Sæt kryds i kalenderen: U-DM’er i 2022 er på plads

Efter to års aflysninger grundet Covid-19, glæder vi os til, at vi i foråret forhåbentligt igen kommer til at afvikle U-DM’er. Få her en oversigt over datoerne, så I allerede nu kan sætte et stort kryds i kalenderen. Ungdomsvolleyball er et centralt område for Volleyball Danmark, og derfor arbejdes der hele tiden på at skabe…

| Foto: Hamistolen

:


Efter to års aflysninger grundet Covid-19, glæder vi os til, at vi i foråret forhåbentligt igen kommer til at afvikle U-DM’er. Få her en oversigt over datoerne, så I allerede nu kan sætte et stort kryds i kalenderen.

Ungdomsvolleyball er et centralt område for Volleyball Danmark, og derfor arbejdes der hele tiden på at skabe de bedste forudsætninger for de unge spillere. I marts 2021 blev det besluttet, at ungdomsårgangene fremover hedder U15, U17 og U20. Med de tre årgange vil strukturen mere naturligt følge skoleinddelingen (U15: 6.,7. og 8. klasse, U17: 9.-10. klasse, U20: ungdomsuddannelser). Samtidig vil der med en ændring fra U19 til U20 blive mulighed for at danne hold ud fra en større mængde af spillere.

Datoerne for U-DM 2022:

 • U15 – afholdes 21.- 22. maj 2022
 • U17 – afholdes 7.- 8. maj 2022
 • U20 – afholdes 30. april- 1. maj 2022

Arrangørerne til U-DM 2022 vil blive meldt ud i november.

U20 DM-kvalifikation

Efter dialog med turneringsansvarlige fra kredsene og arrangørerne til ungdomsstævnerne er det derudover besluttet, at U20 kvalifikationen til DM kommer til at foregå via ungdomsstævner rundt om i hele landet. Strukturen for kvalifikationen kommer i hovedlinjer til at se således ud:

 • Der udbydes i alt fire U20 DM kvalifikationsstævner
 • Holdet skal minimum deltage i to kvalifikationsstævner for at kvalificere sig til DM
 • Vindere af et kval-stævne er direkte kvalificeret til DM
 • De resterende pladser optages efter U20 Ranglisten

Læs hele reglementet for U20 DM kvalifikation her.

U20 DM Kvalifikationsstævner:

 • 25-26. september 2021. Ikast Cup arr. Ikast KFUM
 • 13-14. november 2021. Molten Cup arr. VK Vestsjælland
 • 5-6. februar 2022. Elitetræf arr. SKF KFUM
 • 5-6. marts 2022. DHV Master arr. DHV Odense

Kvalifikation til U15 og U17 DM kommer til at foregå, som det plejer med en øst og en vest DM-kval, der bliver arrangeret af hhv. SVBK og MJVB.

Hvis I har spørgsmål, kan I kontakte Sara Lilja Jensen, sje@volleyball.dk.

Del nyhed

LÆS OGSÅ