland. Vi har forventninger om, at vores U19-landshold igen i år kæmper med om medaljerne ved NEVZA-mesterskabet, og har forhåbninger om, at drengene for andet år i træk kan bringe guldmedaljerne med hjem til Danmark. Og så håber vi selvfølgelig på, at pigerne kan veksle sidste års bronzemedaljer til et sæt medaljer af højere karat,” fortæller sportschefen. 
De danske U19-kvinder er endt i pulje 2, der som den eneste med fire nationer i. Her møder holdet Færøerne, Sverige og England, og spiller derfor sidste puljekamp lørdag formiddag. Danmarks U19-herrelandshold er endt i Pulje 1 med Færøerne og Norge. 

Kampe og resultater

Kampprogram, U19 Kvinder: 
28. oktober kl. 09:30: Danmark – Færøerne  
28. oktober kl. 18:30: Danmark – Sverige
29. oktober kl. 09:00: Danmark – England 

Kamprogram, U19 Herrer:
28. oktober kl. 14:00: Danmark – Færøerne 
28. oktober kl. 18:00: Danmark – Norge 

NEVZA-turneringen afholdes i Rovaniemi i Finland. Puljekampene afvikles fredag den 28. oktober og lørdag formiddag den 29. oktober. Senere samme lørdag spilles der om videre avancement i turneringen, mens søndag den 30. oktober står i medaljekampenes tegn. 

Følg med i kampprogram og resultater på Facebooksiden: NEVZA U19 Volleyball Championships. Her vil der også blive lagt link til livestream. 

Følg desuden med på Ungdomslandsholdenes Facebookside, hvor der løbende bliver lagt information op fra de forskellige hold. 

U19 KVINDELANDSHOLD: TRUPPEN 
Caroline Stenholt Krogh, ASV Elite
Emma Gylling Nielsen, Gentofte Volley
Frida Meincke Lyø, DHV Odense
Ida Damsgaard Lau, Ikast KFUM 
Ida Linné Herskind, Farum-Holte 
Ingrid Stenkil Lajer, Lyngby-Gladsaxe
Laura Bonfils, Farum-Holte
Mathilde Rolighed Brinck Overgaard, Team Køge
Nicole Grønbæk Kristensen, Ikast KFUM
Nikita Maria Egemark Clausen, Farum-Holte
Rikke Louise Glargaard Christensen, Lyngby-Gladsaxe 
Sarah Karoline Boe Sørensen, DHV Odense

Find mere information om truppen her.

U19 HERRELANDSHOLD: TRUPPEN 

Alfred Sejer Lundbeck Fuglsbjeerg, DHV Odense
Anton Dixen Jeppesen, Marienlyst-Fortuna
Axel Valdemar Juul Larsen, Amager VK
Christian Lundby Andersen, DHV Odense
Hjalmer Elmbæk Madsen, ASV Elite
Jonathan Stenholt Krogh, ASV Elite
Kristoffer Nørager Bisgaard, Gentofte Volley
Laurits Schultz Thynebjerg, Ikast KFUM
Marius Stenmann Hansen, DHV Odense
Oliver Basøe, VK Vestsjælland
Oskar Berg Mikkelsen, Gentofte Volley
Simon Tabermann Uhrenholt, Ikast KFUM

Find mere information om truppen her.

Del nyhed

LÆS OGSÅ