Optakt: Årets sidste landskampe på hjemmebane venter til U17 NEVZA i Ikast

Traditionen tro mødes Nordeuropas unge volleyballstjerner i Ikast i efterårsferien – nærmere bestemt den 17.-19. oktober – når titler, pokaler og medaljer skal i hus. Læs her om turneringen, kampprogrammet og se hvem, der er kommet på de to U17 holdkort. Den Nordeuropæiske NEVZA-turnering er en årlig tilbagevendende turnering for ungdomslandshold og specifikt for årgangen…

| Foto: Hamistolen

:


Traditionen tro mødes Nordeuropas unge volleyballstjerner i Ikast i efterårsferien – nærmere bestemt den 17.-19. oktober – når titler, pokaler og medaljer skal i hus. Læs her om turneringen, kampprogrammet og se hvem, der er kommet på de to U17 holdkort.

Den Nordeuropæiske NEVZA-turnering er en årlig tilbagevendende turnering for ungdomslandshold og specifikt for årgangen U17 har Volleyball Danmark i de sidste mange år været værter for turneringen i tæt samarbejde med Sportscenter Ikast, Ikast KFUM og Idrætsskolerne Ikast. Sidste år blev turneringen desværre uden deltagelse fra Sverige, England, Finland og Grønland – men nu er Sverige og England tilbage i turneringen, og de seks nationer er klar til at tage hul på de indledende puljekampe til stor glæde for Sportschef i Volleyball Danmark, Sebastian Mikelsons, der står i spidsen for sin allerførste NEVZA-turnering:

– ”Vi glæder os sindssygt meget til at afholde årets sidste hjemmebanelandskampe. Vores A-landshold har haft et meget flot landsholdsår, og nu glæder vi os til at vise morgendagens stjerner frem på hjemmebanen i Ikast, der som så mange gange før har afviklet flotte NEVZA-mesterskaber”, fortæller han og fortsætter:

– ”En del af vores spillere har den store ære, at de for første gang trækker den danske landsholdstrøje over hovedet. For de spillere håber vi, at turneringen kan være med til at give værdifuld erfaring med landshold og landskampe, som de kan bruge mange år fremover. Men selvom nogle spillere for første gang prøver kræfter med landskampe, er vi alligevel så ambitiøse og målrettede, at vi går efter guld på hjemmebanen i Ikast”, afslutter han.

Danmarks U17 pigelandshold er endt i pulje B med Sverige og Norge, mens det det danske U17 drengelandshold er endt i Pulje C med Sverige og Island.

Kampe og resultater

Kampprogram, U17 piger:
08:30: Danmark – Sverige
17:30: Danmark – Norge

Kamprogram, U17 drenge:
10:45: Danmark – Sverige
19:45: Danmark – Island

NEVZA-turneringen afvikles i Sportscenter Ikast Hal A. Holdene spiller de indledende puljekampe mandag den 17., hvorefter holdenes videre avancement i turneringen afgøres tirsdag den 18. oktober. Bronzekampe og finalekampe afgøres onsdag den 19. oktober. Der er fri entré, så kom og støt op om holdene.

Følg med i kampprogram og resultater på Facebooksiden: NEVZA U17 Volleyball Championship. Her vil der også blive lagt link til livestream.

Følg desuden med på Ungdomslandsholdenes Facebookside, hvor der løbende bliver lagt information op fra de forskellige hold.

U17 PIGELANDSHOLD: TRUPPEN
Alma Tabermann Uhrenholt, Ikast KFUM
Asta Marie Gjernø-Mikkelsen, Lyngby-Gladsaxe
Erika Egebjerg Colgan, Farum-Holte
Freja Linnet, Bedsted KFUM
Ida Hvid Røjgaard, Farum-Holte
Maria Cecilie Møller-Petersen, Ikast KFUM
Marie Boe Andersen, Ikast KFUM
Marie Sonne Kristensen, Ikast KFUM
Mille Bassøe, VK Vestsjælland
Mille Rydahl Christensen, VK Vestsjælland
Silje Bang Skovsgaard, DHV Odense
Veronica Kjær Sørensen, Ikast KFUM

Find mere information om truppen her

U17 DRENGELANDSHOLD: TRUPPEN
Viktor Markwian Oldenborg, VK Vestsjælland
Christoffer Ole Sørensen, VK Vestsjælland
Andreas Sejer Kofod Brinck, Farum-Holte
Albert Tølbøll Sørensen, Ikast KFUM
Allon Gabriel Gev, Gentofte Volley
Sebastian Sven Molin Hilskov, Ikast KFUM
Samuel Berlin Hovmand, Gentofte Volley
Anton Spile Hansen, DHV Odense
Villads Flügge Napier, Gentofte Volley
Storm Lui Genet, Farum-Holte
Villads Lundby Andersen, DHV Odense
Søren Kjærsgaard Bertelsen, Ikast KFUM

Find mere information om truppen her

Del nyhed

LÆS OGSÅ