Historisk bronzemedalje til Clara Windeleff og Sofia Bisgaard ved U20 EM i beachvolleyball

To af dansk beachvolleyballs allerstørste talenter, Clara Windeleff og Sofia Bisgaard, spillede sig søndag eftermiddag til en historisk bronzemedalje ved U20 EM i Izmir. I 35 graders varme og høj sol har Clara Windeleff og Sofia Bisgaard siden torsdag morgen leveret den ene pragtpræstation efter den anden til U20 EM i beachvolleyball i Izmir, Tyrkiet.…

| Foto: CEV

:


To af dansk beachvolleyballs allerstørste talenter, Clara Windeleff og Sofia Bisgaard, spillede sig søndag eftermiddag til en historisk bronzemedalje ved U20 EM i Izmir.

I 35 graders varme og høj sol har Clara Windeleff og Sofia Bisgaard siden torsdag morgen leveret den ene pragtpræstation efter den anden til U20 EM i beachvolleyball i Izmir, Tyrkiet. Pigernes formidable indsats kulminerede i en velspillet semifinale søndag morgen, som dog blev tabt til Spanien med marginaler, og herefter en fantastisk bronzekamp, hvor Clara og Sofia ikke blot vandt men til sidst udspillede modstanderne fra Holland (2-0: 21-19, 21-11).

”I semifinalen mødte vi et hold, der på dagen var bedre end os, og for første gang i turneringen mærkede vi, at den plan vi havde lagt for kampen, simpelthen ikke var god nok. Men pigerne rejste sig hurtigt fra nederlaget, og var fuldt fokuserede på at vinde bronzekampen,” fortæller landstræner, Martin Olesen og fortsætter:

”Selve bronzekampen startede mærkeligt med en del servefejl fra begge hold. Men vi var de første, som ændrede i taktikken og gjorde brug af vores plan B, og det fik Holland aldrig rigtigt justeret efter. I andet sæt fungerede alt bare, og der et tidspunkt i sættet, hvor jeg fornemmer, at det simpelthen ikke kan gå galt – bronzemedaljerne er i hus. Jeg kunne ikke undgå at blive en smule rørt, mens pigerne bare var helt fokuseret og fortsatte sættet ud. Det var fantastisk.”

Et historisk godt resultat
Med den yderst velfortjente bronzemedalje skriver de to piger sig ind i dansk beachvolleyballs historie som det første kvindelige hold til at vinde medaljer ved et Europamesterskab. På herresiden er dét sket en enkelt gang før, da brødrene Oliver og Sebastian Kaszas vandt sølv ved U20 EM tilbage i 2011.

Spørger man landstræneren, har der aldrig været tvivl om, at lige netop Clara og Sofia kunne opnå sådan et resultat.

”Der er ingen tvivl om, at Clara og Sofia er to store talenter. Og så har de arbejdet hårdt med både volleyball og beachvolleyball, så i mine øjne var det kun et spørgsmål om tid, før de slog igennem,” fortæller han.

”Dette resultat er noget vi har arbejdet mod i lang tid, og vi har mange gange stået med en uforløst fornemmelse med f.eks. skader lige op til turneringer, corona og senest et U22 EM, der slet ikke gik, som vi havde drømt om. Men sidstnævnte var en øjenåbner, og det gav os på en måde en chance for at forbedre os med de erfaringer, vi fik der. Og nu ramte vi så plet – både i forberedelser og i udførsel. Pigerne og teamet har arbejdet meget dedikeret og til tider isoleret – og det kunne man tydeligvis se i spillet.” afslutter landstræneren.

sammen er vi stærkere

Del nyhed

LÆS OGSÅ