Brødrene Madsen er klar til åbningskamp på hjemmebanen i Slagelse

Den 25. maj kl. 18:30 tager de danske volleyballherrer hul på en historisk deltagelse i landsholdsturneringen European Golden League, hvor de møder Spanien i Spar Nord Arena Slagelse. For landsholdbrødrene Oskar og Kalle Kjerstein Madsen er hjemmebanen i Slagelse ekstra speciel, fordi det giver dem mulighed for at give tilbage til det lokalområde, de er…

| Flemming Patulski Nielsen

:


Den 25. maj kl. 18:30 tager de danske volleyballherrer hul på en historisk deltagelse i landsholdsturneringen European Golden League, hvor de møder Spanien i Spar Nord Arena Slagelse. For landsholdbrødrene Oskar og Kalle Kjerstein Madsen er hjemmebanen i Slagelse ekstra speciel, fordi det giver dem mulighed for at give tilbage til det lokalområde, de er vokset op i.

Med kun to år imellem dem har brødrene Oskar (22) og Kalle (20) Kjerstein Madsen fulgt hinanden i tykt og tyndt på volleyballbanen. Først hos deres lokale klub VK Vestsjælland, senere på forskellige  ungdomslandshold, til i dag på herrelandsholdet, som de om få dage igen er aktuelle på, når Danmark deltager i European Golden League.

På mange måder er brødrenes forhold derfor også blevet defineret af også at være holdkammerater – noget de begge er meget bevidste om har fyldt i deresv opvækst. 

– Oskar: Dét at vi har delt mange af disse oplevelser sammen har helt sikkert været med til at gøre os utroligt tætte. Vi har altid boet på værelse sammen når vi er afsted med landsholdet, og jeg tror ikke umiddelbart vi havde været lige så tætte, hvis vi ikke havde haft de her oplevelser sammen.

– Kalle: Specielt det med at dele oplevelsen med sin bror er megastort for mig. Vi kan dele de erfaringer, vi gør os. Der er ikke mange minutter i sådan en landsholdsperiode, hvor vi ikke snakker om volleyball. Og jeg går helt sikkert mere til Oskar, end jeg går til nogen andre på holdet.

– Oskar: Jeg søger jo også Kalle ift. fifs og tricks, men jeg går nok også lidt hårdere til ham, end jeg gør til de andre. Jeg kræver lidt mere af ham på banen.

– Kalle: Men sådan har det jo altid været. Og det kan godt være irriterende. Men det er også en kæmpe motivationsfaktor for at vise over for ham og alle andre at nu skal han sættes på plads. Så jeg vil sige, at lige så meget vi bruger hinanden til hjælp, lige så meget bruger vi hinanden til at motivere og skabe en konkurrence. Hvis jeg f.eks. kan få Oskar til at se lidt dårlig ud på banen, er det lidt fedt.

– Oskar: Det er vel egentlig et helt klassisk ’storebror/lillebror forhold’, hvor Kalle hele tiden prøver at gøre afstanden til mig kortere, og jeg prøver at gøre den længere. Der har jo altid været den konkurrence alligevel, som jo så bare bliver mere tydeligt på et landshold.

– Kalle: Alle kender jo hinanden i volleyballverdenen, så der er ingen tvivl om at vi som brødre er blevet kategoriseret lidt som én person, hvor Oskar jo har været den mest dominerende. Der er nok mange, som har sammenlignet os – og især fordi vi spiller samme position. Og dét er da noget jeg har tænkt over, og som har fyldt meget. Men jeg føler ikke, at det har været nogen ulempe at være lillebroren. Vi er spillemæssigt meget forskellige, og på landsholdet bliver vi jo vurderet for hvert vores spil.

Video fra Kalles debut på A-landsholdet i 2019. 

Storebror Oskar debuterede på seniorlandsholdet i 2018 mens Kalle fulgte trop året efter, da han i netop Spar Nord Arena Slagelse trådte på banen for herrelandsholdet for første gang. Et øjeblik begge brødre har bidt mærke i.

– Oskar: Jeg var faktisk virkelig, virkelig nervøs på Kalles vegne

– Kalle: Ja, du servede og jeg var kommet ind som forsvarslibero, og så vinder vi bolden og mødes på midten. Så kigger jeg på Oskar, som får øje på mig og bare ser helt overrasket ud. Som i ’hvad fanden laver DU her!’.

– Oskar: Det husker jeg også tydeligt! Det er jo igen det her med at være storebror, og jeg gerne vil beskytte ham og sørge for at han har det godt. Så jeg var virkelig nervøs – ikke fordi jeg ikke troede at han kunne klare det – men fordi jeg så gerne ville, at han skulle gøre det godt.

Den 25. maj kl. 18:30 går brødrene Madsen således atter på banen i Spar Nord Arena Slagelse for at repræsentere de rød/hvide farver – noget som betyder ekstra meget for de to vestsjællændere.

– Oskar: Det er jo altid fedt at spille i Danmark, og endnu federe at spille i Slagelse. Det bliver jo ikke meget mere hjemme for Kalle og jeg med vores gamle klub som arrangører og kendte ansigter på tribunerne.

– Kalle: Det bliver også fedt ift. sidste år, hvor vi ikke kunne have tilskuere med pga. corona. Så at spille i Slagelse betyder sindssygt meget, fordi vi gerne vil gøre de folk, vi kender og som har hjulpet os med at blive de volleyballspillere, vi er i dag, stolte. Vi vil gerne vise dem, at det er takket være dem, at vi er her i dag.

– Oskar: Selvom der står Danmark på trøjen, føler jeg et eller andet sted, at der indirekte også stadig står VK Vestsjælland. Det er dér, vi har lært at spille volleyball og er vokset op, så det at spille i Slagelse handler også om at give tilbage for alt det, vi har fået.

Oplev Oskar, Kalle og resten af det danske herrelandshold tage hul på European Golden League i Spar Nord Arena Slagelse onsdag den 25. maj kl. 18:30.

KØB DIN BILLET HER.

Kampen bliver også vist på sportskanalen SPORT LIVE.

Danmarks program: European Golden League, pulje B
25.05 – 18:30: Danmark – Spanien (Spar Nord Arena Slagelse)
28.05 – 19:30: Kroatien – Danmark
03.06 – 18:00: Ukraine – Danmark (Gentoftehallen)
04.06 – 18:00: Danmark – Ukraine (Gentoftehallen)
08.06 – 18:00: Danmark – Kroatien (Gentoftehallen)
12.06 – 19:00: Spanien – Danmark

Læs mere om herrelandsholdet her.

Plads til alle footer

Del nyhed

LÆS OGSÅ