Clara og Sofia gik fra ’lucky losers’ til 7. plads i jagten på kronen

Den danske beachvolleyballduo Clara Bernberg Windeleff/Sofia Nørager Bisgaard røg egentlig ud af kvalifikationen, da de i sidste uge deltog i de europæiske finaler af ”Queen & King of the Court” i Utrecht. Men en ”lucky loser” billet skaffede dem adgang til hovedturneringen, og herfra så den danske duo sig ikke tilbage før søndag aften, hvor…

| CEV

:


Den danske beachvolleyballduo Clara Bernberg Windeleff/Sofia Nørager Bisgaard røg egentlig ud af kvalifikationen, da de i sidste uge deltog i de europæiske finaler af ”Queen & King of the Court” i Utrecht. Men en ”lucky loser” billet skaffede dem adgang til hovedturneringen, og herfra så den danske duo sig ikke tilbage før søndag aften, hvor de forlod turneringen med en imponerende 7. plads.

I de seneste år har turneringsformen ”King of the Court” – i Danmark nok bedst kendt som ”kongebane” eller ”paradis” – gjort sit indtog i beachvolleyballverdenen. I en dynamisk turnering fyldt med spænding, fart og overraskelser handler det for de deltagende hold om at score så mange point som muligt på ”kongesiden” inden tiden på nedtællingsuret er udløbet.

I den forgangne uge blev de første officielle europæiske finaler af ”Queen & King of the Court” så afviklet i Utrecht i et samarbejde mellem turneringsformatets opfindere Sportworx og det europæiske volleyballforbund (CEV). På deltagerlisten var danske Clara Bernberg Windeleff/Sofia Nørager Bisgaard, som havde vundet den tilsvarende svenske turnering og dermed adgang til kvalifikationen i de europæiske finaler. Kvalifikationen gik dog aldrig helt som planlagt for den danske duo, som ikke lykkedes med at spille sig ind i hovedturneringen.

– ”Vi havde egentlig haft en rigtig god forberedelse til turneringen, hvor vi havde vundet flere træningsrunder over nogle af de andre hold. Så det var en kæmpe mavepuster at ryge ud, og vi var virkelige ærgerlige over ikke at have kvalificeret os ind i hovedturneringen. Men så trak et tysk hold sig fra hovedturneringen, og vi skulle sammen med et andet hold trække lod om hvem, der fik en ”lucky loser”-billet – og dér havde vi heldet med os”, fortæller Sofia Nørager Bisgaard efter turneringen.

utrecht til nyhed 2

Clara og Sofia tog således hul på hovedturneringen onsdag aften og fik runde for runde spillet sig videre til finaledagen søndag, hvor deres rejse stoppede i finale ”play-offs” og en 7. plads i turneringen.

-” Det har været en kæmpe oplevelse at være med. Uden for banen er der er stort og festligt setup med mange tilskuere, en hel anden tribuneform og underholdning hele tiden. På banen er det også virkelig sjovt og anderledes at spille denne type turnering, hvor man ikke har fuld kontrol over hvad ens modstandere får af point, og hvor held også er en stor faktor. Samtidig skal man virkelig skal tro på, at man kan komme over på kongesiden og lave point, og når man så er der, at man tør at tage chancen. Det giver et helt andet spil, og vi har haft stor fokus på hvad vi selv kan gøre på vores egen banehalvdel”, uddyber Sofia og fortsætter:

-” Der er et andet pres i sådan en turnering, som man ikke oplever i ”normal” beachvolleyball. Det er et mentalt pres at være på kongesiden, og fejlene sætter sig en smule dybere, fordi man ikke med det samme kan spille sig til en ny chance. Personligt oplevede jeg i hvert fald, at jeg skulle kæmpe med at fejlene satte sig i mit hoved. Så det har helt sikkert været en god øvelse at være med – ikke kun med bolden, men også for den mentale udvikling, hvor vi har kunnet arbejde med tankemønstre og dét at slippe fejlene undervejs.”

Den danske duo vender nu retur til Danmark med en god præmiecheck for 7. pladsen, en masse erfaringer og et større netværk rigere.

-”Vi har spillet mod nogle virkelige gode hold – de hold, som vi gerne vil være i blandt og måle os med. Selvom der selvfølgelig er fuldt fokus i kampene, er omgivelserne og stemningen imellem os spillere mere afslappet og uhøjtidelig, så vi har også haft mulighed for at snakke mere med de andre spillere, hvilket var vildt fedt. Vi er begyndt at blive lidt mere kendte ansigter i international beachvolleyball, så vi har mærket den respekt fra de andre hold, og er glade for vi med 7. pladsen kunne vise, at vi hører til her”, afslutter Sofia.

Clara og Sofia er nu vendt hjem til Danmark for at tage et par dages pause før den igen står på træning og forberedelse frem mod et aktivt efterår med flere Beach Pro Tour turninger i kalenderen.

Følg makkerparrets aktiviteter på deres instagramprofil cs.beach og hold øje med Facebooksiden Beachvolleyball Danmark for løbende opdateringer.

Plads til alle footer

Del nyhed

LÆS OGSÅ