To danske beachvolleyballpar opnår historisk gode resultater i Brasilien

De to danske makkerpar, Clara Bernberg Windeleff/Sofia Nørager Bisgaard samt Jacob Stein Brinck/Kristoffer Abell, skabte i den forgangne uge lidt af en sensation for dansk beachvolleyball, da de opnåede historisk gode resultater til den firestjernede World Tour turnering i Itapema, Brasilien. Begge hold overraskede alle og spillede sig til henholdsvis en 5. plads til Brinck/Abell…

| Foto: FIVB

:


De to danske makkerpar, Clara Bernberg Windeleff/Sofia Nørager Bisgaard samt Jacob Stein Brinck/Kristoffer Abell, skabte i den forgangne uge lidt af en sensation for dansk beachvolleyball, da de opnåede historisk gode resultater til den firestjernede World Tour turnering i Itapema, Brasilien. Begge hold overraskede alle og spillede sig til henholdsvis en 5. plads til Brinck/Abell og 9. plads til Windeleff/Bisgaard.

Et nyt kapitel i dansk beachvolleyballhistorie blev skrevet i sidste uge, hvor Clara Bernberg Windeleff, Sofia Nørager Bisgaard, Jacob Stein Brinck og Kristoffer Abell havde taget den lange tur til kystbyen Itapema i Brasilien for at prøve kræfter med den absolutte verdenstop i en firestjernet FIVB World Tour turnering.

Prøvet kræfter blev der – og mere til. For selvom de to hold løb ind i adskillige topprofessionelle hold bestående af b.la. tidligere OL-deltagere og -medaljevindere, nuværende verdensettere og førsteseeds i turneringen, leverede danskerne den ene pragtpræstation efter den anden, som bragte dem længere end nogensinde før for dansk beachvolleyball.

En sejr ingen havde regnet med
For de danske herrer, Brinck/Abell, blev turen til Brasilien fyldt med spænding allerede fra start. I første puljekamp mødte de nemlig amerikanske Sander/Crabb – hvor førstnævnte havde debut i sandet efter en lang karriere for det amerikanske landsholds i volleyball. Kampen blev en intens tre-sætter, hvor amerikanerne desværre trak det længste strå. Herefter vandt Brinck/Abell to flotte kampe – først over spanske Huerta/Jiménez i sidste puljekamp, og derefter over franske Krou/Aye i 1/16-finalerne. Begge kampe blev vundet 2-0 i overbevisende stil.

– ”Vi tager afsted til stævnet med en forhåbning om at komme ud af puljen, selvom vi kun har haft et par weekendtræninger sammen som optakt. Men vi finder hurtigt en god rytme og stabilitet i vores sideout, som skaber en god ro og tro på tingene. Derudover kender vi hinanden virkeligt godt udenfor banen, som gør at vi kan snakke ærligt og sætte krav, så vi alt i alt fik skabt et godt spændingsniveau sammen”, fortæller Jacob Stein Brinck om turneringen.

Efter to flotte sejre fredag morgen og eftermiddag, kulminerede det brasilianske eventyr så i 1/8-finalen mod storfavoritterne fra netop Brasilien, Evandro/Filho, som også var seedet 1’ere i turneringen. Ikke mange – nærmere ingen – havde spået de to danskere nogen chancer, men på Centre Court på brasilianernes hjemmebane skete det umulige alligevel, hvor Brinck/Abell vandt 2-0 (21-19, 21-15) og sendte chokbølger igennem hjemmepublikummet.

– ”Fredag aften får vi én på opleveren i en kamp, som vi begge kommer til at huske i lang tid. Vi er store underdogs, men er egentlig meget kyniske i vores tilgang til kampen – hvis man ønsker at komme til OL en dag, er man jo nødt til at slå de bedste hold i verden”, fortæller Brinck.

– ”Alligevel havde ingen af os nok virkelig regnet med, at det skulle ske på brasilianernes hjemmebane, og derfor er vi begge helt euforiske, da Abells linjeshot går i jorden på matchbolden. Vi får givet hinanden noget, der minder om 25 krammere i de næste minutter, og har begge to svært ved helt at forstå det. Det har vi nok egentlig stadig lidt” afslutter han.

Efter en intens fredag med tre kampe – og tre sejre – skulle Brinck/Abell så spille kvartfinale lørdag mod Huber/Dressler fra Østrig. Selvom den danske duo også her fik presset et absolut tophold til det yderste, var de berømte marginaler ikke med dem i denne kamp, som gik til Østrig i to sæt (21-17, 24-22).

Dermed kom Brinck/Abell på en samlet 5. plads i turneringen – et historisk godt resultat for dansk beachvolleyball, der ikke har opnået så flotte præstationer mod verdenseliten på herresiden i de sidste 10 år.

GalleryPic 45

Fra kvalifikationen til bedste resultat for kvinder
For det kvindelige makkerpar, Windeleff/Bisgaard, blev Itapema også lokationen for deres nyskrevne kapitel i dansk beachvolleyballs historie, da deres 9. plads i turneringen er det bedste resultat – og største pointhøst – nogensinde for et dansk beachvolleyballhold på kvindesiden.

Dette resultat var dog ikke givet på forhånd, da de to unge danske talenter først skulle klare sig igennem kvalifikationen for at komme ind i hovedturneringen – noget som lå i spillernes bevidsthed inden turneringens start.

”Det er bestemt ikke nemt at tage hele vejen til Brasilien med risiko for kun at spille en enkelt kamp. Men selvom en kvalifikationskamp er svær at spille lige gyldigt hvad, så tog vi afsted fordi vi mente, at vi havde en reel chance for at kvalificere os ind i hovedturneringen”, forklarer Sofia Nørager Bisgaard.

Det viste sig at være den rigtige beslutning. Windeleff/Bisgaard besejrede i sikker stil mexicanske Gutierrez/Torres i kvalifikationen, og var dermed inde i Main Draw (red. hovedturneringen). I første kamp i puljespillet stødte de dog på lidt af en opgave – nemlig verdens nr. 1 og efterfølgende turneringens vindere, brasilianske Agatha/Duda – som også fastholdt favoritværdigheden og vandt 2-0 over den danske duo.

Men Windeleff/Bisgaard lod sig ikke stoppe og sikrede sig en plads videre fra puljen ved at slå chilenske Zapata/Chris. Herefter vandt de en imponerende og intens kamp over seed7 tjekkiske Hermannova/Stochlova, før de måtte forlade turneringen i 1/8-finalen efter nederlag til brasilianske Elize Maia/Thamela.

”Turneringen har været en super optakt til U19-VM. Vi fik spillet en masse kampe på højt niveau, og mærket forskellige vejrforhold af. At mærke sandet udenfor (red. frem for indendørs beachvolleyballhal) betyder en hel del, og vi nåede at opleve både vind, regn og bagende sol. Det har også været mega sjovt at prøve kræfter med verdens nummer et. Så vi er glade for, at vi tog chancen og kom afsted”, afslutter Bisgaard.

Windeleff/Bisgaard vender nu hjem til et par uger med træning og forberedelser, før de i starten af december rejser til Thailand for at deltage til U19 VM i beachvolleyball. Mere info om denne turnering følger.

sammen er vi strkere vol2

Del nyhed

LÆS OGSÅ