NEVZA-guld til HU17 og sølvmedaljer til DU17

Et fantastisk – og længe ventet – U17 NEVZA Mesterskab i Ikast fik onsdag eftermiddag et gyldent dansk punktum, da de danske HU17 drenge storspillede sig til guldet og mesterskabstitlen med en 3-0 sejr over Norge i Finalen. De danske DU17 piger sikrede sig sølvmedaljer i turneringen. Efter et års corona-fravær var U17 NEVZA-mesterskaberne i…

| De danske HU17 drenge efter sejren til U17 NEVZA i Ikast.

:


Et fantastisk – og længe ventet – U17 NEVZA Mesterskab i Ikast fik onsdag eftermiddag et gyldent dansk punktum, da de danske HU17 drenge storspillede sig til guldet og mesterskabstitlen med en 3-0 sejr over Norge i Finalen. De danske DU17 piger sikrede sig sølvmedaljer i turneringen.

Efter et års corona-fravær var U17 NEVZA-mesterskaberne i denne uge atter tilbage i de vante rammer hos Sportscenter Ikast, hvor U17 hold fra Island, Færøerne, Norge og Danmark skulle kæmpe om at indtage Nordeuropas volleyballtrone for deres årgang.

DU17 Finale: Danmark – Island: 0-3 (20-25, 14-25, 19-25)
De danske piger kæmpede sig ubesejret igennem gruppespillet, efter bl.a. at have trukket sig sejrrigt ud af hele to femsætsgysere. Finalemodstanderne fra Island havde Danmark slået så sikkert som 3-0 i deres første kamp i turneringen, hvorfor forventningerne til onsdagens finalekamp måske var høje. Island lugtede dog muligheden for revanche mod de danske piger, og de var ikke sene til at gribe muligheden. Danmark måtte gå fra finalen med et nederlag og vandt dermed sølv efter en intensiv turnering med ekstra mange lærerige sæt i bagagen.

HU17 Finale: Danmark – Norge: 3-0 (25-13, 25-16, 25-18)
Den danske HU17 trup leverede en bundsolid indsats i gruppespillet, hvor de kun afgav et enkelt sæt – nemlig til Norge, som også blev deres finalemodstander onsdag eftermiddag. I finalen var der dog ikke noget at komme efter for det norske mandskab, der ikke kunne hamle op med et velsmurt dansk maskineri. HU17 drengene udviste imponerende fysik og effektivitet i alle spillets elementer, og vandt ganske overbevisende finalen og NEVZA-guldet i tre sikre sæt.

– ”Jeg synes vi spiller en fantastisk kamp. Vi holder roen igennem hele kampen, og vi spiller rigtig godt blok/forsvar, vi modtager stabilt, og så er vi bare stærkere mentalt end Norge. Jeg er mega stolt af drengene, de laver en fantastisk præstation. Vi har fået samlet et virkeligt godt hold i denne årgang, og det har været en fantastisk oplevelse”, fortæller anfører Laurits Schultz Thynebjerg efter sejren.

Ud over guldmedaljer og en flot pokal, blev de danske HU17 drenge også hædret med hele fire pladser på årets Dream Team. Kristoffer Nørager Bisgaard blev valgt som bedste hæver, Felix Jarl Willemoes Behrend som center, mens anfører Laurits Schultz Thynebjerg kom på som både kant og MVP.

IMG 6648

Samlet stilling, U17- NEVZA 2021

DU17:
1. Island
2. Danmark
3. Norge
4. Færøerne

HU17:
1. Danmark
2. Norge
3. Færøerne
4. Island

sammen er vi strkere vol2

Del nyhed

LÆS OGSÅ