Dansk triumf: Herrelandsholdet vinder GULD i European Silver League

I en kogende heksekedel med et råbende publikum imod sig skrev de danske volleyballherrer søndag aften et nyt kapitel i dansk volleyballhistorie, da de med imponerende viljestyrke og nerver af stål vandt 3:1 over værtsnationen Nordmakedonien i finalen i European Silver League. European Silver League, semifinale, Danmark – Nordmakedonien: 3-1 (23-25, 25-19, 27-25, 25-19) Et…

:


I en kogende heksekedel med et råbende publikum imod sig skrev de danske volleyballherrer søndag aften et nyt kapitel i dansk volleyballhistorie, da de med imponerende viljestyrke og nerver af stål vandt 3:1 over værtsnationen Nordmakedonien i finalen i European Silver League.

European Silver League, semifinale, Danmark – Nordmakedonien: 3-1 (23-25, 25-19, 27-25, 25-19)

Et finalenervøst dansk mandskab startede tøvende ud, men brugte herefter ikke mange bolde til at finde den vanlige gejst og energi, som vi har kendt dem for igennem hele turneringen. Værtsnationen Nordmakedonien gav Danmark kamp til stregen, godt hjulpet på vej af hjemmepublikummet, men det var ikke nok til at slå de danske tropper ud af kurs, som med fantastisk fight og et imponerende mentalt overskud lukkede kampen i fire sæt.

Topscorer i kampen blev Mads Kyed Jensen med imponerende 32 point, og han blev senere også kåret som turneringens MVP.

Det er første gang nogensinde, at Danmark vinder en medalje i European Silver League og det er således lidt af en sensation, at den blev af guld. Som vindere af turneringen har Danmark sikret sig adgang til en højere rangerende turnering for landshold, nemlig European Golden League.

Kampen sæt for sæt:
Danmark fik en hård start mod et yderst veltændt nordmakedonsk mandskab, som bragede igennem til 1-6 med et hujende publikum i ryggen. De danske tropper fik rystet de værste finalenerver af sig, og genfandt modet i angrebsspillet og serven, og i midten af sættet nåede Danmark således op på 12-14. Men Nordmakedonien spillede hårdt til i serven, som voldte den danske modtagning problemer, og de forøgede atter deres forspring til 15-20. Danmark lod sig ikke kue og kom flot igen, dog ikke nok til at stoppe Nordmakedonien i at afgøre sættet 23-25.

Andet sæt blev tæt fra start, hvor Danmark fik skabt et bedre tryk i serv og justeret blok/forsvar og ved 12-11 fik Danmark sin første føring i kampen. Dét skabte momentum på den danske side af nettet, og selvom Nordmakedonien på ingen måde blev en mindre trussel, virkede de danske gutter til at have fundet noget af den offensive kynisme, der havde bragt holdet i finalen. Med flot fight i forsvaret fik Danmark øget forspringet, og ved 25-19 var sættet vores.

Danmark førte fortsat an fra starten af tredje sæt, hvor alle tegn på finalenerver var pist væk. Nordmakedonien var tydeligt under pres og lavede flere uprovokerede fejl, mens Danmark spillede imponerende stabilt og trykkede til på de helt rigtige tidspunkter. Men hjemmebanen svarede igen, og båret frem af et ekstatisk hjemmepublikum blev Nordmakedonien som forvandlet og indhentede Danmark ved 13-13. Nu blev det svært for Danmark, som pludselig skulle kæmpe yderst hårdt for pointene. Kæmpet blev der dog, og med et drøn af et servees fra Tobias Hougs Kjær, fik Danmark kontakt igen ved 22-22 – og så blev det uhyggeligt tæt. Ved 23-23 leverede debutant Frederik Dahl et fantastisk servees til 24-23, men Nordmakedonien kom igen til 24-24. Danmark fik sætbold igen ved 25-24 og igen ved 26-25, hvor Oskar Madsen – der også lige havde leveret to vigtige angrebspoint – satte et flot punktum med et servees til 27-25.

Fjerde sæt startede, hvor tredje sæt sluttede med tætte dueller og fantastisk fight på begge sider af nettet. Holdene fulgtes helt tæt point for point op til 12-12. Her fik Danmark skabt afstand på pointtavlen, først med en kill-blok af Rasmus Mikelsons, så et velplaceret slag fra Mads Kyed Jensen og så en kill-blok af Oskar Kjerstein Madsen – og pludselig stod der 16-12 til Danmark. Nordmakedonien kæmpede sig en smule tilbage, og i et kort sekund mærkede man et strejf af usikkerhed i den danske lejr. Det var dog kun et flygtigt strejf, for med en fantastisk serveserie af Mads Kyed Jensen fra 19-17 til 23-17 var Danmark urørlige, og med et centerangreb af kaliber fra debutant Nikolas Dybkilde Bach, fik de danske gutter sat et yderst flot punktum for sættet, for kampen og for turneringen med 25-19

sammen er vi stærkere

Del nyhed

LÆS OGSÅ