Danmarks HU18 landshold misser weekendens EM-billet

De kæmpede alt hvad de kunne og mere til, men det finske mandskab blev for stor en mundfuld for HU18 landsholdet, der misser weekendens EM-billet efter et 3-1 nederlag søndag eftermiddag. Det danske HU18 landshold har over weekenden spillet EM-kvalifikation mod de nordiske naboer, Færøerne, Norge, Island og Finland i Hellehallen. Sidstnævnte ventede i kvalifikationens…

| Foto: Henrik Petersen

:


De kæmpede alt hvad de kunne og mere til, men det finske mandskab blev for stor en mundfuld for HU18 landsholdet, der misser weekendens EM-billet efter et 3-1 nederlag søndag eftermiddag.

Det danske HU18 landshold har over weekenden spillet EM-kvalifikation mod de nordiske naboer, Færøerne, Norge, Island og Finland i Hellehallen. Sidstnævnte ventede i kvalifikationens første opgør fredag aften, hvor det desværre blev til et smalt 3-2 nederlag til gæsterne fra Finland.

De danske drenge fik dog hurtigt rystet fredagens nedelag af sig, og lørdag blev en noget anderledes affære, da HU18 hentede dobbeltsejr over henholdsvis Norge og Island, og bragte sig i en særdeles god position i forhold til videre avancement til søndagens finale.

I søndagens formiddagsopgør mod Færøerne hentede Danmark en sikker 3-0 sejr og spillede sig direkte i eftermiddagens finale, hvor et ubesejret finsk mandskab igen stod på den anden side af nettet. Selvom de danske drenge kæmpede til allersidste bold, var det desværre ikke nok til at slå Finland, der endte med at sikre sig den direkte billet til EM i 2022. Ifølge cheftræner, Peter Kjellerup, var det ressourcerne der slap op til sidst:

”Vi er bagefter det meste af kampen, og jeg synes de kæmper forbilledligt drengene. Men det tager også bare rigtig, rigtig mange ressourcer at skulle kæmpe sig tilbage, gang på gang, og det virkede som om, at der var udsolgt til sidst i fjerde sæt,” fortæller Peter, men pointerer hertil ”De har jo fået vist, at de kan spille op mod de bedste hold i norden, og slå rigtig mange af dem!”.

EM-drømmen lever dog fortsat for det danske ungdomslandshold. Med weekendens andenplads følger nemlig en plads i EM-kvalifikationens anden runde, som spilles i foråret 2022.

Få flere indtryk fra turneringen på Ungdomslandsholdenes Facebookside.

Volleyball Danmark har sammen med Nordenskov UIF Elite Volley været arrangører for HU18 EM-kvalifikationen. Vi sender en stor tak til alle frivillige til og omkring turneringen for deres indsats i en ellers travl juleweekend.

Danmarks resultater til HU18 EM-kvalifikation
17.12: Finland – Danmark: 3-2 (27-25, 25-19, 15-25, 24-26, 15-11)
18.12: Danmark – Norge: 3-1 (25-13, 22-25, 27-25, 25-18)
18.12: Island – Danmark: 0-3 (2-25, 5-25, 14-25)
19.12: Danmark – Færøerne: 3-0 (25-9, 25-16, 25-13)
19.12: Finland – Danmark: 3-1 (25-22, 22-25, 29-27, 25-23).

Del nyhed

LÆS OGSÅ