Danmark henter fantastisk resultat ved U19 VM i Tyrkiet

En beskeden målsætning om en plads i kvalifikationen endte med et fantastisk resultat for den unge stjerneduo, Christian Lundby Andersen og Marius Stenmann Hansen, der i weekenden repræsenterede Danmark ved U19 VM i Tyrkiet.  Onsdag morgen tog Danmark hul på U19 VM i Tyrkiet med to makkerpar til at repræsentere de rød/hvide farver. Cirkeline Roed Høg/…

:


En beskeden målsætning om en plads i kvalifikationen endte med et fantastisk resultat for den unge stjerneduo, Christian Lundby Andersen og Marius Stenmann Hansen, der i weekenden repræsenterede Danmark ved U19 VM i Tyrkiet. 

Onsdag morgen tog Danmark hul på U19 VM i Tyrkiet med to makkerpar til at repræsentere de rød/hvide farver. Cirkeline Roed Høg/ Frida Meincke Lyø og Christian Lundby Andersen/Marius Stenmann Hansen skulle i aktion for Danmark for at spille om en plads i Main Draw. For Roed/Lyø blev det desværre kun til en enkelt kamp i Tyrkiet, da holdet blev slået af det polske par Kruczek/Kielak. Ifølge landstræner, Martin Olesen, blev det en hård kamp for de danske piger:

– ”Pigerne havde en hård modstander i Polen. I første sæt blev vi udspillet. Især vores modtagning blev passiv og præget af frustrationer. I andet sæt havde vi fået snakket os til mere overskud, og så kunne vi begynde at spille om pointene. På den måde sluttede vi af med en bedre følelse, men det er aldrig rart at tabe, når man ikke har taget kontrol over sit spil i hele kampen,” fortæller Martin. 

Anderledes gik det for den danske duo Lundby/Stenmann, der med en sejr over Norge og Ukraine i den indledende runde spillede sig ind i Pulje C, hvor Thailand, Chile og Kina ventede. Også her gjorde drengene rent bord, og sikrede sig dermed førstepladsen i puljen og en plads i 1/8-finalerne. Selvom Danmark her afgav det allerførste sæt i turneringen, leverede Lundby/Stenmann et flot comeback og tog kvartfinalebilletten. 

– ”Det er lidt svært at sætte ord på oplevelsen, når man starter med en ydmyg målsætning om at vinde to kvalifikationskampe for at komme ind i hovedturneringen, og man så ender med at stå i en kvartfinale med 6 sejre i træk og en sætscore på 12-1,” starter landstræneren og fortsætter ”Jeg har kun meget få gange oplevet en så stærk mental eksekvering set over en hel turnering. Christian og Marius var meget professionelle og omstillingsparate hele turneringen igennem. Deres afvigelser fra plan og fokus var næsten ikke eksisterende. Vi slutter med at tabe kvartfinalen, fordi der var udsolgt på energi. Nu skal de hjem og knokle på det tekniske og taktiske, og så kan de komme rigtig langt,” afslutter Martin. 

Det er ikke første gang, at det unge fynske makkerpar leverer en fantastisk præstation i sandet under en international turnering. Sidste år hev beachvolleyballspillerne en 9. plads hjem ved U18 EM i Ljubljana – et resultat, der sikrede de danske drenge deltagelse ved U19 VM. Weekendens resultat er dog, ikke så overraskende, endnu større for de unge talenter: 

– ”Først og fremmest vil vi gerne sige tak til alle dem, som fulgte med hjemmefra og heppede på os, det betyder altid meget. Det var en stor oplevelse at være med til VM, hele setuppet dernede var meget gennemført, og det var sjovt at være iblandt folk fra hele verden. Ud over det fungerede det optimalt med Martin som coach og det var super fedt at arbejde med ham,” fortæller Christian, der bakkes op af makkeren ”Verdensmesterskaberne er noget af det største, man kan være med til, som atlet. Vi får muligheden for at møde lande fra hele verden og ikke kun Europa. Så at vi kom i pulje med Thailand, Chile og Kina, var mega sjovt,” afslutter Marius.

Ønsk hele den danske stab stort tillykke med 5. pladsen ved VM, hvor er det godt gået! 

Del nyhed

LÆS OGSÅ