Fra klub til A-landshold: Her er talentstrukturen for volleyball

Volleyball Danmark har gennem de seneste måneder implementeret en række ændringer for talentudviklingsarbejdet i volleyball, som skal styrke overgangene fra talentspiller til A-landshold.  Se oversigten her  Volleyball Danmarks Talentudviklingsarbejde er baseret på en bred og inkluderende filosofi. Målet med arbejdet er at tilbyde en bred gruppe af potentielle talenter en udviklingsplatform som vil forberede og…

:


Volleyball Danmark har gennem de seneste måneder implementeret en række ændringer for talentudviklingsarbejdet i volleyball, som skal styrke overgangene fra talentspiller til A-landshold. 

Se oversigten her 

Volleyball Danmarks Talentudviklingsarbejde er baseret på en bred og inkluderende filosofi. Målet med arbejdet er at tilbyde en bred gruppe af potentielle talenter en udviklingsplatform som vil forberede og motivere dem til en karriere som elitevolleyballspillere.

Volleyskole: Derfor er Volleyball Danmarks Volleyskoler åbne for alle unge spillere mellem 11-18 år, som ønsker at træne mere og dygtiggøre sig. Volleyskolerne er fordelt i hele landet med træninger i henholdsvis Nord, Vest, Syd, Midt og Øst.

Talentcenter B: For dem med lidt mere volleyballerfaring og ønsket om at blive betragtet til U-landshold, er Talentcenter B næste skridt på rejsen. Her afvikles der træninger i henholdsvis Øst og Vest (læs mere her)

Talentcenter A & B-landshold: For de ældre ungdomsårgange er der fra efteråret 2022 blevet implementeret ændringer i aktiviteterne. De dygtigste 17-18-årige (og enkelte på 16) bliver en del af Talentcenter A, mens de bedste 19-20-årige bliver en del af et nyt B-landshold. Disse to grupper mødes ved landsdækkende samlinger. Spillere til både TC-A og B-landshold inviteres eksklusivt til samlingerne. Spillerne udtages af ungdomslandsholdstrænerne og TC-trænerne, hvorefter sportschefen godkender/afviser udtagelsen.

Ungdomslandshold: Sideløbende med Talenttræninger bliver der løbende udtaget ungdomslandshold i de forskellige årgange afhængigt af de aktuelle turneringer i NEVZA og CEV-regi.

A-landshold: A-landsholdet består af Danmarks bedste volleyballspillere, som spiller professionelt i udlandet eller i landets bedste rækker. Aktiviteter og turneringsdeltagelse varierer fra år til år.

Plads til alle footer

Del nyhed

LÆS OGSÅ