Nye coronatiltag i idrætten

OBS. Opdateret pr. 10.12.2021 kl. 09:00 DIF opfordrer foreninger til at fortsætte alle idrætsaktiviteter med særligt fokus på smitterisiko ved større sociale arrangementer.  De nye tiltag udmeldt ved pressemødet den 8. december indebærer ikke nogen restriktioner for idrætsaktiviteter i foreninger, heriblandt klubtræninger og stævner for volleyball og beachvolleyball. Klubber skal dog være opmærksomme på smitterisikoen…

:


OBS. Opdateret pr. 10.12.2021 kl. 09:00

DIF opfordrer foreninger til at fortsætte alle idrætsaktiviteter med særligt fokus på smitterisiko ved større sociale arrangementer. 

De nye tiltag udmeldt ved pressemødet den 8. december indebærer ikke nogen restriktioner for idrætsaktiviteter i foreninger, heriblandt klubtræninger og stævner for volleyball og beachvolleyball. Klubber skal dog være opmærksomme på smitterisikoen ved større sociale arrangementer

Volleyball Danmark følger DIFs anbefalinger om at holde åbent for idrætsaktiviteterne og opfordrer til, at alle har særligt fokus på de generelle forholdsregler om god corona-adfærd.

Tilskuere
OPDATERET: Det har tidligere været udmeldt, at de nye restriktioner med max. 50 stående tilskuere også gælder for foreningslivet, men det er nu bekræftet fra DIF at dette IKKE er gældende. Det er dermed fortsat muligt at have over 50 stående tilskuere til idrætsaktiviteter. 

Der er ingen begrænsninger på antallet af siddende tilskuere. Det kræver dog coronaoas, når der flere end 100 siddende tilskuere indendørs.
Bemærk at restriktionerne kun er gældende tilskuere og ikke udøvere, trænere og andre deltagere i aktiviteten.

Sociale arrangementer og julefrokoster
På pressemødet kom regeringen på baggrund af en indstilling fra Epidemikommissionen med en kraftig opfordring til virksomheder om at aflyse større sociale arrangementer – herunder julefrokoster.

De fleste foreninger er ikke arbejdspladser, men DIF og DGI anbefaler på baggrund af meldingen fra regeringen alle idrætsforeninger i hele landet til at følge intentionen i anbefalingen, hvor der er et særligt fokus på risikoen for større smitteudbrud i forbindelse arrangementer med alkoholindtag.

Der findes ikke en præcis definition på, hvad et større socialt arrangement er. Derfor må foreningen foretage en individuel vurdering med baggrund i blandt andet pladsforhold, antal deltagere, aktivitetens form, smitteforebyggende tiltag etc.

DIFs Råd og Vejledning: https://www.dif.dk/corona-alt-om-corona

Del nyhed

LÆS OGSÅ