DU17 afslutter EM-kvalifikationen med en tredjeplads

Det danske DU17 landshold har i weekenden spillet U17 EM-kvalifikation på hjemmebane i Spar Nord Arena Køge. Trods gode takter lørdag kunne de danske piger ikke ryste Norge ud af kurs i kampen om finalepladsen søndag formiddag, og forlader dermed kvalifikationen med en samlet tredjeplads. Første runde af kvalifikationen til U17 EM er inddelt i…

| Foto: Flemming Patulski Nielsen

:


Det danske DU17 landshold har i weekenden spillet U17 EM-kvalifikation på hjemmebane i Spar Nord Arena Køge. Trods gode takter lørdag kunne de danske piger ikke ryste Norge ud af kurs i kampen om finalepladsen søndag formiddag, og forlader dermed kvalifikationen med en samlet tredjeplads.

Første runde af kvalifikationen til U17 EM er inddelt i zoner, hvor Danmark spiller mod deres nordiske naboer i NEVZA-zonen, og havde i weekenden besøg af Finland, Norge, Island og Færøerne.

Det var første gang i landsholdstrøjen for de danske piger, som fik deres ilddåb i fredagens kamp mod favoritterne fra Finland, som forventet tog en sikker sejr. Anderledes så det ud lørdag, som blev en stor succes set med danske øjne, hvor både Island og Færøerne blev besejret 3-0.

Søndag morgen ventede sidste puljekamp mod Norge, som ligeledes havde tabt til Finland og vundet deres andre to kampe, og kampen blev derfor en direkte dyst om at komme i finalen mod Finland – en finale der samtidigt som minimum sikrede videre avancement til næste runde af kvalifikationen. Norge var dog en tand skarpere end de danske tropper, og trods et spændende første sæt, styrede Norge direkte mod finalepladsen og endte Danmarks chancer for videre avancement i turneringen.

-”Under omstændighederne leverer vi en flot indsats, hvor vi giver den alt, hvad vi kan. Allerede onsdag får vi en uheldig skade på hæverpladsen, som ryster sammenspillet, men jeg synes alle går ind og fylder deres roller ud endnu bedre, end vi havde forventet. Det har været et fantastisk hold at coache, og pigerne har stået stærkt sammen fra dag et”, fortæller cheftræner Mats Björkman.

-”Pigerne spiller deres livs vildeste kamp mod Finland – et niveau de aldrig har prøvet at spille imod før. Lørdag er så en stor dag for pigerne, hvor vi vinder begge kampe. Så falder vi lidt i niveau sidste dag mod Norge, hvor vi godt kan mærke, at spillerne er ved at være trætte i hovederne – så skal der ikke meget modgang til, at tingene begynder at falde lidt fra hinanden”, fortsætter han.

-”Vi kan tage ufatteligt meget med os fra denne turnering. Spillerne lærer af at stå på banen i modgang og at skulle præstere som hold over en hel turnering. De får naturligvis en masse input på, hvad de nu skal hjem og træne på, og bliver inspireret af at møde hold, der spiller med en helt anden form for stabilitet. Det er oplevelser, vi også håber, at de tager med hjem og inspirerer deres holdkammerater med”, afslutter Mats.

Få flere indtryk fra turneringen på Ungdomslandsholdenes Facebookside. 

Volleyball Danmark har sammen med Team Køge Volley været arrangører for DU17 EM-kvalifikationen. Vi sender en stor tak til alle frivillige til og omkring turneringen for deres indsats i en ellers travl juleweekend.

Danmarks resultater til DU17 EM-kvalifikation
17.12: Finland – Danmark: 3-0 (25-13, 25-12, 25-13)
18.12: Danmark – Island: 3-0 (26-24, 25-21, 25-17)
18.12: Færøerne – Danmark: 0-3 (19-25, 19-25, 21-25)
19.12: Danmark – Norge: 0-3 (22-25, 11-25, 20-25)

Del nyhed

LÆS OGSÅ