Historisk præstation: Herrelandsholdet er i European Silver League Finale

Lørdag aften skrev herrelandsholdet volleyballhistorie, da de med en imponerende 3-1 sejr over Ungarn for første gang nogensinde sikrede sig en plads i finalen i European Silver League. Finalen spilles søndag d. 06.06 kl. 20:00 mod Nordmakedonien. European Silver League, semifinale, Danmark – Ungarn: 3-1 (24-26, 25-17, 25-11, 29-27) Danmark leverede en flot og viljestærk…

:


Lørdag aften skrev herrelandsholdet volleyballhistorie, da de med en imponerende 3-1 sejr over Ungarn for første gang nogensinde sikrede sig en plads i finalen i European Silver League. Finalen spilles søndag d. 06.06 kl. 20:00 mod Nordmakedonien.

European Silver League, semifinale, Danmark – Ungarn: 3-1 (24-26, 25-17, 25-11, 29-27)

Danmark leverede en flot og viljestærk indsats i lørdagens semifinale mod Ungarn. Efter et bittert og yderst knebent nederlag i første sæt, kom danskerne stærkt tilbage og storspillede nærmest Ungarn ud af banen i de følgende to sæt. Herefter blev det tæt – nervepirrende tæt – men det danske mandskab holdt nerverne i ro og hev de sidste og altafgørende point hjem i sidste sekund.

”Jeg er bare virkelig glad for, at drengene kunne gøre det. De arbejder så hårdt og er dygtige til at tage vores råd og input til sig. Alle spiller på deres bedste niveau og giver alt, hvad de har. Det er så flot at se,” fortæller landstræner, Kristian Knudsen og fortsætter:

”Tredje sæt var især helt fantastisk. Holdet spiller nærmest over evne. Kanterne er gode, vores centerspillere laver mange og flotte point, Axel leder holdet og finder løsninger og vores indskiftninger kommer ind og bidrager flot. De leverer simpelthen mere, end jeg nogensinde havde forventet af dem.”

Gammel kending venter i finalen
Med sejren over Ungarn står Danmark således i deres første European Silver League finale nogensinde. Den spilles søndag aften kl. 20:00 og på den anden side af nettet står en velkendt modstander, nemlig Nordmakedonien, som Danmark allerede har mødt to gange i de indledende kampe i turneringen, og der står 1-1 i deres interne opgør.

Nordmakedonien har spillet fem sæt (red. de vandt 3:2 over Kroatien i semifinalen), og vi kan jo håbe på, at de er lidt mærket af det. Samtidig er vi et yngre hold, så måske vi restituerer hurtigere. Men drengene skal jo først falde til ro efter denne sene kamp, så det bliver en udfordring at få ladet op,” forklarer Kristian Knudsen.

”Vi ved, hvad der venter os på banen, så det bliver ikke det taktiske, der kommer til at afgøre kampen. Nordmakedonerne er et stolt folkefærd. De er på hjemmebane og har hallen fyldt med tilskuere, så det bliver uden tvivl en svær kamp for os og ikke rart at have publikum imod os. Vi skal være ”på dem” fra start og ikke give dem en eneste chance for at komme ind i kampen, for den vil de med garanti tage.” afslutter landstræneren.

Finalen spilles søndag d. 06.06 kl. 20:00 og kan streames på https://www.youtube.com/watch?v=JZcyvi59BD8 og på EurovolleyTV (Betaling) 

Kampen sæt for sæt:

Danmark startede med god gejst og et højt servepres, og de to hold fulgtes tæt fra start. Ved 10-10 trak Danmark fra i Rasmus Mikelsons serv, der fik presset det ungarske angrebsspil væk fra nettet, og Danmark kom foran med 15-10. Ungarn gav dog ikke op, og med en række stærke server fik de indhentet noget af det forsømte. På Danmarks side begyndte servefejlene at snige sig ind, og ved 20-20 var sættet helt åbent igen. Danmark fik første sætbold ved 24-23, men Ungarn ville det anderledes og med to velplacerede server fra ungarske Krisztian Padar, blev første sæt tabt 24-26.

I andet sæt kom Ungarn hurtigt i front, mens Danmark skulle kæmpe lidt mere for pointene. Danmark fik dog indhentet det forsømte ved 10-10 med to gode blokader, og herfra begyndte tingene at se bedre ud for de danske gutter. Det danske centerspil var i hopla og sikrede mange point på kontoen, og ved 25-17 havde Danmark første sæt på kontoen.

Danmark var flyvende fra starten af tredje sæt og kom foran med imponerende 14-3 med gode server fra Tobias Hougs Kjær og stærkt blokadespil. Ungarn var tydeligvis mærket af den store danske føring, og selvom de genfandt noget af deres vante niveau, kunne de ikke stoppe et storspillende dansk mandskab med topscorer i kampen Mads Kyed Jensen (21 point) i front, der lukkede sættet helt komfortabelt med et drøn af en back-spike til 25-11.

Fjerde sæt blev en tæt kamp om pointene. Ved 9-9 begyndte Danmark dog igen at trække fra, især med en god servestime – og 2 servees – fra Oskar Kjerstein Madsen. Igen trådte Ungarns Krisztian Padar i karakter, og gav Danmark problemer med en stribe gode server til 15-14. Det gav Ungarn momentum og for første gang i sættet kom de foran 21-22. Ungarn fik første sætbold ved 22-24, men Danmark overlevede og kom på 24-24, så 25-25, 26-26, 27-27. Og så, med en kill-blok af Rasmus Mikelsons efterfulgt af et fejlslag fra Ungarns side fik Danmark lukket sættet og kampen med 29-27.

sammen er vi stærkere

Del nyhed

LÆS OGSÅ