Optakt: To danske hold tager tirsdag hul historisk deltagelse i EM i beachvolleyball

Der er dobbelt op på dansk deltagelse, når Jacob Stein Brinck/Kristoffer Abell samt Clara Bernberg Windeleff/Sofia Nørager Bisgaard tirsdag eftermiddag stiller sig på banen til EM i beachvolleyball i München. Følg turneringen på Eurovolley TV. EM i beachvolleyball spilles på Königsplatz i München fra den 15. til 21. august, hvor kongerne og dronningerne af beachvolleyball…

| Foto: Kim Leerskov

:


Der er dobbelt op på dansk deltagelse, når Jacob Stein Brinck/Kristoffer Abell samt Clara Bernberg Windeleff/Sofia Nørager Bisgaard tirsdag eftermiddag stiller sig på banen til EM i beachvolleyball i München. Følg turneringen på Eurovolley TV.

EM i beachvolleyball spilles på Königsplatz i München fra den 15. til 21. august, hvor kongerne og dronningerne af beachvolleyball i Europa skal findes. 32 hold fra hvert køn har kvalificeret sig – heriblandt de to danske hold bestående af Jacob Stein Brinck/Kristoffer Abell og Clara Bernberg Windeleff/Sofia Nørager Bisgaard, som med deres deltagelse samtidig skriver dansk beachvolleyballhistorie. 

Det er nemlig første gang nogensinde, at Danmark er repræsenteret med et hold fra hvert køn ved EM i beachvolleyball, og vi skal hele 10 år tilbage for at finde den sidste danske deltagelse, hvor Anders Hoyer og Bo Søderberg blev nummer 25. Det er derfor to spændte hold, som tirsdag skal på banen til deres første EM. 

Windeleff Bisgaard er havnet i pulje C sammen med Frankrig, Finland og Letland, hvor de først og fremmest skal bide skeer med sidstnævnte i deres første kamp kl. 11:30. Lettiske Kravcenoka/Graudina er nummer 10 på FIVBs verdensrangliste, mens Danmark er nummer 66, og der venter derfor de danske kvinder en stor udfordring.   

Brinck/Abell spiller først senere på dagen kl. 16:00, hvor de møder Tyskland i pulje F, som derudover består af Holland og Østrig. Deres tyske modstandere Ehlers/Wickler er nummer 32 på verdensranglisten mens de danske herrer er nummer 36. De danske drenge er dog helt klar til at levere overraskelsen mod de tyske værter, og glæder sig til at indtræde Center Court:

– ”Jeg glæder mig virkelig til vores første kamp på Center Court. Vi er heldige at have trukket Tysklands bedste hold, og vi spiller jo i München, så det bliver fedt at skulle ind og lave en overraskelse inde på Center Court for, forhåbentlig, virkelig mange tilskuere,” fortæller Jacob Stein Brinck inden afrejsen til Tyskland. 

Puljespillet afgøres som ”double elemination”, dvs. taber man to kampe er man ude af turneringen. Bliver holdene 1, 2 eller 3 i puljen, går de videre til de næste runder. Puljekampe spilles tirsdag og onsdag, Round 1 og Round 2 spilles torsdag og fredag, mens semifinalerne og finalerne bliver afgjort fra fredag aften til og med søndag eftermiddag. 

Turneringen vises på EurovolleyTV, hvorfra du kan følge de danske spillere. DR har yderligere rettigheder til finalerne lørdag og søndag. Husk at følg med på Beachvolleyball Danmark samt Volleyball Danmarks instagram, hvor vi løbende opdaterer med kampe og resultater. 

EM i beachvolleyball bliver en del af et større event i München kaldet European Championships. Her findes europamestrene i ni forskellige sportsgrene, og i alt skal 177 guldmedaljer overrækkes under eventet. Læs mere om både EM i beachvolleyball og European Championships her.

Del nyhed

LÆS OGSÅ