Aarhus Beachvolley Club er Danmarksmestre i 4×4 beachvolleyball for klubhold

På en lunefuld søndag med tordenbrag og skybrud vandt Aarhus Beachvolley Club (ABC) søndag eftermiddag DM-titlen i beachvolleyball for klubhold i turneringens første år. I en flot kulisse i beachvolleyball-anlægget i Beach Park Aarhus blev det første Danmarksmesterskab i beachvolleyball for klubhold afviklet. Feltet var kogt ned til tre dedikerede hold i damerækken fra henholdsvis…

:


På en lunefuld søndag med tordenbrag og skybrud vandt Aarhus Beachvolley Club (ABC) søndag eftermiddag DM-titlen i beachvolleyball for klubhold i turneringens første år.

I en flot kulisse i beachvolleyball-anlægget i Beach Park Aarhus blev det første Danmarksmesterskab i beachvolleyball for klubhold afviklet. Feltet var kogt ned til tre dedikerede hold i damerækken fra henholdsvis ABC, Rosenlund Volley og LUI Volleyball, som alle havde mod på at prøve konceptet af, dyste om medaljer og ikke mindst titlen som Danmarksmestre.

Og det blev således hjemmeholdet fra ABC bestående af Lene, Camilla, Anne, Sofie og Natascha, som også spiller indendørs volleyball i ASV, der løb med Danmarksmestertitlen i turneringens første år efter fire sejre ud af fire mulige.

”Vi syntes, at det lød spændende med en ny slags turnering, og da ABC spurgte os, om vi ville stille op for klubben, sagde vi selvfølgelig ja. Det har været en rigtig god oplevelse og dejligt at kunne mødes med volleyballspillere fra hele Danmark. Og så var det selvfølgelig fedt at vinde guldet,” fortæller Lene Kallestrup Andreasen, som var en af de fem spillere fra ABC, der søndag løftede pokalen og kaldte sig Danmarksmester.

”Det både sjove og samtidig udfordrende ved 4×4 beachvolleyball er, at taktikken nærmer sig indendørs volleyball mens teknikken læner sig mere op ad beachvolleyball. Så man bliver tvunget til at tænke på en ny måde, og det har været sjovt at spille en ny slags volleyball. Så vi krydser fingre for, at flere hold kommer med næste år for at få en god og anderledes volleyballoplevelse – vi kan i hvert fald klart anbefale det.” afslutter hun.

Sølvmedaljerne gik til LUI Volleyball mens Rosenlund Volley fik bronzemedaljer.

En turnering i udvikling
Det er første gang nogensinde, at der er blevet afviklet et Danmarksmesterskab i beachvolleyball for klubhold, som er en turnering, hvor der spilles i sand med fire spillere på hver sin side af nettet i en herlig kombination af volleyball og beachvolleyball. Turneringen blev afviklet med to kvalifikationsstævner og så det afsluttende finalestævne, der blev afviklet i Aarhus.

”Vi havde et fantastisk DM i Aarhus, hvor de tre deltagende hold fik spillet en masse kampe mod hinanden og også hyggede uden for banen. Vi havde naturligvis håbet på at have flere hold og også en række for herrerne med i turneringen, men vi er i den spæde start af en ny turneringstype, så det kræver nok lidt tilvænning. Nu er vi i gang og bygger videre på konceptet til næste år, hvor vi håber på, at få flere hold med.” udtaler sportskonsulent i Volleyball Danmark, Peter Morsing.

sammen er vi stærkere

Del nyhed

LÆS OGSÅ