Optakt: Stor spænding før dobbeltbrag i Lillebæltshallen

Der er lagt op til en kæmpe volleyballfest, når Lillebæltshallen lørdag den 20. august danner rammerne omkring hele to EM-kvalifikationskampe for henholdsvis det danske kvinde- og herrelandshold i volleyball, hvor sidstnævnte med en sejr har mulighed for at spille sig videre til EM-slutrunden i 2023.  KØB DIN BILLET HER. I søndags fik tilskuere i Lillebæltshallen…

| Foto: Flemming Patulski Nielsen

:


Der er lagt op til en kæmpe volleyballfest, når Lillebæltshallen lørdag den 20. august danner rammerne omkring hele to EM-kvalifikationskampe for henholdsvis det danske kvinde- og herrelandshold i volleyball, hvor sidstnævnte med en sejr har mulighed for at spille sig videre til EM-slutrunden i 2023. 

KØB DIN BILLET HER.

I søndags fik tilskuere i Lillebæltshallen én på opleveren, da de var vidner til herrelandsholdets sensationelle sejr over Tyrkiet i EM-kvalifikationen. Under en uge senere er der endnu engang lagt op til international volleyball i særklasse i volleyballbyen Middelfart med hele to kampe på programmet. 

Kvindelandsholdet server for i første kamp, hvor de tager hul på deres EM-kvalifikation mod puljefavoritterne fra Spanien kl. 16:30 – og dét kan godt blive en svær opgave for de danske spillere. 

– ”Vi forventer en rigtig svær kamp mod Spanien. Det er et hold med fuldtidsprofessionelle spillere, der har stor rutine med sig, så det bliver en meget svær opgave for os. Men vi er et rigtigt godt sted, og spillerne kæmper virkelig for hinanden, så det bliver et hold der går på banen for at kæmpe for Danmark og vise publikum i Lillebæltshallen, at vi selvfølgelig er kommet for at vinde”, fortæller landstræner for kvindelandsholdet, Sven-Erik Borch Lauridsen. 

Efter kvindekampen går de danske volleyballherrer atter på banen i deres sidste og altafgørende kvalifikationskamp mod Aserbajdsjan kl. 19:00. Vinder de danske volleyballherrer lørdag aften, har de nemlig meget vel kvalificeret sig til EM-slutrunden i 2023 – et historisk godt resultat for dansk volleyball. 

– ”Vi skal gøre arbejdet færdigt på lørdag. Og det kan vi også med det niveau vi har spillet på, og som vi ved vi har. Men man skal selvfølgelig ikke underkende, at det kan være svært at gå ind til en kamp hvor man SKAL vinde – men vi skal nok få det løst på den ene eller anden måde.” fortæller landstræner for herrelandsholdet, Kristian Knudsen og tilføjer: 

– ”Det er fantastisk med de her kampe at kunne give tilbage til Middelfart. Jacob Petersen og hans far Alex (red. Fra Middelfart VK) har arbejdet så hårdt for klubben, og jeg spillede her jo selv fra jeg var 15-18 år, hvor Jacob kørte mig hjem fra træning til Kolding flere gange, og har helt sikkert været med til at hjælpe mig og min karriere på vejen. Og det er flere af spillerne på holdet, som også har været forbi Middelfart i deres karrierer. At jeg så står her i Middelfart igen nu 25 år senere på trænersiden for det danske landshold, betyder rigtigt meget for mig og det glæder mig at kunne give tilbage til byen og klubben”. 

Støt op om de danske landshold og dansk volleyball. KØB DIN BILLET HER.

Kvinder program: E-Kvalifikation, Pulje E
20.08 – 16:30: Danmark – Spanien (Lillebæltshallen)
24.08 – 18:30 (DK-tid): Letland – Danmark
27.08 – 18:00: Slovakiet – Danmark
04.09 – 17:00: Danmark – Slovakiet (Spar Nord Arena, Køge)
07.09 – 18:00: Danmark – Letland (Spar Nord Arena, Køge)
11.09 – 17:00: Spanien – Danmark

Læs mere om kvindelandsholdet her.

Herrer, program: EM-kvalifikation, pulje A
03.08 – 16:00 (DK-tid): Aserbajdsjan – Danmark 1-3 (22-25, 25-23, 16-25, 16-25)
10.08 – 16:30 (DK-tid): Tyrkiet – Danmark 3-1 (19-25, 25-16, 25-22, 25-11)
14.08 – 17:00: Danmark – Tyrkiet: 3-2 (25-20, 19-25, 28-26, 20-25, 15-9)
20.08 – 19:00: Danmark – Aserbajdsjan (Lillebæltshallen)

Læs mere om herrelandsholdet her.

I midten af august indtager de danske volleyballlandshold Lillebæltshallen i Middelfart, i et ambitiøst samarbejde mellem Middelfart Kommune, Volleyball Danmark og det lokale anker Middelfart Volleyball Klub. KØB DIN BILLET HER.

Del nyhed

LÆS OGSÅ