Olympisk støttepulje puster liv i OL-drømmene for dansk beachvolleyball

Volleyball Danmark har fået bevilliget 750.000 kr. af DIF og Team Danmark til udviklingen af dansk beachvolleyball på kvindesiden med særligt fokus på at hjælpe den danske stjerneduo Clara Bernberg Windeleff og Sofia Nørager Bisgaard på vej mod OL-deltagelse. Støtten tildeles som en del af den olympiske partnerskabsaftale mellem KIRKBI A/S, DIF og Team Danmark.…

:


Volleyball Danmark har fået bevilliget 750.000 kr. af DIF og Team Danmark til udviklingen af dansk beachvolleyball på kvindesiden med særligt fokus på at hjælpe den danske stjerneduo Clara Bernberg Windeleff og Sofia Nørager Bisgaard på vej mod OL-deltagelse. Støtten tildeles som en del af den olympiske partnerskabsaftale mellem KIRKBI A/S, DIF og Team Danmark.

Selvom der knap nok er gået et år siden Clara Bernberg Windeleff og Sofia Nørager Bisgaard definitivt valgte at stille sig på samme side af nettet og blive et fast makkerpar i sandet, har dansk beachvolleyballs helt store stjerneskud allerede formået at vinde et DM, en U20 EM-bronzemedalje og opnået en 5. plads ved U19 VM i december.

Og nu skal der jagtes nye målsætninger – og det bliver de helt store af slagsen. Volleyball Danmark har nemlig ansøgt og modtaget en særlig støtte fra DIFs og Team Danmarks olympiske partnerskabsaftale til at forløse makkerparrets potentiale. Støtten, som lyder på 750.000 kr. over de næste tre år, skal bruges til at skabe de rigtige udviklingsrammer for dansk kvindebeachvolleyball, hvoraf Clara og Sofia modtager en primær andel for at forbedre deres muligheder for at levere topresultater på den helt store scene i fremtiden – OL i Los Angeles i 2028.

– ”Vi er meget taknemmelige for støtten, som jo for os ikke kun handler om økonomi men også om en anerkendelse og bekræftelse af, at der også er andre som tror på os og vores målsætninger. Vi har altid været utroligt stolte af at repræsentere Danmark med vores sport, og vi er glade for at vi nu i højere grad kan jagte disse muligheder”, fortæller Sofia Nørager Bisgaard og fortsætter:

– ”Det giver naturligvis også nogle forventninger til os, men det er jo forventninger, som vi allerede har til os selv i forvejen. Det skaber til gengæld også muligheden for, at vi kan blive forbilleder for de yngre generationer og vise, at man godt kan satse på beachvolleyball. Så forhåbentligt kan vi også hjælpe med at skubbe til en bæredygtig udvikling af sporten,” afslutter hun.

Sigter mod OL i 2028
Midlerne fra den olympiske partnerskabsaftale er primært anvendt til at optimere forberedelsesmulighederne for de atleter, som har potentiale til at levere topresultater ved det kommende OL i Paris i 2024. Men nogle af midlerne bliver også anvendt til at støtte nogle talentmiljøer, hvor der er et udviklingspotentiale på lidt længere sigt. Her kommer blandt andet Clara og Sofia ind i billedet.

– ”Det er fantastisk, at vi har mulighed for at yde støtte til nogle talentmiljøer og til nogle navne, som ikke er så kendte i den brede offentlighed. Det giver forbundene og atleterne nogle bedre muligheder for udvikling og et tydeligt motivationsboost,” siger DIF’s OL-chef de mission, Søren Simonsen.

Det vækker naturligvis også glæde hos Volleyball Danmark, at noget af støtten er gået til dansk kvindebeachvolleyball.

– ”Vi er utroligt stolte af og taknemmelige for støtten og tiltroen fra DIF og Team Danmark. Clara og Sofia er exceptionelt talentfulde spillere, og vi har aldrig været i tvivl om deres potentiale samt sportens generelle fremgang i Danmark – og dét er vi naturligvis glade for, at andre også kan se,” fortæller Sebastian Mikelsons, Elitechef for beachvolleyball i Volleyball Danmark.

– ”Med støtten får vi nu mulighed for at lave et større og mere professionelt setup med en national træningsbase, dedikere flere timer til vores landstræner, tilkoble støttepersoner etc. – noget som selvfølgelig skal hjælpe Clara og Sofia frem mod deres mål, men som i høj grad også kommer til at skabe bedre rammer for næste generation af unge talenter,” afslutter han.

Volleyball Danmark har fra starten af 2022 implementeret en række tiltag og strukturer for talent- og elitearbejdet med dansk beachvolleyball, heriblandt et nyt internationalt støttekoncept og kriterier for udtagelse til U-EM’er i 2022. Med den specifikke støtte til kvindesiden af dansk beachvolleyball bliver der primo april oprettet en Landsholdsbase i København for de kvindelige danske beachvolleyballspillere, der vurderes at have det største potentiale for at spille med i den absolutte verdenselite.

Fakta om KIRKBI-aftalen
KIRKBI A/S indgik i november sidste år en olympisk partnerskabsaftale med DIF – en aftale med en værdi på 50 millioner kroner. KIRKBI A/S er Kirk Kristiansen familiens private holding- og investeringsselskab, der ejer 75% af LEGO Koncernen. KIRKBI har til formål at skabe en bæredygtig fremtid for familieejerskabet af LEGO® brandet igennem generationer.

Del nyhed

LÆS OGSÅ