Golden League: Ny pulje til de danske landsholdsherrer

De danske volleyballherrer får nye puljemodstandere, når de til maj tager hul på European Golden League. Det sker på baggrund af den tragiske situation i Ukraine, hvorfor Danmark nu er rykket til pulje B, hvor de skal møde Kroatien, Spanien og Ukraine. Det danske herrelandshold i volleyball deltager fra slutningen af maj i European Golden…

| Foto: Flemming Patulski Nielsen

:


De danske volleyballherrer får nye puljemodstandere, når de til maj tager hul på European Golden League. Det sker på baggrund af den tragiske situation i Ukraine, hvorfor Danmark nu er rykket til pulje B, hvor de skal møde Kroatien, Spanien og Ukraine.

Det danske herrelandshold i volleyball deltager fra slutningen af maj i European Golden League – en turnering, de sikrede sig adgang til via sidste års sensationelle sejr i Silver League. I december blev puljerne fordelt, hvor Danmark oprindeligt landede i pulje A med Tyrkiet, Portugal og Slovakiet, men de seneste ugers tragiske udvikling i Ukraine har også sat spor i international volleyball, hvorfor der blev behov for ændringer i turneringen.

Pulje B i Golden League bestod nemlig oprindeligt af Kroatien, Spanien, Hviderusland og Ukraine, men da Hviderusland er blevet udelukket fra international volleyball på ubestemt tid, og Ukraines deltagelse desværre stadigvæk er uafklaret, blev den planlagte pulje B potentielt to hold mindre. Derfor er Danmark nu rykket over i denne pulje.

– ”Det var på en yderst sørgelig baggrund, at puljerne pludselig skulle laves om, og vi var i Volleyball Danmark derfor heller ikke i tvivl om, at vi skulle bidrage, hvor vi kunne. Derfor tilbød vi hurtigt CEV at omplacere vores hold, så alle puljer kunne komme i spil. Om vi bliver tre eller fire hold i puljen er stadig uvist, men vi håber naturligvis, at vi får vores ukrainske volleyballkollegaer at se”, fortæller Elitechef for volleyball, Sven Brix, og fortsætter:

– ”Vi glæder os meget til at skulle deltage i Golden League. Der er ingen tvivl om, at vi lige nu har et stærkt og ungt herrelandshold i fremgang med en god kerne af spillere, hvoraf mange er professionelle i Europa. Så det bliver spændende at blive klogere på styrkeforholdene. Og så glæder vi os ikke mindst til at kunne invitere publikum på lægterne igen og håber, at hele Volleyball Danmark vil komme og støtte op om holdet”, afslutter han.

I European Golden League mødes holdene i puljen i en ude- og hjemmekamp. Danmark spiller hjemmekampe i henholdsvis Slagelse (Spar Nord Arena Slagelse) med hjælp fra VK Vestsjælland og Gentofte (Gentoftehallen) med hjælp fra Gentofte Volley.

Billetter til Danmarks hjemmekampe vil blive sat til salg primo april.
Tilmeld dig vores nye landsholdsnyhedsbrev og bliv opdateret på billetsalg og få unikke historier om Volleyball Danmarks landshold.

Danmarks program: European Golden League, pulje B
25.05: Danmark – Spanien (Spar Nord Arena Slagelse)
28.05: Kroatien – Danmark
01.06: Ukraine – Danmark
04.06: Danmark – Ukraine (Gentoftehallen)
08.06: Danmark – Kroatien (Gentoftehallen)
12.06: Spanien – Danmark

Følg European Golden League her

Del nyhed

LÆS OGSÅ