Volleyball Danmark opfordrer klubber til aflysning af idrætsaktiviteter og aflyser samtidig alle kampe i 1. og 2. division fra den 19. december til 5. januar.

På baggrund af en række corona-restriktioner og anbefalinger meldt ud af Kulturministeriet den 17. december, har Volleyball Danmark valgt at aflyse alle kampe i 1. og 2. division fra den 19. december 2021 til 5. januar 2022 og opfordrer samtidigt klubber til at aflyse deres aktiviteter i samme periode. Få et overblik over anbefalinger og…

:


På baggrund af en række corona-restriktioner og anbefalinger meldt ud af Kulturministeriet den 17. december, har Volleyball Danmark valgt at aflyse alle kampe i 1. og 2. division fra den 19. december 2021 til 5. januar 2022 og opfordrer samtidigt klubber til at aflyse deres aktiviteter i samme periode. Få et overblik over anbefalinger og gældende restriktioner for idrætten her: 

Foreninger opfordres til at aflyse idrætsaktiviteter 

Volleyball Danmark har hele vejen igennem corona-krisen fulgt myndighedernes samt DIFs og DGIs retningslinjer og anbefalinger, hvorfor landets volleyball- og beachvolleyballklubber nu også opfordres til at aflyse alle indendørs idrætsaktiviteter fra søndag den 19. december kl. 8:00 indtil den 5. januar. 

Det betyder bl.a. at kampe i 1. og 2. division, som skulle have været afviklet i perioden den 19. december til og med 4. januar, pr. dags dato er aflyst, og der vil komme nærmere information fra turneringslederen.

Eliteidræt fortsætter uden tilskuere

Eliteidrætten – herunder Volleyligaen og Pokalturneringen – kan stadig fortsætte, men skal fra perioden den 19. december 2021 til 17. januar 2022 afvikles uden tilskuere på lægterne. Volleyball Danmark afvikler i indeværende weekend (d. 17.-19. december) EM-kvalifikation for henholdsvis U17 og U18, hvor der således ikke kan komme tilskuere i hallen søndag den 19. december. 

Krav om mundbind

Der er krav om, at alle over 12 år bærer mundbind eller visir, når de opholder sig på en idrætsfacilitet som idrætshaller, træningscentre og svømmehaller. Dette gælder også frem til den 17. januar 2022. De endelige retningslinjer er ikke udarbejdet, men DIF og DGI antager, at der kommer til at gælde de samme retningslinjer som sidst, da der var krav om brug af mundbind, hvor udøvere, instruktører mv. var undtaget.

Kompensationer

DIF og DGI er i dialog med myndighederne omkring hjælpepakker, som kan hjælpe de foreninger, der som følge af opfordringen til at holde julepause mister penge på fx aflysning af camps mv.

Der er desuden en klar forventning om, at klubber vil kunne søge kompensation for de manglende tilskuerindtægter, ligesom det tidligere har været tilfældet, når der har været indført tilskuerbegrænsninger.

Mere information

På https://www.dif.dk/corona-alt-om-corona vil information om anbefalinger og restriktioner løbende blive opdateret – blandt andet når der kommer præciseringer og Q & A’s fra Kulturministeriet.

Læs Kulturministeriets udmelding her: 

https://kum.dk/aktuelt/nyheder/hoej-smitte-medfoerer-nye-restriktioner-for-kultur-og-idraetslivet

Har du spørgsmål vedrørende aktiviteter i Volleyball Danmark:

Vedrørende Danmarksturneringen: turnering@volleyball.dk

Vedrørende øvrige aktiviteter: info@volleyball.dk 

Del nyhed

LÆS OGSÅ