Optakt: Danmark har ryggen mod muren før dobbeltkamp mod topholdet Ukraine

Det danske herrelandshold i volleyball får på fredag og lørdag besøg af Ukraine i en dobbeltkamp i Gentoftehallen i European Golden League. Begge kampe spilles kl. 18:00 og vises på Sport Live. Det er en stærk modstander som Danmark skal møde i de kommende to kampe, da Ukraine topper puljen med 4 sejre i 4…

| Foto: Flemming Patulski Nielsen

:


Det danske herrelandshold i volleyball får på fredag og lørdag besøg af Ukraine i en dobbeltkamp i Gentoftehallen i European Golden League. Begge kampe spilles kl. 18:00 og vises på Sport Live.

Det er en stærk modstander som Danmark skal møde i de kommende to kampe, da Ukraine topper puljen med 4 sejre i 4 kampe over puljens øvrige to nationer, Spanien og Kroatien. Danmark ligger sidst i puljen med to nederlag, og skal derfor finde deres bedste spil frem til weekendens kampe, hvis de skal hamle op med det ukrainske tophold. 

– ”Vi skal op imod det bedste hold i puljen, et topklassehold, og det bliver uden tvivl en svær opgave. Men samtidigt gør det måske, at vi kan spille mere frit og uden et pres og forventning om, at vi skal kunne vinde. Det bliver uden tvivl en fed test for drengene”, uddyber landstræner Kristian Knudsen og fortsætter. 

-”Vi vil naturligvis gerne vise, at vi som nation hører til her i Golden League, men vi bruger også turneringen som en vigtig forberedelse frem mod EM-kvalifikationen til august. Vi lærer så utroligt meget af at skulle spille mod et så godt hold som Ukraine, så uanset hvad resultatet bliver i weekenden, får vi værdifuld erfaring med i bagagen”, afslutter han. 

Ukraine på ”hjemmebane” i Danmark 

Sport er samlende. Selvom det er benhård konkurrence, når Danmark på fredag og lørdag skal spille mod Ukraine i European Golden League, vil der i kulissen være fuld fokus på fællesskab og inklusion for både danskere og ukrainere. 

Den lokale værtsklub, Gentofte Volley, har i de seneste uger arbejdet hårdt på at gøre klar til det ukrainske landsholds besøg i Gentoftehallen. Klubben byder herudover lørdag den 4. maj kl. 14:30-17:00 i Gentoftehallen, hal B, velkommen til Åben Volleyball for alle uanset alder og forudsætninger med en særlig invitation til de ukrainske flygtninge, som er kommet til området. 

Grundet krigen i Ukraine, spilles begge kampe i Gentoftehallen, hvor Ukraine officielt har ”hjemmebane”-kamp fredag, selvom det altså bliver på dansk jord. 

–  Vi er glade for at kunne tilbyde Ukraine og det ukrainske hold en ”hjemmekamp” i Danmark, når situationen i Ukraine ikke tillader det, og vi håber naturligvis på stor opbakning til både Ukraine og Danmark på lægterne til begge kampe i Gentoftehallen,” udtaler Jesper Jørgensen, Direktør i Volleyball Danmark. 

Begge kampe spilles kl. 18:00 i Gentoftehallen. 

KØB BILLET HER

Kampen vises også på Sport Live

Danmarks program: European Golden League, pulje B
25.05 – 18:30: Danmark – Spanien: 2-3 (25-19, 17-25, 25-22, 22-25, 10-15)
28.05 – 19:30: Kroatien – Danmark: 3-0 (25-20, 25-21, 25-20) 
03.06 – 18:00: Ukraine – Danmark (Gentoftehallen)
04.06 – 18:00: Danmark – Ukraine (Gentoftehallen)
08.06 – 18:00: Danmark – Kroatien (Gentoftehallen)
11.06 – 19:00: Spanien – Danmark

Læs mere om herrelandsholdet her.

Del nyhed

LÆS OGSÅ