Historisk dansk EM-deltagelse i beachvolleyball

For første gang nogensinde har to hold fra Danmark kvalificeret sig til EM i beachvolleyball. For herrerne har makkerparret Jacob Stein Brinck/Kristoffer Abell kvalificeret sig, mens de nyslåede U22 EM-sølvmedaljetagere Clara Bernberg Windeleff/Sofia Bisgaard skal repræsentere Danmark hos kvinderne. EM i beachvolleyball spilles på Königsplatz i München fra den 15. til 21. august, hvor kongerne…

| Foto: CEV

:


For første gang nogensinde har to hold fra Danmark kvalificeret sig til EM i beachvolleyball. For herrerne har makkerparret Jacob Stein Brinck/Kristoffer Abell kvalificeret sig, mens de nyslåede U22 EM-sølvmedaljetagere Clara Bernberg Windeleff/Sofia Bisgaard skal repræsentere Danmark hos kvinderne.

EM i beachvolleyball spilles på Königsplatz i München fra den 15. til 21. august, hvor kongerne og dronningerne af beachvolleyball i Europa skal findes. 32 hold fra hvert køn har kvalificeret sig. Fra Danmark skal holdene Brinck/Abell samt Windeleff/Bisgaard spille EM – noget som både Elitechefen, Sebastian Mikelsons, og begge landstrænere, Martin Olesen og Mads Rosager, fremhæver som et meget stort resultat for dansk beachvolleyball.

– ”Det er helt vildt, at vi har to hold med til en EM slutrunde i beachvolleyball, og dermed er blandt de 32 bedste hold for både herrer og kvinder i Europa. Alle fire spillere fortjener mange high-fives, og det samme gør alle de mennesker, som har hjulpet til med, at vi har to hold med til EM”, udtaler Elitechef Sebastian Mikelsons. 

– ”Oven på forrige uges sølvmedaljer ved U22 EM troede vi, at det uden tvivl ville blive denne sæsons højdepunkt. Nu har vi kvalificeret os til EM for seniorer, og det bliver helt vildt. Vi havde ikke planlagt et nøje program for juli og august i tilfælde af, at vi skulle komme med til EM. Men det er klart, at nu skal programmet klarlægges, så vi kan formtoppe endnu en gang”, fortæller kvindelandstræner Martin Olesen. 

– ”Det er selvfølgelig kæmpe stort for os at komme med til EM. Det er rigtig godt for Danmark, og jeg har egentlig i mange år følt, at vi har hørt hjemme til slutrunderne. Så det er dejligt, at vi nu er der. Det bliver en god mulighed for at komme ned og præstere, og forhåbentlig overraske ved at komme langt i turneringen. Jeg håber, at miljøet betragter det som noget stort, og at mange mennesker vil bakke os op. Det er sådan noget her, som kan være med til at rykke miljøet og sporten herhjemme”, udtaler herrelandstræner Mads Rosager.

EM i beachvolleyball bliver en del af et større event i München kaldet European Championships. Her findes europamestrene i ni forskellige sportsgrene, og i alt skal 177 guldmedaljer overrækkes under eventet. Læs mere om både EM i beachvolleyball og European Championships her.

Del nyhed

LÆS OGSÅ