Volleyballherrerne fik EM-billetten i hus efter sejr over Aserbajdsjan

For første gang nogensinde har et dansk seniorlandshold i volleyball kvalificeret sig til en EM-slutrunde. Det blev en realitet efter de danske volleyballherrer lørdag aften hev en 3-0 sejr hjem over Aserbajdsjan på hjemmebanen i Lillebæltshallen, Middelfart.  EM-kvalifikation, pulje A:Danmark-Aserbajdsjan: 3-0 (25-19, 25-19, 25-15). De danske volleyballherrer mødte spændte op til deres sidste og altafgørende EM-kvalifikationskamp…

| Foto: Flemming Patulski Nielsen

:


For første gang nogensinde har et dansk seniorlandshold i volleyball kvalificeret sig til en EM-slutrunde. Det blev en realitet efter de danske volleyballherrer lørdag aften hev en 3-0 sejr hjem over Aserbajdsjan på hjemmebanen i Lillebæltshallen, Middelfart. 

EM-kvalifikation, pulje A:
Danmark-Aserbajdsjan: 3-0 (25-19, 25-19, 25-15).

De danske volleyballherrer mødte spændte op til deres sidste og altafgørende EM-kvalifikationskamp i Lillebæltshallen. En sejr ville udløse en EM-billet, og der var derfor i høj grad noget at spille om. 

Første sæt startede lidt nervøst ud for danskerne med henholdsvis en slagfejl og servefejl. En god serveserie fra Rasmus Breuning bragte dog Danmark på 6-4. Herefter lavede især Simon Andersen og Oscar Madsen mange af de næste danske point med både gode blokade- og angrebsvindere. Oscar Madsen bragte Danmark foran 11-7 med et stærkt angrebspoint. Aserbajdsjan kom stille og roligt tættere og tættere på og bragte Danmarks føring ned på 17-16. Herfra strammede danskerne grebet om sættet. Først kom Danmark på 19-16 og dernæst på 21-17. Sættet sluttede med 25-19 til Danmark efter et angreb fra Tobias Kjær.

Andet sæt startede hele lige ud, hvor begge hold skiftede til at score point. Først ved 6-6 brød Aserbajdsjan mønsteret og kom på 8-6. Danmark kom hurtigt igen og bragte sig foran med 9-8 på fejl fra Aserbajdsjan. Herfra trak Danmark i midten af sættet fra via flere gode centerangreb fra Simon Andersen. Danmark kom på 18-13. Sættet sluttede som i første sæt; 25-19 efter angreb fra Tobias Kjær.
I tredje sæt kom Danmark hurtigt foran 7-5. Danmark fortsatte det gode spil og kom på 17-10 ved en blokade af Tobias Kjær. Aserbajdsjan kom ikke meget tættere på. Danmark sikrede sig EM-billetten 25-15 ved angreb fra Oskar Madsen.

Med sejren har Danmark plantet sig solidt på en 2. plads med tre point, og det er nok til at få dem med i feltet blandt de fem bedste 2’ere i de i alt syv EM-kvalifikationspuljer. Ikke så overraskende var det en utrolig glad landstræner, vi fangede efter EM-billetten, blev indkasseret: 

– ”Det har været en stor drøm for mig, for spillerne og for hele Volleyball Danmark at vi kvalificerer os til en EM-slutrunde, og vi er naturligvis enormt stolte af resultatet og den måde spillerne har udviklet sig på kamp efter kamp,” fortæller han og fortsætter ”det har især været meget vigtigt for mig at bevise, at den tid vi bruger på det, og al den tid vi ofrer på det, er det hele værd. Derfor har den her EM-kvalifikation været så vigtig for os, det HAR været det ultimative mål og en kæmpe ’gulerod’ for de her gutter. Så at den nu er i hus, er en kæmpe forløsning til stor glæde for alle der elsker volleyball i Danmark”, afslutter han. 

Blandt de mange personer i hallen var også sportschef i Volleyball Danmark, Sebastian Fogsgaard Mikelsons, der naturligvis også var begejstret for resultatet. 

– ”Vi er utroligt stolte over at have kvalificeret os til EM i 2023 – et historisk resultat for vores sport, som med denne unge og stærke trup i front er i en spændende udvikling. Samtidig er det et resultat bygget på benhårdt arbejde, både hos de nuværende spillere, men i særdeleshed også fra tidligere spillere, trænere, staben og ikke mindst de mange lokale klubber og deres frivillige, som har været med til at udvikle spillere og drømme – alle skal have en stor tak for deres bidrag til udviklingen af sporten”, fortæller han og fortsætter. 

– ”At vi så samtidig opnår dette resultat med en sejr på vores nye hjemmebane i Middelfart og spillerne dermed kan dele dette historiske øjeblik med landets volleyballfans, gør bare det hele bedre. Det har været en fantastisk start på vores nye hjemmebane i Lillebæltshallen med to helt utrolige hjemmekampe, som takket være et stærkt samarbejde mellem Middelfart Kommune, Middelfart Volleyball Klub samt de mange frivillige har skabt de absolut bedste rammer for vores spillere. Vi føler os allerede godt hjemme her i Middelfart, og vi glæder os til at komme retur til Lillebæltshallen for at levere endnu flere store øjeblikke”, afslutter han. 

EM i volleyball spilles i sommeren 2023, hvor specifikke lokationer og tidspunkter endnu ikke er offentliggjort. 

Danmarks program: EM-kvalifikation, pulje A
03.08 – 16:00 (DK-tid): Aserbajdsjan – Danmark: 1-3 (22-25, 25-23, 16-25, 16-25)
10.08 – 16:30 (DK-tid): Tyrkiet – Danmark: 3-1 (19-25, 25-16, 25-22, 25-11)
14.08 – 17:00: Danmark – Tyrkiet: 3-2 (25-20, 19-25, 28-26, 20-25, 15-9)
20.08 – 19:00: Danmark – Aserbajdsjan: 3-0 (25-19, 25-19, 25-15)

Del nyhed

LÆS OGSÅ