Optakt: EM-kvalifikationen var i fare for den danske landsholdsanfører – nu er hun tilbage på banen

Den danske landsholdsanfører, Helena Elbæk, nåede kun lige at tage hul på sin første sæson som professionel i den finske klub LigaPlokki, før en korsbåndsskade satte en stopper for udenlandseventyret. Efter et intensivt genoptræningsforløb er den stærke diagonalspiller nu tilbage og klar til at tørne ud for det danske landshold.  KØB DIN BILLET HER. Efter…

| Foto: Flemming Patulski Nielsen

:


Den danske landsholdsanfører, Helena Elbæk, nåede kun lige at tage hul på sin første sæson som professionel i den finske klub LigaPlokki, før en korsbåndsskade satte en stopper for udenlandseventyret. Efter et intensivt genoptræningsforløb er den stærke diagonalspiller nu tilbage og klar til at tørne ud for det danske landshold. 

KØB DIN BILLET HER.

Efter fire år på American University i Washington som en markant topscorer i regionens turnering, vendte Helena Elbæk i efteråret 2021 atter snuden mod Europa for at påbegynde drømmen om en professionel karriere, hvor hun skulle prøve kræfter med den finske liga i klubben LigaPlokki. Her etablerede Helena sig lynhurtigt som holdets helt store pointsluger indtil hun pludselig måtte forlade banen med en korsbåndsskade. Herfra drog Helena hjem til Danmark for at starte en lang genoptræningsproces, hvor det helt store mål var at blive klar til EM-kvalifikationskampene for Danmark. 

– ”Det har været hårdt at skulle bruge så meget tid på at genoptræne alene efter min korsbåndsopperation og ikke at kunne spille volleyball. Jeg har helt klart savnet at stå på banen med et hold omkring mig. Derfor er det også helt fantastisk at kunne spille kampe igen efter min sæson i Finland endte så pludseligt sidste år”, fortæller Helena og fortsætter: 

– ”Da jeg begyndte med min genoptræning, var det at kunne nå at blive klar til landsholdssæsonen og spille EM-kvalifikationskampene et af mine helt store mål, jeg satte mig for. Så jeg er utroligt glad for, at det lykkedes at blive så hurtigt klar igen. Jeg synes det er så fedt, at mine første kamp igen er med landsholdet og tanken om at spille kampe mod så gode hold med de bedste holdkammerater har været en kæmpe motivationsfaktor igennem hele forløbet”, afslutter landsholdsanføreren. 

Efter landsholdssæsonen drager Helena atter tilbage til Finland, hvor hun i den kommende sæson skal spille for klubben Hameenlinna, som opnåede en fjerdeplads i det finske mesterskab sidste sæson.   

Kom med på lægterne, når kvindelandsholdet tager hul på de allersidste kvalifikationsopgør på hjemmebanen i Spar Nord Arena Køge. KØB DIN BILLET HER.

Danmarks program: E-Kvalifikation, Pulje E
20.08 – 16:30: Danmark – Spanien (Lillebæltshallen): 0-3 (17-25, 16-25, 19-25)
24.08 – 18:40 (DK-tid): Letland – Danmark: 3-2 (25-21, 25-23, 17-25, 20-25, 16-14)
27.08 – 18:00: Slovakiet – Danmark: 3-0 (25-8, 25-13, 25-13)
04.09 – 17:00: Danmark – Slovakiet (Spar Nord Arena, Køge)
07.09 – 18:00: Danmark – Letland (Spar Nord Arena, Køge)
11.09 – 17:00: Spanien – Danmark

Læs mere og det danske kvindelandshold her.

Støt de partnere, som støtter os

C More er ny landsholdspartner.
”Hos C More får du adgang til det stærkeste udvalg af krimiserier fra Norden og Storbritannien + en hel masse andre gode serier og film”. Med C More som landsholdspartner får du lige nu en hel måned gratis på tjenesten her.

Del nyhed

LÆS OGSÅ