Skærpede regler omkring Matchfixing i Volleyball Danmark

Volleyball Danmark støtter op om kampen mod matchfixing og tilsvarende uetisk adfærd, hvorfor det nu er besluttet at udvide betting-forbuddet for forbundets aktiviteter. Med et nyt regulativ indfører Volleyball Danmark nu mere vidtgående regler om forbud mod spil (betting) på forløbet eller resultatet af en kamp i Danmarksturneringen, Landspokalturneringen samt Danish Beachvolley Tour. Dette regulativ…

:


Volleyball Danmark støtter op om kampen mod matchfixing og tilsvarende uetisk adfærd, hvorfor det nu er besluttet at udvide betting-forbuddet for forbundets aktiviteter.

Med et nyt regulativ indfører Volleyball Danmark nu mere vidtgående regler om forbud mod spil (betting) på forløbet eller resultatet af en kamp i Danmarksturneringen, Landspokalturneringen samt Danish Beachvolley Tour. Dette regulativ er en skærpning af DIF’s regler, jf. § 7, stk. 1. og stk. 2 i DIFs lovregulativ VII (matchfixinglovregulativet).

Det nye regulativ udvider begrebet om betting på ”egen konkurrence og turnering” til nu at omfatte:

• Alle kampe i alle de rækker i Danmarksturneringen (både damer og herrer), som en deltagers klub har hold i.
• Alle kampe i Landspokalturneringen (både damer og herrer), når en deltagers klub har eller har haft hold i Landspokalturneringen.
• Alle kampe i de to øverste rækker i Danish Beachvolley Tour (både damer og herrer), når en deltager har medvirket i én kamp eller flere kampe i nogen af disse rækker.

Det betyder bl.a., at det nu ikke længere er muligt for klubmedlemmer, at foretage betting på klubbens kampe, uanset hvilket hold eller turnering der er tale om.

”En stor del af klubberne i Danmarksturneringen har hold i flere rækker, hvor spillere har indgående kendskab til udviklingen på de forskellige hold. Det samme gør sig gældende i de bedste rækker i Danish Beachvolley Tour, hvor spillerne ofte har tætte relationer og kender hinanden godt. Derfor ser vi det nødvendigt at udvide reglerne for betting i Volleyball Danmark, så vi i højere grad sikrer os mod matchfixing i vores sport.” forklarer Mads Olsen, formand i Volleyball Danmark

De nye regler omkring Matchfixing i Volleyball Danmark er trådt i kraft pr. 28. august 2021. Oplever du eller din klub situationer, hvor I har mistanke til ulovlig betting og matchfixing, skal I kontakte DIF’s matchfixingsekretariat

Har i som klub, frivillig eller udøver spørgsmål til reglerne, eller til de generelle regler om matchfixing er i velkomne til at kontakte Volleyball Danmark.

Evt. overtrædelse af dette regulativ behandles efter reglerne i DIF’s Matchfixinglovregulativ, herunder procedurereglerne, hvilket bl.a. indebærer, at det er Matchfixingsekretariatet, som forestår undersøgelserne og Matchfixingnævnet, som træffer afgørelse i 1. instans.

sammen er vi stærkere

Del nyhed

LÆS OGSÅ