Brøndby VK tilbageerobrer pokalmesterskabet i volleyball

I en velbesøgt Ceres Park Hal1 i Aarhus kunne Brøndby VK efter en flot og velspillet finale mod ærkerivalerne fra Holte IF generobre pokalmesterskabet og løfte den store pokal. Årets pokalfinale i kvindernes pokalturneringen stod atter engang på et efterhånden klassisk opgør mellem ærkerivalerne Brøndby VK og Holte IF. I hele otte pokalfinaler har netop…

| Foto: Flemming Patulski Nielsen

:


I en velbesøgt Ceres Park Hal1 i Aarhus kunne Brøndby VK efter en flot og velspillet finale mod ærkerivalerne fra Holte IF generobre pokalmesterskabet og løfte den store pokal.

Årets pokalfinale i kvindernes pokalturneringen stod atter engang på et efterhånden klassisk opgør mellem ærkerivalerne Brøndby VK og Holte IF. I hele otte pokalfinaler har netop de to hold stået over for hinanden, hvoraf Brøndby VK har vundet de fem – og nu kan vestegnsholdet altså tilføje endnu en pokalmestertitel.

Pokalfinalen, kvinder
Brøndby VK – Holte IF: 3-0 (26-24, 25-16, 25-21)

Pokalfinalen finalen mellem Brøndby VK og Holte IF startede præcis med den nerve og intensitet, man kan forvente at et pokalbrag, og der skulle marginaler til at afgøre første sæt. Men som kampen skred frem viste Brøndby VK sig uhyre skarpe i både serv og angreb og kunne afgøre kampen i tre sæt.

– ”Jeg er yderst glad og tilfreds med holdets indsats i dag, for det var i sandhed en holdindsats. En ting er, at vi har en trup med dygtige spillere på alle positioner, men en anden ting er at bringe dem sammen, så det går op i en højere enhed. Og dét lykkedes i dag”, udtaler en glad cheftræner fra Brøndby VK, Dan Pawlikowski og fortsætter,

– ”Vi starter lidt nervøst ud i kampen og laver en del fejl, som vi ikke plejer. Men efter det tætte første sæt er det som om, at vi giver slip og virkelig kan begynde at spille til, og så bliver vi virkelige effektive i angrebet. I tredje sæt kommer Holte stærkt tilbage, og fejlene begynder at dukke op igen på vores side. Men vi fik samlet holdet om opgaven igen og kunne slutte kampen, som vi ønskede”.

– ”Vi har virkelig dygtige spillere, men vores virkelige styrke ligger i bredden på vores trup. Til træning kan vi dyste meget kompetitvt og simulere kampsituationer meget bedre. Det har gjort os klar til kampe som disse, og vi ser effekten af det i dag”, afslutter han.

Årets Pokalfighter blev #15 Lucia Babic fra Brøndby VK, som sikrede både mange angrebspoint og serveesser for sit hold.

Tidligere på dagen vandt Team Køge Volley bronzemedaljer med en 3-0 sejr over DHV Odense.

Kampen sæt for sæt
Brøndby VK kom bedst ud af startboksen med et velopsat angrebsspil. Men Holtespillerne hang i, og de to hold udkæmpede flere intense dueller med fantastiske redninger og knaldhårde angreb. Ved 21-21 havde Holte IF indhentet det forsømte, og herfra blev det uhyggeligt tæt og først ved 26-24 fik Brøndby VK lukket sættet i deres favør.

I andet sæt var det igen Brøndby VK, der lagde pres på fra start. Især Brøndbys diagonal Lucia Babic havde fået indstillet sigtekornet, og leverede det ene vinderangreb efter det andet. Selvom Holte gjorde en ihærdig indsats for at indhente det tabte, dominerede Brøndby VK sættet, som de vandt 25-16 med et servees af netop Babic.

Med ryggen mod muren skulle Holte IF finde et nyt gear til tredje sæt, og det blev fundet. De forsvarende pokalmestre begyndte nemlig at finde rytmen i deres angrebsspil igen. Brøndby VK blev dog ved med at presse på, og de to hold fulgte hinanden tæt på pointtavlen. Til sidst var det igen Brøndbys stærke angrebskæder, som dominerede, og i sikker stil kunne vestegnsholdet lukke sættet og kampen 25-21.

Del nyhed

LÆS OGSÅ