Middelfart VK mødte græsk overmagt i europæisk opgør

Efter 20 år uden europæisk volleyball i Middelfart, var der onsdag aften lagt op til volleyball festivitas i Lillebæltshallen. Næsten 400 tilskuere havde da også fundet sig til rette på tribunerne for at støtte det lokale hold i deres ’comeback’ i CEV Challenge Cup, hvor slaget skulle stå mod græske PAOK Thessaloniki. Trods gode takter…

| Foto: Alejo Cvitanich

:


Efter 20 år uden europæisk volleyball i Middelfart, var der onsdag aften lagt op til volleyball festivitas i Lillebæltshallen. Næsten 400 tilskuere havde da også fundet sig til rette på tribunerne for at støtte det lokale hold i deres ’comeback’ i CEV Challenge Cup, hvor slaget skulle stå mod græske PAOK Thessaloniki. Trods gode takter fra hjemmeholdet, især i kampens to første sæt, dominerede de græske gæster i kampens afgørende faser, og kunne vende hjem med en 3-0 sejr.

CEV Challenge Cup, 1/32-finale, 1. kamp:
Middelfart VK – PAOK Thessaloniki: 0-3 (22-25, 19-25, 16-25)

Middelfarts Christopher Gavlas fik kickstartet kampen i dansk favør med et flot servees, der understregede, at fynboerne var opsatte på at få en god start. De to hold fulgtes da også tæt i kampens første minutter, hvorefter det græske mandskab tog føringen. Bagud 15-18 blev det tunge serveskyts igen fundet frem, denne gang af MVKs Nickolas Mickelberry, som diskede op med hele tre servees i streg og dermed udlignede til 18-18. Spændingen holdt til 20-20, hvorefter gæsterne trak fra til sætsejren 22-25.

MVK fik også en god start i andet sæt og formåede flere gange i sættet at bringe sig foran med to point. Ved 15-15 var deres forspring dog indhentet, og herfra trykkede PAOK Thessaloniki speederen i bund og afgjorde sættet 19-25. Herfra gik luften af ballonen for hjemmeholdet, der i tredje sæt kom bagud 0-5 fra start. Hjemmeholdet kom aldrig rigtigt tilbage i sættet, og det græske mandskab kontrollerede sættet frem til sæt og matchsejr med 16-25.

”Jeg tror, at vi kommer til at brænde lidt for meget energi af i løbet af kampen. Vi spiller mod et hold, der kan spille på det her niveau én kamp mere, hvis de har lyst, hvor vi ikke er vant til at skulle kæmpe så hårdt for hver bold. Det kræver bare ekstra energi, og så ryger de mentale kræfter bare til sidst”, udtaler cheftræner Martin Ølgaard Stenderup efter kampen.

”Vi viser helt sikkert, at det er et hold vi kan spille med, og et eller andet sted ligger holdet godt til os. De har ikke én spiller, der bare kører os ud af banen, og det krævede også, at de spillede godt hele tiden. Så hvis vi formår at presse til på de rigtige tidspunkter, så tror jeg helt sikkert vi har en chance for at spille godt op med dem i Grækenland”, afslutter han.

Kampens topscorer blev #18 Artur Udrys fra PAOK Thessaloniki med 16 point. MVKs bedste mand var #9 Nickolas Mickelberry, der sikrede hjemmeholdet 12 point.

Middelfart VK står nu over for en yderst svær opgave i returopgøret på græsk jord den 17. november, hvor de på udebane skal vinde både kampen og et Golden Set, hvis de skal sikre sig avancement i turneringen.

CEV Challenge Cup, 1/32-finale, 1. kamp:
Middelfart VK – PAOK Thessaloniki: 0-3 (22-25, 19-25, 16-25)
10.11.2021 – 19:30: Lillebæltshallen, Middelfart (DK)

CEV Challenge Cup, 1/32-finale, 2. kamp:
PAOK Thessaloniki – Middelfart VK
17.11.2021 – 18:00: PAOK Palace Sport, Thessaloniki (GRE)

Del nyhed

LÆS OGSÅ