Danske beachvolleyballtalenter imponerer til U18 EM i Slovenien

En dansk beachvolleyball-sensation har i sidste uge udspillet sig i sandet ved Ludus Beach Park i Ljubljana, Slovenien, hvor fire unge danske spillere på imponerende vis leverede en historisk god præstation ved U18 EM i beachvolleyball. Før Caroline Stenholt Krogh, Frida Meincke Lyø, Christian Lundby Andersen og Marius Stenmann Hansen i starten af sidste uge…

:


En dansk beachvolleyball-sensation har i sidste uge udspillet sig i sandet ved Ludus Beach Park i Ljubljana, Slovenien, hvor fire unge danske spillere på imponerende vis leverede en historisk god præstation ved U18 EM i beachvolleyball.

Før Caroline Stenholt Krogh, Frida Meincke Lyø, Christian Lundby Andersen og Marius Stenmann Hansen i starten af sidste uge rejste til Ljubljana til U18 EM i beachvolleyball, havde de nok ikke turdet drømme om, at de blot nogle dage efter kunne spille sig ind i den absolutte top af europæisk ungdomsbeachvolleyball.

Men efter i alt 15 kampe spillet, hvoraf Danmark kun tabte fire, blev det til en 9. plads for drengene og 7. plads for pigerne – et resultat som var langt over de forventninger, som spillerne og trænerteamet Peter Lyø og Thomas Buch havde til turneringen.

”Det har været en fantastisk oplevelse at være afsted med disse to hold, som har præsteret maximalt over så mange kampe. Før vi startede turneringen, krydsede vi fingre for, at Christian og Marius overhovedet ville kunne kvalificere sig til hovedturneringen, mens vi med et nydannet par i Caroline og Frida ville fokusere på at gøre det så godt, vi kunne. Så deres indsats har på alle måder været langt over vores forventninger,” fortæller Thomas Buch.

Christian Lundby Andersen og Marius Stenmann Hansen startede deres rejse i turneringen en dag tidligere end pigerne, da de skulle igennem kvalifikationen for at kunne spille sig i hovedturneringen. Her startede de et sejrstogt, hvor de vandt både kvalifikationen og senere deres pulje, men i 1/8-finalerne måtte se sig slået af Tyskland efter en tæt tre-sætter, som dermed gav dem en samlet 9. plads i turneringen.

Caroline Stenholt Krogh og Frida Meincke Lyø, der inden turneringen ikke havde stået meget på den samme side af nettet, kom fra deres pulje som 3’ere, og slog store nationer som blandt andet et topseedet hold fra Rusland frem til ¼-finalen, hvor de tabte til Schweiz (som også endte med at vinde turneringen). I kampen om 5.-8. pladsen var de danske piger lige ved at snyde Polen, men endte i sidste ende som 7’ere efter en sidste vunden kamp over Cypern.

”Alle fire spillere har arbejdet hårdt og lært meget af at være med til sådan et international stævne. Christian og Marius har vist, at de er utroligt professionelle i deres tilgang og formår at komme ind i ’zonen’ på banen. Potentialet til en ¼-finale var der bestemt for dem, men måske vi bliver ramt af de mange kampe helt fra kvalifikationen og frem,” uddyber Thomas Buch.

”Pigerne udviklede sig enormt igennem turneringen, hvor de næsten skulle starte med at lære hinanden at kende på banen og også tro på egne evner. I kampen mod Rusland virkede opgaven nærmest uoverstigelig for dem inden, men de ender med at vinde efter en fokuseret indsats. Det viser, at vi er med på europæisk topniveau ungdomsmæssigt, så nu handler det bare om at følge op på de gode resultater og udvikle potentialet.” afslutter han.

Det historisk gode resultat for dansk ungdomsbeachvolleyball skaber gode forudsætninger for U18 EM næste år, hvor årets resultater tæller med i seedningen og dermed giver Danmark et bedre udgangspunkt.

sammen er vi stærkere

Del nyhed

LÆS OGSÅ