Her er de nominerede til Årets Danske Volleyballspiller 2021

Trods endnu et coronaramt sportsår, er det igen blevet tid til at få kåret Årets Danske Volleyballspiller. Se hvilke spillere, der er nomineret til prisen her. En dansk spiller, der i løbet af året har leveret stærke præstationer for sin klub og/eller landshold kunne meget vel lyde som opskriften på Årets Danske Volleyballspiller 2021. Årets…

| Foto: Flemming Patulski Nielsen

:


Trods endnu et coronaramt sportsår, er det igen blevet tid til at få kåret Årets Danske Volleyballspiller. Se hvilke spillere, der er nomineret til prisen her.

En dansk spiller, der i løbet af året har leveret stærke præstationer for sin klub og/eller landshold kunne meget vel lyde som opskriften på Årets Danske Volleyballspiller 2021. Årets volleyballspiller kåres blandt aktive danske spillere det sidste kalenderår, både danske spillere i Volleyligaen og danske spillere i udlandet. Dette års tre kandidater (for hvert køn) er blevet indstillet af landstrænerne for henholdsvis dame- og herrelandsholdet samt Elitechef i Volleyball Danmark, og her er de nominerede til Årets Danske Volleyballspiller 2021:

Årets Danske Volleyballspiller 2021 – Kvinder

Helena Elbæk (LiigaPloki Pihtipudas, Finland)
I foråret viste hun storspil på det danske landshold, og i sensommeren 2021 tog den stærke angrebsspiller Helena Elbæk et stort skridt i sin professionelle karriere, da hun rykkede til LiigaPloki i den bedste finske række. Livet som professionel volleyballspiller i Finland er dog blevet sat på pause, efter Helena pådrog sig en skade i begyndelsen af efteråret. Den danske landsholdsprofil viser dog allerede gode takter i genoptræningen, og vi glæder os til at se hende på banen igen.

Trine Noer Kjelstrup (Brøndby VK)
27-årige Trine Noer Kjelstrup har taget sit effektive angrebsspil med hjem til Danmark, og dominerer igen den danske Volleyliga i stor stil, når hun tørner ud for holdet, Brøndby VK. Efter flere års ulandsophold har vi igen fornøjelsen af at se én af Danmarks mest rutinerede spillere i aktion i de danske haller, og Trine har fået en formidabel start i den blå/gule trøje og tangerer lige nu førstepladsen som Volleyligaens bedste pointscorer og server.

Amalie Jørgensen (Tchalou Volley, Belgien)
Amalie Jørgensen er lige nu i fuld gang med en professionel karriere i udlandet. I sommeren 2021 tog den unge dansker nemlig springet til den belgiske topklub, Tchalou Volley, og har blandet andet været med til at spille holdet til en kvartfinaleplads i den belgiske pokalturnering. Også i Danmark har Amalie i det forgangne år gjort sig bemærket – både i Volleyligaen og på landsholdsholet, hvor hun blandet andet var med i kvalifikationstruppen i foråret, da det danske damlandshold kæmpede for EM-billet.

Årets Danske Volleyballspiller 2021 – Herrer

Tobias Hougs Kjær (Caruur Volley Gent, Belgien)
Efter et coronaramt efterår i 2020 vendte 22-årige Tobias Hougs Kjær stærkt tilbage og havde et flot forår i sin belgiske klub, Caruur Volley Gent. Tobias fik en afgørende rolle på landsholdet, da Danmark på fornemmeste vis tog pokalen og guldmedaljen med hjem til Danmark i sommerens European Silver League turnering, og spillede sig i december i den belgiske pokalfinale med klubholdet efter et tæt semifinaleforløb, som blev afgjort i Golden Set.

Axel Jacobsen (Panathinaikos AC Athens, Grækenland)
Han rundede i sommers 200 kampe for det danske herrelandshold og blev kåret som den bedste hæver i den græske liga i sæson 2020/2021. Den rutinerede liga- og landsholdsspiller Axel Jacobsen har i den grad vist sig værd, både nationalt og internationalt. Han var en vigtig spiller på landsholdet, da Danmark i sommers gik hele vejen og tog guldet til European Silver League, og leverer lige nu fantastiske præstationer i klubben Panathinaikos AC Athens, som inden længer spiller ottendedelsfinaler i den europæiske turnering CEV Challenge Cup.

Mads Kyed Jensen (Verona Volley, Italien)
Han er kun 22 år gammel, men kan alligevel skrive +30 landskampe på sit CV. Til daglig spiller Mads Kyed Jensen i en af de bedste ligaer i verden, når han henter point til ligaklubben Verona Volley i Italien. Den professionelle karriere i Italien har i den grad sat sine tydelige spor i Mads, der præsterede formidabelt under sommerens European Silver League, der endte med dansk triumf, og titlen som turneringens Most Valuable Player til danske Mads Kyed Jensen.

Vinderne af Årets Danske Volleyballspiller bliver fundet ved en afstemning udsendt til alle danske spillere i Volleyligaen og i udlandet, og den endelige kåring sker ved årets Volleyball Award i Aarhus, som forhåbentligt bliver afviklet lørdag den 5. februar 2021.

Del nyhed

LÆS OGSÅ