Herrelandsholdet vinder sensationel maratondyst over Tyrkiet på fynsk hjemmebane

Dansk storspil, dramatik, røde kort, et ekstatisk publikum og følelserne uden på trøjen. I en kamp der havde det hele, skabte de danske volleyballherrer lidt af en sensation, da de søndag aften slog puljefavoritterne Tyrkiet på dansk hjemmebane i Lillebæltshallen. Dermed er Danmark et stort skridt tættere på at have kvalificeret sig til næste års…

| Foto: Flemming Patulski Nielsen.

:


Dansk storspil, dramatik, røde kort, et ekstatisk publikum og følelserne uden på trøjen. I en kamp der havde det hele, skabte de danske volleyballherrer lidt af en sensation, da de søndag aften slog puljefavoritterne Tyrkiet på dansk hjemmebane i Lillebæltshallen. Dermed er Danmark et stort skridt tættere på at have kvalificeret sig til næste års EM-slutrunde.

EM-kvalifikation, pulje A:
Danmark-Tyrkiet: 3-2 (25-20, 19-25, 28-26, 20-25, 15-9)

De danske tropper havde glædet sig til at spille første EM-kvalifikationskamp på hjemmebanen i Lillebæltshallen, og energien og serveniveauet var særdeles i top fra start, hvor Danmark fik storspillet sig til sejr i første sæt over et tyrkisk mandskab på hælene. De rutinerede spillere fra Tyrkiet kom dog stærkt igen og vandt andet sæt, hvor de danske angrebsspillere kæmpede med at finde mulighederne mod den tyrkiske blokade.

Danmark fik atter hægtet sig på pointtavlen i tredje sæt og de to hold fulgtes tæt frem til 15-15, hvorfra Tyrkiet fik skabt stigende afstand. Sættet så som godt som afgjort ud med tyrkisk sætbold ved 20-24, men Tobias Kjær ville det anderledes. Med nerver af stål tryllede han en fantastisk serveserie frem fra baglinjen og fik ført Danmark frem til sætbold ved 25-24 – og SÅ blev det tæt. Skiftevis fik Danmark og Tyrkiet point på kontoen, indtil Simon Ø. E. Andersen på formidabel afsluttede tredje sæt i dansk favør med et servees til 28-26.

Tyrkiet svarede atter igen og fik skruet op for deres tempo og servepres fra starten af fjerde sæt, som de da også fik i hus med 20-25 trods dramatik, store armbevægelser og røde kort på begge sider af nettet.

I det afgørende femte sæt kom Danmark bagud fra start, men igen tog Tobias Kjær sagen i egen hånd med en stribe kanonhårde servees. Det skabte momentum hos de danske tropper, som blev ustoppelige i angrebsspillet – stærkt anført af Oskar Madsen, som da også blev kampens topscorer. I flyvende fart fik Danmark sat point på kontoen, og uden den store tøven afsluttede de kampen i overlegen stil med en 15-9 sætsejr.

Dermed napper Danmark 2 point med fra kampen og ligger forsat nummer 2 i puljen, hvor de nu har skabt endnu bedre forudsætninger for at kvalificere sig til EM-slutrunden næste år (red. 1’ere og de 5 bedste 2’ere i puljen går videre).

Danmark spiller sidste og altafgørende kamp i EM-kvalifikationen på lørdag den 20. august kl. 19:00 i Lillebæltshallen. KØB DIN BILLET HER.

Danmarks program: EM-kvalifikation, pulje A
03.08 – 16:00 (DK-tid): Aserbajdsjan – Danmark: 1-3 (22-25, 25-23, 16-25, 16-25)
10.08 – 16:30 (DK-tid): Tyrkiet – Danmark: 3-1 (19-25, 25-16, 25-22, 25-11)
14.08 – 17:00: Danmark – Tyrkiet: 3-2 (25-20, 19-25, 28-26, 20-25, 15-9)
20.08 – 19:00: Danmark – Aserbajdsjan (Lillebæltshallen)

Støt landsholdene, når der er EM-kvalifikationskampe på hjemmebane. I midten af august indtager de danske volleyballlandshold Lillebæltshallen i Middelfart, i et ambitiøst samarbejde mellem Middelfart Kommune, Volleyball Danmark og det lokale anker Middelfart Volleyball Klub. KØB DIN BILLET HER.

Læs mere om herrelandsholdet her.

Del nyhed

LÆS OGSÅ