Nye spilleregler: Få overblikket over de vigtigste ændringer

Det internationale volleyballforbund FIVB har udgivet en ny udgave af de internationale spilleregler, som er trådt i kraft i dansk volleyball for denne sæson 2022/2023. Fra efteråret 2022 er det således denne engelske udgave af spillereglerne, som er den officielt gældende i Danmark. Ud over diverse konsekvensrettelser, er der ganske få ændringer som er opsummeret…

:


Det internationale volleyballforbund FIVB har udgivet en ny udgave af de internationale spilleregler, som er trådt i kraft i dansk volleyball for denne sæson 2022/2023.

Fra efteråret 2022 er det således denne engelske udgave af spillereglerne, som er den officielt gældende i Danmark. Ud over diverse konsekvensrettelser, er der ganske få ændringer som er opsummeret her, og som også bliver præsenteret grundigt i denne video af DT-dommer August Jelert.

• Liberoen må nu gerne være anfører.
• Positionsfejl reglen er ændret. Nu skal den ”fejlende spiller” have passeret sin ”tilhørende” medspiller helt, før det er fejl.
• Reglen for berøring af bolden hos modstanderen af blokspiller, er ændret til at man gerne må samtidigt med, men stadig ikke før angriberen er færdig, dvs. bolden skal være på vej over.
• Reglen for udskiftning af udvist eller diskvalificeret spiller er ændret, så vedkommende kan erstattes ved en ekstraordinær udskiftning, hvis det ikke er muligt at erstatte vedkommende ved en ordinær udskiftning.
• Ved alle udvisninger/ diskvalifikationer skal spilleren gå ud af hallen til omklædningsrum. Strafstole er afskaffet.

De officielle gældende spilleregler er sammen med oversigt over væsentlige ændringer (på dansk) og link til video, lagt på volleyball.dk

Plads til alle footer

Del nyhed

LÆS OGSÅ